Nyheter

Inkuberabolag lärde av Berlin

Fyra Inkubera-bolag reste i slutet av oktober till Berlin för att knyta kontakter och bygga relationer. Allt för att komma närmare en internationell satsning.
– Vi fick en övergripande bild av rekryteringsbranschen samtidigt som vi skapade kontakter för en eventuell framtida etablering. Så jag är väldigt nöjd, säger Yobbers Peter Röseberg.

Det var inom ramen för Inkuberas projekt Step Global som resan till Berlin arrangerades. Projektets syfte är att på olika sätt stödja innovativa mindre bolag i deras internationella satsning. Genom att vara på plats i Berlin skulle företagen både öka sin kompetens och få ny inspiration.
– Det är viktigt att ”göra” istället för att bara prata. Du måste vara på plats för att en internationell satsning överhuvudtaget ska bli realistisk. Annars kan det nog kännas svårare och mer avlägset än det faktiskt är, menar Christian Ståhlberg som är Inkuberas projektledare för StepGlobal.

Vill man satsa internationellt finns samtidigt flera nätverk som man kan dra nytta av. Ett är EEN (Enterprise Europe Network) som man även också besökte under dagarna i Berlin.
– Jag tror att företagen var nöjda och att steget känns betydligt mindre efter resan. Nu har de samtidigt fått lite blodad tand, säger Christian Ståhlberg.

Med till Berlin fanns företagen Splitgrid, Yobber, Epulze och Minab Nordic Multilift

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 7 oktober

Isak vill ersätta engångskartonger med smarta boxar i ett cirkulärt system

Engångskartong av wellpapp har ända sedan början av 1900-talet varit så dominerande som transportförpackningen att vi nästan tar den för självklar. Men när Isak Husovic, som nu driver Brightbox, sökte idéer för sitt eget företagande, var engångskartonger en av de första saker han ifrågasatte. – Under min gymnasietid fick jag lära mig att hållbarhet är nyckeln för framtidens företagande. Ganska tidigt i processen började jag tänka på kartonglådor. Skulle de kunna ersättas med ett retursystem? Hur skulle det i så fall vara uppbyggt?

torsdag 19 september

SKAPA-pris till programvara som underlättar redovisning av kryptovaluta samt till lampa som drivs av saltvatten

Årets länspristagare av SKAPA-priset är Johannes Norrbacka och Rafael Reyes på företaget Monetax. De har utvecklat en programvara som gör det enkelt att redovisa affärer med kryptovaluta, något som annars är komplicerat. Länspriset av SKAPA-talang (till innovatörer under 30 år) gick till William Asefaw för hans saltvattendrivna lampa, Salt Lamp. Lampan kan ge ljus till människor i krissituationer och till människor som inte har tillgång till elnät. Båda vinnarna får 30 000 kr och representerar dessutom länet i riksfinalen som går av stapeln i november.

torsdag 12 september

TwopartID inleder samarbete med SFF Stöldskyddsföreningen

TwopartID är ett före detta Inkubera företag som har gjort det möjligt för parterna i ett telefonsamtal att identifiera sig för varandra. Bolaget har nu inlett ett samarbete med Stöldskyddsföreningen. – Ända sedan starten har vi arbetat för att bekämpa telefonbedrägerier, säger vd Lisa Hasselgren. Samarbetet med SSF Stöldskyddsföreningen är ett viktigt steg för att nå vår vision.

tisdag 27 augusti

Årets finalister i SKAPA-priset är här

Snart utser vi länsvinnaren i SKAPA-priset, Sveriges största innovationstävling. Länsvinnare får 30 000 kr och går dessutom går till riksfinal med chans att vinna en halv miljon. I Örebro län kan Inkubera tack vare samarbete med våra sponsorer även utse tre finalister som vi ger extra uppmärksamhet och som dessutom vinner 10 000 kr.