Nyheter

Ecdesigns 3D-verktyg säljs i 160 länder. ” Vi växer genom att hjälpa andra att lyckas.”

Örebro-företagets programvara gör att säljare utan speciella förkunskaper kan skapa professionella 3D-ritningar på bara en timme. Richard Grönberg startade Ecdesign för 18 år sedan med en vision. Nu – i och med lanseringen av version 5 – har den tekniska utvecklingen kommit ifatt det han såg för sin inre syn.
– Det ska vara som att lyfta på locket till ett dockhus, men där allt ser ut och låter som i verkligheten. Vi hjälper säljare världen över att väcka tråkiga, platta offerter till liv så att de lyckas bättre i sitt jobb.

Kliver man ur hissen på tredje våningen i kontorshotellet Örnen i västra Örebro, stiger man också rakt in i Ecdesigns kontor – ett helt våningsplan. Det är rymligt, luftigt och ena änden finns ett stort och välutrustat gym. Det är ingen slump. Richard är inte bara allmänt träningsintresserad och mån om sina medarbetare. En dominerande del av företaget omsättning kommer från gymbranschen.
– I vår databas finns 3D-modeller av utrustningen från nästan samtliga av världens tillverkare av gymutrustning. Dessutom stora mängder av armaturer, golv, vägmaterial, människor – allt som kan finnas i ett gym och lite till, berättar han stolt.

Ecdesigns programvara finns nu i 160 länder, de omsätter 10 mkr och har 3 mkr kvar på sista raden. Richard menar att företagets framgångar beror på att de 3D-modeller som kunderna skapar i programmet ser så naturtrogna ut. Men minst lika viktigt är enkelheten.
– Nästan alla program av det här slaget är byggda för designers och ingenjörer. Vi har byggt ett program där vem som helst enkelt kan ta fram en säljande 3D-modell på bara några minuter. Snabbhet och enkelhet ligger till grund för allt vi gör.

Ecdesign växer nu snabbt. Omsättningen på 10 mkr skall vara fördubblad på bara ett år. Siktet är 100 mkr efter ytterligare några år. Även om det finns mer att göra inom gymvärlden, väntar nu fler branscher.
– Vi har redan en god försäljning till verkstäder och nu väntar butiksinredning. Vi har redan samtal med flera stora aktörer. Men för mig är det viktigt att allt inte bara handlar om försäljning och omsättning, säger Richard Jag brinner för att ge något tillbaka till samhället och den stad där vi verkar. I takt med att vi växer, kan vi också ge mer tillbaka.

Ecdesigns grundare och vd, Richard Grönberg.

Sedan några veckor tillbaka är Ecdesign med i Swedish Scalups, en samverkansprojekt mellan flera inkubatorer och science parks i östra Mellansverige. Första steget vara en hållbarhetsanalys.
– Det var kul och blev fantastiskt bra. Vi upptäckte helt nya saker i vårt erbjudande med tydligt hållbarhetsfokus, berättar Richard.

Nästa fas blir en s k utvecklingsdialog och som mynnar ut i hur programmet bäst kan stärka företaget
– Ofta börjar man ifrågasätta hur man jobbar om det går dåligt. Jag tycker att det är bättre att vara nyfiken och lyssna på människor med olika kompetenser när det går bra. Vi gläds åt våra framgångar nu, men det finns alltid saker att förbättra. Här kan Inkubera och Swedish Scaleups bidra med jättemycket, säger Richard.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."