Nyheter

Amar och Nicklas – två vinnarskallar som vill göra livet enklare för alla hälsocoacher

Niclas Svensson och Amar Kadic, männen bakom Repeak.

Amar Kadics och Nicklas Svenssons vägar korsades under tiden ungdomsspelare inom Örebro-fotbollen. Det var först några år senare, när de gav varandra en träningsutmaning, som tankarna på ett gemensamt företag föddes.
– För att sporra varandra tävlade vi om vem som kunde springa längsta totalsträckan under en vecka. När jag för första gången i mitt liv klarade en halvmara sista dagen, trodde jag att jag skulle slå Nicklas, minns Amar. Men Nicklas lyckades avverka hela 3 mil och slog mig med totalt 1,5 kilometer. Strax därpå bestämde vi oss för att bygga ett företag tillsammans – något inom träning och hälsa.

Amar och Nicklas kallar varandra för ”ansvarighetspartners”. Om man kommer överens om något och återrapporterar till varandra, ökar chanserna att det verkligen blir gjort, menar de. Förmodligen var det den principen som ledde dem in på spåret att bygga ett företag med personliga tränare som målgrupp.
– Tanken med personliga tränare bygger på samma grundtanke. Det finns en kraft i principen att vara ansvarig inför någon annan, säger Amar. Samtidigt vet vi vilka utmaningar personliga tränare och andra typer av hälsocoacher står inför. Vi insåg att om vi kunde förbättra vardagen för coacherna, skulle vi i förlängningen kunna hjälpa många människor till en bättre hälsa.

Amar och Nicklas drog igång det gemensamma företag där appen Repeak är det mest centrala. Tanken med Repeak är att förenkla coachernas administration. Exempelvis får de via smarta verktyg hjälp att snabbt bygga personanpassade kost- och träningsprogram. Förhoppningsvis kommer de också att kunna hjälpa coacherna att skaffa nya kunder på sikt.

För att kunna skapa en fungerande helhetslösning, inledde Amar och Nicklas tidigt dialog med en lång rad personliga tränare och deras kunder. Efter några vändor fram och tillbaka hittade man rätt.
– Vi har lärt oss massor, säger Amar. Vår vision är nu att bygga en digital helhetslösning som blir ett dagligt arbetsverktyg för våra kunder och som underlättar kommunikationen mellan hälsocoacherna och deras kunder.

Repeak blev Inkubera-företag sedan ungefär en månad. De har redan hunnit med flera möten med affärscoachen Beatrice Björk.
– Beatrice är otroligt bra att ha och göra med, säger Amar. Hon är ett tryggt bollplank, såväl för vår affärsutveckling som på den personliga planet. Att komma med i Inkubera innebär en verklig energiboost och vi har fått möjlighet till stöttning som vi inte annars hade fått. Vid sidan av våra möten med Beatrice, får vi exempelvis ekonomisk och juridisk hjälp och får chansen att träffa presumtiva investerare. Just nu är vi väldigt förväntansfulla, säger Amar.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.