Nyheter

Johanna: ”Efter varje träff ville jag jobba hela natten. Alla med en idé borde ansöka.”

Jag var helt lyrisk efter Prepare-träffarna och kom hem med huvudet fullt av idéer, säger Johanna Gillberg som driver Salix Skin.

För andra gången genomförde Inkubera under hösten ”Prepare”, ett program vänder sig till unga innovativa företag som i regel ännu inte nått ut till marknaden.
– Med Prepare fångar vi upp spännande människor med spännande idéer, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera.  Man kan säga att Prepare är som en snabb grundkurs i entreprenörskap. Genom att deltagarna även får chansen att träffa flera av våra mer etablerade företag, hjälper det även till att bygga vår community av innovativa tillväxtföretag i regionen.

Kemistudenten Johanna Gillberg utvecklar vid sidan av studierna Salix Skin, ett hudvårdsmärke med 100 % ekologiska, veganska och naturliga ingredienser. Johanna menar att man bör vara lika noga med vad man lägger på huden som med det man äter.
– Många hudvårdsprodukter på marknaden innehåller fler än 100 syntetiska ingredienser som sedan tas upp av kroppen. Jag tar fram en hudvårdserie med bara ett fåtal naturliga ingredienser.

För Johanna blev Prepare något av en rivstart in i världen som entreprenör.
– Jag är otroligt tacksam över att jag fick chansen att vara med. Jag har lärt mig massor och fått träffa riktigt inspirerande människor. Efter varje tillfälle gick jag därifrån helt lyrisk, med massor av energi och viljan att sätta mig och jobba hela natten med alla nya idéer jag fått under mötets gång, säger hon. Jag rekommenderar verkligen alla som har en idé de vill jobba vidare med att söka sig till Inkubera.

En annan av deltagarna på Prepare var Ravi Chadalavada som till vardags är doktorand på Örebro universitet. När Ravi behövde komplettera sitt indiska körkort med ett svenskt, sa hans körlärare en dag “du måste vrida på huvudet när du tittar på trafiken, inte bara flytta ögonen, annars förstår inte examinatorn att du har sett det du ska”. Där och då föddes idén bakom hans idé OT-Pie som använder eyetracking-teknik för att utvärdera förarkunskaper.
– Min lösning kommer att underlätta både vid inlärning, utlärning och examination, säger Ravi.

Ravi har idé bygger på att använda eyetracking-teknik för att veta vad körskolelever ser eller inte ser i samband med inlärning och uppkörning.

Även Ravi tycker att de fyra kvällarna på Prepare var väl investerad tid.
– Vi har gått igenom de grundläggande principerna för företagande, vilket har varit väldigt nyttigt för mig som kommer från en forskningsbakgrund och har andra perspektiv. Det är också roligt och lärorikt att träffa andra startups och några företag som kommit lite längre. Nu är jag och mitt team inne i ett pilotprojekt med USÖ och vårt mål är att fortsätta hos Inkubera efter att vi har gått det här programmet.

 

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.