Nyheter

Deligate – ett av Nordens hetaste startups

Deligates grundare: Mattias Chahin, Adam Vikström och Lukas Wallströmmer

Deligates grundare: Mattias Chahin, Adam Vikström och Lukas Wallströmmer.

Inkubera-bolaget Deligate är utsedda till ett av Nordens 100 hetaste ”impact startups”, det vill säga nya bolag som på något sätt bidrar till en bättre värld. Listan har sammanställts av Norrsken Foundation som grundats av Niklas Adalberth, en av personerna bakom fintechbolaget Klarna.

Norrsken Foundation har specialiserat sig på att stötta bolag som har en positiv inverkan på samhället. Att hamna på listan över Nordens hetaste ”impact startups” ger förstås både erkännande och publicitet. Dessutom har man chans att vinna första pris – sex månaders support från McKinsey & Co, Brunswick Group och Mannheimer Swartling. Vinnaren utses under Norrsken Impact Week i september.

Deligate har en digital lösning som gör att livsmedelsbutiker får bättre koll på sina varors utgångsdatum, vilket leder till minskat matsvinn – i vissa fall upp till 30 %. Företaget har en stabil tillväxt och har dessutom uppmärksammats på flera sätt.
– Vi har fått en hel del nomineringar och priser, säger Deligates vd Adam. Men att hamna på denna lista är absolut en de mest prestigefulla utmärkelser vi fått.

Det är förstås alltid trevligt att få uppskattning för det man gör. Men Adam menar också att de nomineringar och priser man har får, ger konkret affärsmässig nytta.
– Både när vi möter kunder och finansiärer ger det ökad trovärdighet, menar Adam. Det ger en helt annan effekt om en oberoende part ger oss positiva omdömen än om vi talar i egen sak.

Deligate blev antaget till Inkubera när bolaget var helt nystartat 2016. Därefter har företaget löpande deltagit i Inkuberas inkubations- och tillväxtprogram.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."

torsdag 2 maj

Inkubera ska utreda möjligheterna för ökad tillgång på riskkapital

Inkubera har fått i uppdrag av RÖIAB (Region Örebro Innovation AB) att utreda möjligheterna för att öka tillgången på risk- och tillväxtkapital i Örebro län. Målet är att på sikt skapa större samverkan mellan privata och offentliga medel och göra det enklare för nystartade och växande företag i regionen att hitta kapital för sin tillväxt. – Vårt uppdrag är att ta reda på vilka upplägg som har fungerat i andra regionen för att sedan kunna designa ett upplägg som passar här, säger Inkuberas VD, Fredrik Stenman. Riskkapital har en avgörande betydelse för att lovande startups och scaleups i vår region ska kunna nå sin fulla potential.