Nyheter

Amar och Nicklas – två vinnarskallar som vill göra livet enklare för alla hälsocoacher

Niclas Svensson och Amar Kadic, männen bakom Repeak.

Amar Kadics och Nicklas Svenssons vägar korsades under tiden ungdomsspelare inom Örebro-fotbollen. Det var först några år senare, när de gav varandra en träningsutmaning, som tankarna på ett gemensamt företag föddes.
– För att sporra varandra tävlade vi om vem som kunde springa längsta totalsträckan under en vecka. När jag för första gången i mitt liv klarade en halvmara sista dagen, trodde jag att jag skulle slå Nicklas, minns Amar. Men Nicklas lyckades avverka hela 3 mil och slog mig med totalt 1,5 kilometer. Strax därpå bestämde vi oss för att bygga ett företag tillsammans – något inom träning och hälsa.

Amar och Nicklas kallar varandra för ”ansvarighetspartners”. Om man kommer överens om något och återrapporterar till varandra, ökar chanserna att det verkligen blir gjort, menar de. Förmodligen var det den principen som ledde dem in på spåret att bygga ett företag med personliga tränare som målgrupp.
– Tanken med personliga tränare bygger på samma grundtanke. Det finns en kraft i principen att vara ansvarig inför någon annan, säger Amar. Samtidigt vet vi vilka utmaningar personliga tränare och andra typer av hälsocoacher står inför. Vi insåg att om vi kunde förbättra vardagen för coacherna, skulle vi i förlängningen kunna hjälpa många människor till en bättre hälsa.

Amar och Nicklas drog igång det gemensamma företag där appen Repeak är det mest centrala. Tanken med Repeak är att förenkla coachernas administration. Exempelvis får de via smarta verktyg hjälp att snabbt bygga personanpassade kost- och träningsprogram. Förhoppningsvis kommer de också att kunna hjälpa coacherna att skaffa nya kunder på sikt.

För att kunna skapa en fungerande helhetslösning, inledde Amar och Nicklas tidigt dialog med en lång rad personliga tränare och deras kunder. Efter några vändor fram och tillbaka hittade man rätt.
– Vi har lärt oss massor, säger Amar. Vår vision är nu att bygga en digital helhetslösning som blir ett dagligt arbetsverktyg för våra kunder och som underlättar kommunikationen mellan hälsocoacherna och deras kunder.

Repeak blev Inkubera-företag sedan ungefär en månad. De har redan hunnit med flera möten med affärscoachen Beatrice Björk.
– Beatrice är otroligt bra att ha och göra med, säger Amar. Hon är ett tryggt bollplank, såväl för vår affärsutveckling som på den personliga planet. Att komma med i Inkubera innebär en verklig energiboost och vi har fått möjlighet till stöttning som vi inte annars hade fått. Vid sidan av våra möten med Beatrice, får vi exempelvis ekonomisk och juridisk hjälp och får chansen att träffa presumtiva investerare. Just nu är vi väldigt förväntansfulla, säger Amar.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."