Nyheter

EMBRACE är redo för nästa steg

Det brottsförebyggande systemet EMBRACE används idag i fem kommuner. Systemet hjälper dem att i samarbete med polisen och bostadsföretag få bättre överblick så att de systematiskt kan kunna sätta in resurser där de gör störst nytta. Ytterligare ett 20-tal kommuner vill sätta igång med systemet så snart budgetar och interna anpassningar är på plats. Företaget står nu på tröskeln till ett definitivt genombrott på marknaden.

EMBRACE har sitt ursprung inom kriminologiforskningen på Örebro universitet. Henrik Andershed, professor i kriminologi, skapade med stöd från BRÅ och i samarbete med Örebro Kommun, Polisen och Örebrobostäder, metoden EST (Effektiv Samordning för Trygghet). Gruppen insåg snart att ett digitalt verktyg skulle ge dem bättre överblick än de Excel-listor de skickade mellan sig. Detta blev starten till IT-tjänsten EMBRACE och företaget Embrace safety AB.

Anton Fahlgren, tidigare student och adjunkt inom kriminologi vid Örebro universitetet, arbetar med att bearbeta nya kunder och för att guida de redan befintliga.
– Vi får ett enormt gott gensvar när vi träffar de som ansvar för brottsförebyggande arbete ute i kommunerna. Jag skulle nog säga att de flesta snabbt inser nyttan med EMBRACE och vill ha systemet.

Med hjälp av systemet kan brottsförebyggare enklare samla in och analysera information om brott och annat som skapar otrygghet. Slutresultatet blir möjlighet till skarpare analyser, bättre prioriteringar och i slutänden färre brott och ökad trygghet.
– Vi är ensamma på marknaden om att kunna skapa överblick via heatmaps, göra olika analyser samt att få detaljkunskap via gatuvyer, och dessutom kunna följa upp effekter av insatser, berättar Anton.

Processen från att kommunerna uttalar att de vill ha EMBRACE till att de faktiskt blir kunder, brukar handla om några månader. Dels handlar det om att få budgetar på plats, men ofta krävs också en del anpassningar i kommunernas arbetssätt för att de ska kunna få full utväxling av systemet.
– På senare tid har vi tonat ner kravet på att kommunerna ska samarbeta mellan flera organisationer, berättar Anton. Även om detta ännu inte finns på plats, kan de ändå ha stor nytta av systemet. Samverkan med exempelvis fastighetsbolag kan komma i nästa steg.

Via Inkubera får Anton coachning för att kunna arbeta mer metodiskt och professionellt med kundbearbetningen. EMBRACE ligger nu i startgroparna för att öka säljtrycket.
– Efter sommaren hoppas vi att vi har en ny heltidsanställd säljare på plats. Vi jobbar faktiskt just nu med att försöka hitta rätt person. Det stora intresse vi möter från marknaden gör att vi är redo att ta nästa steg i vår expansion, säger Anton.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.