Nyheter

Johanna: ”Efter varje träff ville jag jobba hela natten. Alla med en idé borde ansöka.”

Jag var helt lyrisk efter Prepare-träffarna och kom hem med huvudet fullt av idéer, säger Johanna Gillberg som driver Salix Skin.

För andra gången genomförde Inkubera under hösten ”Prepare”, ett program vänder sig till unga innovativa företag som i regel ännu inte nått ut till marknaden.
– Med Prepare fångar vi upp spännande människor med spännande idéer, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera.  Man kan säga att Prepare är som en snabb grundkurs i entreprenörskap. Genom att deltagarna även får chansen att träffa flera av våra mer etablerade företag, hjälper det även till att bygga vår community av innovativa tillväxtföretag i regionen.

Kemistudenten Johanna Gillberg utvecklar vid sidan av studierna Salix Skin, ett hudvårdsmärke med 100 % ekologiska, veganska och naturliga ingredienser. Johanna menar att man bör vara lika noga med vad man lägger på huden som med det man äter.
– Många hudvårdsprodukter på marknaden innehåller fler än 100 syntetiska ingredienser som sedan tas upp av kroppen. Jag tar fram en hudvårdserie med bara ett fåtal naturliga ingredienser.

För Johanna blev Prepare något av en rivstart in i världen som entreprenör.
– Jag är otroligt tacksam över att jag fick chansen att vara med. Jag har lärt mig massor och fått träffa riktigt inspirerande människor. Efter varje tillfälle gick jag därifrån helt lyrisk, med massor av energi och viljan att sätta mig och jobba hela natten med alla nya idéer jag fått under mötets gång, säger hon. Jag rekommenderar verkligen alla som har en idé de vill jobba vidare med att söka sig till Inkubera.

En annan av deltagarna på Prepare var Ravi Chadalavada som till vardags är doktorand på Örebro universitet. När Ravi behövde komplettera sitt indiska körkort med ett svenskt, sa hans körlärare en dag “du måste vrida på huvudet när du tittar på trafiken, inte bara flytta ögonen, annars förstår inte examinatorn att du har sett det du ska”. Där och då föddes idén bakom hans idé OT-Pie som använder eyetracking-teknik för att utvärdera förarkunskaper.
– Min lösning kommer att underlätta både vid inlärning, utlärning och examination, säger Ravi.

Ravi har idé bygger på att använda eyetracking-teknik för att veta vad körskolelever ser eller inte ser i samband med inlärning och uppkörning.

Även Ravi tycker att de fyra kvällarna på Prepare var väl investerad tid.
– Vi har gått igenom de grundläggande principerna för företagande, vilket har varit väldigt nyttigt för mig som kommer från en forskningsbakgrund och har andra perspektiv. Det är också roligt och lärorikt att träffa andra startups och några företag som kommit lite längre. Nu är jag och mitt team inne i ett pilotprojekt med USÖ och vårt mål är att fortsätta hos Inkubera efter att vi har gått det här programmet.

 

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


tisdag 12 november

Samarbete mellan offentliga och privata aktörer krävs om Örebroregionen ska öka tillgången på riskkapital

En ny studie visar hur offentliga aktörer skulle kunna göra insatser för att öka tillgången på riskvilligt kapital för startups, scaleups och tillväxtföretag i Örebroregionen. – Tillgången på den här typen av kapital för är central för regionens utveckling. Vi har nu initierat en förstudie som visar att vi inte är där vi vill vara, men att vi kan ta oss dit genom ett tätt samarbete mellan privata och offentliga aktörer, säger Victor Sunnliden, vd för RÖIAB (Region Örebro Innovation AB).

tisdag 5 november

Ismael Hamoudi på Skolado får prestigefullt stipendium – ”Brinnande engagemang för psykisk ohälsa”.

Ismael Hamoudi, grundare av det tidigare Inkubera-företaget Hamoudi, har fått ett stipendiumfrån Frixos insamlingsstiftelse. Stiftelsen stöttar entreprenörer som arbetar för ett mer hållbart samhälle och vill motverka utanförskap. I sitt företag, Skolado, har Ismael utvecklat ett digitalt verktyg som, med hjälp av enkla och roliga enkäter, snabbt upptäcker mobbning och psykisk ohälsa bland elever. – Att få stipendiet är en stor uppmuntran för mig. Att elever ska känna sig trygga och må bra i skolan är en stark drivkraft för mig, säger Ismael.

tisdag 15 oktober

Tech-duon bakom HerCycle: ”Vi vill göra verklig skillnad för kvinnor”

Ida Stjernström driver HerCycle tillsammans med Ghia Yuson sedan början av 2023. De utvecklar en app som ger kvinnor verktyg för att förstå och leva i synk med sin menscykel för at ge ökat välbefinnande. Appen ska också ge tips på hur kvinnorna kan anpassa kost och träning under cykelns olika faser. Ida beskriver tiden som företagare som en omväxlande resa. – Att bygga bolag är en berg-och-dalbana. För oss har det varit viktigt att hitta strategier för att hantera motgångar, hålla ut, hitta en inre drivkraft och aldrig tappa fokus på kvinnorna vi vill hjälpa", säger hon.

måndag 7 oktober

Isak vill ersätta engångskartonger med smarta boxar i ett cirkulärt system

Engångskartong av wellpapp har ända sedan början av 1900-talet varit så dominerande som transportförpackningen att vi nästan tar den för självklar. Men när Isak Husovic, som nu driver Brightbox, sökte idéer för sitt eget företagande, var engångskartonger en av de första saker han ifrågasatte. – Under min gymnasietid fick jag lära mig att hållbarhet är nyckeln för framtidens företagande. Ganska tidigt i processen började jag tänka på kartonglådor. Skulle de kunna ersättas med ett retursystem? Hur skulle det i så fall vara uppbyggt?