Nyheter

Amphi-tech satsar på Europa

I höst ska Inkuberabolaget Amphi-tech ta ut sina tjänster på den internationella marknaden.
–Vi förbereder just nu en lansering i flera länder i Europa, säger VD:n Martin Pehrsson.

Företaget Amphi-tech använder specialanpassade undervattensrobotar för att utföra inspektion, underhåll och utredning av dricksvattenreservoarer. Bolaget har haft en god tillväxtkurva under de senaste åren och hoppas kunna fortsätta växa – både nationellt och internationellt.  För att satsningen ska lyckas har Amphi-tech under en tremånaders period haft stöd via projektet Växtzon tillväxtsupport. En skräddarsydd expertinsats, där affärscoachen Christian Ståhlberg varit inkopplad, har genererat i en tillväxtplan för expansion och internationell satsning.
–Vi har både tagit fram en 5-årig affärsplan samt ägardirektiv, då vi samtidigt genomgått ett generationsskifte i företaget. Det har varit väldigt stor hjälp för oss att få in den kompetens som Christian besitter, säger Martin Pehrsson.

Om fem år planerar Amphi-tech att bedriva verksamhet i sex länder i Europa och samtidigt omsätta minst 50 miljoner kr. Det kan jämföras med i år, då man enligt nuvarande prognos landar på 14 miljoner kronor.  Just nu arbetar Amphi-tech med att ta fram marknadsanalyser och strategier för Belgien, Nederländerna och nordvästra delen Tyskland. Mycket spännande menar Martin Pehrsson, men poängterar samtidigt att en utlandssatsning ställer nya krav på organisationen
– Ja, speciellt då vi räknar med att utföra det inledande arbetet med personal från Sverige. Men vi ser med tillförsikt fram mot detta och hösten ska bli oerhört intressant.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 7 oktober

Isak vill ersätta engångskartonger med smarta boxar i ett cirkulärt system

Engångskartong av wellpapp har ända sedan början av 1900-talet varit så dominerande som transportförpackningen att vi nästan tar den för självklar. Men när Isak Husovic, som nu driver Brightbox, sökte idéer för sitt eget företagande, var engångskartonger en av de första saker han ifrågasatte. – Under min gymnasietid fick jag lära mig att hållbarhet är nyckeln för framtidens företagande. Ganska tidigt i processen började jag tänka på kartonglådor. Skulle de kunna ersättas med ett retursystem? Hur skulle det i så fall vara uppbyggt?

torsdag 19 september

SKAPA-pris till programvara som underlättar redovisning av kryptovaluta samt till lampa som drivs av saltvatten

Årets länspristagare av SKAPA-priset är Johannes Norrbacka och Rafael Reyes på företaget Monetax. De har utvecklat en programvara som gör det enkelt att redovisa affärer med kryptovaluta, något som annars är komplicerat. Länspriset av SKAPA-talang (till innovatörer under 30 år) gick till William Asefaw för hans saltvattendrivna lampa, Salt Lamp. Lampan kan ge ljus till människor i krissituationer och till människor som inte har tillgång till elnät. Båda vinnarna får 30 000 kr och representerar dessutom länet i riksfinalen som går av stapeln i november.

torsdag 12 september

TwopartID inleder samarbete med SFF Stöldskyddsföreningen

TwopartID är ett före detta Inkubera företag som har gjort det möjligt för parterna i ett telefonsamtal att identifiera sig för varandra. Bolaget har nu inlett ett samarbete med Stöldskyddsföreningen. – Ända sedan starten har vi arbetat för att bekämpa telefonbedrägerier, säger vd Lisa Hasselgren. Samarbetet med SSF Stöldskyddsföreningen är ett viktigt steg för att nå vår vision.

tisdag 27 augusti

Årets finalister i SKAPA-priset är här

Snart utser vi länsvinnaren i SKAPA-priset, Sveriges största innovationstävling. Länsvinnare får 30 000 kr och går dessutom går till riksfinal med chans att vinna en halv miljon. I Örebro län kan Inkubera tack vare samarbete med våra sponsorer även utse tre finalister som vi ger extra uppmärksamhet och som dessutom vinner 10 000 kr.