Nyheter

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

Scaleup Launchpad – skala upp via export till länder runt Östersjön
Ett flexibelt 10-månadersporgram där ditt företag står i centrum. Programmet är ett samarbete mellan Norrköping, Tammerfors & Tartu. Ni får möjligheten att bygga nya nätverk, skapa internationella utbyten och utforska nya marknader.

Detta ingår:
– Delegationsresor till Tammerfors, Tartu (Estland) och Norrköping.
– 30 gratis mentorstimmar med experter inom ert område.
– Investment Readiness verktyg med konsultation och uppföljning.
– Möjlighet till internationella testbeddar
– Digitala seminarier varje månad.

Anmälan och mer information:
Kontakta Darius: darius.sarka@nosp.se
Besök: www.scaleuplaunchpad.eu


Bridging4Growth – exportera till USA, Kanada, Brasilien och Uzbekistan
Ditt företag får stöttning att knyta kontakter och skapa långsiktiga affärsrelationer i USA, Kanada Brassilen och Uzbekistan.

Detta ingår:
– Exportkit som förbereder er på den nya marknaden
– Möjlighet att delta på företagsdelegationer
– Upp till 30 timmar gratis mentorstimmar med experter på marknaden.
– Exponering av ditt företag genom våra nätverk och kanaler.

Anmälan och mer information
Kontakta Linda: linda.robinson@nosp.se
Besök: www.centralbaltic.eu/project/bridging4growth/
LinkedIn: @bridging4growth

SCALE-ABLE – matchas ihop med storbolag nationellt och internationelltAtt komma i kontakt med rätt person på storbolaget ni vill samarbeta med är inte alltid lätt. I detta projekt får hjälper vi er komma i kontakt med rätt
personer för kunna inleda samarbetsprojekt och göra affärer. Programmet görs tillsammans med IGNITE Sweden och ni för möjlighet att dra nytta av deras etablerade matchmakingplattform.

Detta ingår:
– Möjlighet att delta på våra kommande matchmakingevent i Stockholm, Tallin & Åbo
– Enskilda möten med storbolag
– Förberedande seminarier hur stora och små bolag kan arbeta ihop
– Nätverka med entreprenörer och bolag från hela Central Baltic regionen

Anmälan och mer information
Kontakta Linda: linda.robinson@nosp.se
Besök: https://scale-able.tehnopol.ee/

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


tisdag 14 januari

Milmed lanserar kosttillskott som främjar ett friskare åldrande

Med fyra patent och omfattande vetenskapliga studier som publicerats i ett tjugotal vetenskapliga tidskrifter, lanserar nu Örebro-företaget Milmed Unico kosttillskottet AgeViva. Den grundläggande substansen i produkten är jästceller som behandlats med elektromagnetiska millimetervåglängder. – Våra studier visar positiva effekter på neurodegenerativa sjukdomar samt på en rad andra symptom förknippade med åldrande, säger företagets vd, Thomas Lenz.

onsdag 11 december

Företagen ger Inkubera toppbetyg

En stor majoritet av Inkubera-företaget ger organisationen högsta möjliga betyg på frågan ”I vilken utsträckning skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän”. Samtliga företag uppger även att Inkubera bidrag till viss eller i hög utsträckning har bidragit till deras utveckling.

torsdag 5 december

Truckzter växlar upp: Camilla Wallin tar plats som styrelseordförande

Den Stockholmsbaserade tech-VD:n och affärsängeln Camilla Wallin är sedan ett par månader tillbaka styrelseordförande i Inkubera-bolaget Truckzter. En av orsakerna till att Camilla tackade ja till erbjudandet är Truckzters tydliga hållbarhetsprofil. – Jag jobbar bara med impact-bolag, säger Camilla. Visst tycker jag om att bygga och skala upp bolag, men jag vill att det ska göra någon skillnad för världen och för mina barn som håller på att växa upp.

onsdag 4 december

Arta Systems ett steg närmare lansering: ”Vår kunskap om kunderna har ökat enormt”

Arta Systems utvecklar ett digitalt visualiseringsverktyg som ska göra det lättare för beslutsfattare inom offentlig sektor att fatta välgrundade beslut kring bland annat matproduktion, självförsörjning och krisberedskap. Tack vare Tillväxtverkets stöd på 1,1 mkr har Arta System kunnat kartlägga vilka behov som landets regioner har. – Stödet har gett oss chansen att verkligen gå på djupet i frågorna och lära oss mer om regionernas behov. Vår kunskap har ökat avsevärt, vilket gör det möjligt för oss att lansera en ännu bättre produkt, säger Cecilia Fendin på Arta Systems. Nästa år planerar vi för att lansera vårt verktyg.