Nyheter

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

Scaleup Launchpad – skala upp via export till länder runt Östersjön
Ett flexibelt 10-månadersporgram där ditt företag står i centrum. Programmet är ett samarbete mellan Norrköping, Tammerfors & Tartu. Ni får möjligheten att bygga nya nätverk, skapa internationella utbyten och utforska nya marknader.

Detta ingår:
– Delegationsresor till Tammerfors, Tartu (Estland) och Norrköping.
– 30 gratis mentorstimmar med experter inom ert område.
– Investment Readiness verktyg med konsultation och uppföljning.
– Möjlighet till internationella testbeddar
– Digitala seminarier varje månad.

Anmälan och mer information:
Kontakta Darius: darius.sarka@nosp.se
Besök: www.scaleuplaunchpad.eu


Bridging4Growth – exportera till USA, Kanada, Brasilien och Uzbekistan
Ditt företag får stöttning att knyta kontakter och skapa långsiktiga affärsrelationer i USA, Kanada Brassilen och Uzbekistan.

Detta ingår:
– Exportkit som förbereder er på den nya marknaden
– Möjlighet att delta på företagsdelegationer
– Upp till 30 timmar gratis mentorstimmar med experter på marknaden.
– Exponering av ditt företag genom våra nätverk och kanaler.

Anmälan och mer information
Kontakta Linda: linda.robinson@nosp.se
Besök: www.centralbaltic.eu/project/bridging4growth/
LinkedIn: @bridging4growth

SCALE-ABLE – matchas ihop med storbolag nationellt och internationelltAtt komma i kontakt med rätt person på storbolaget ni vill samarbeta med är inte alltid lätt. I detta projekt får hjälper vi er komma i kontakt med rätt
personer för kunna inleda samarbetsprojekt och göra affärer. Programmet görs tillsammans med IGNITE Sweden och ni för möjlighet att dra nytta av deras etablerade matchmakingplattform.

Detta ingår:
– Möjlighet att delta på våra kommande matchmakingevent i Stockholm, Tallin & Åbo
– Enskilda möten med storbolag
– Förberedande seminarier hur stora och små bolag kan arbeta ihop
– Nätverka med entreprenörer och bolag från hela Central Baltic regionen

Anmälan och mer information
Kontakta Linda: linda.robinson@nosp.se
Besök: https://scale-able.tehnopol.ee/

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."

torsdag 2 maj

Inkubera ska utreda möjligheterna för ökad tillgång på riskkapital

Inkubera har fått i uppdrag av RÖIAB (Region Örebro Innovation AB) att utreda möjligheterna för att öka tillgången på risk- och tillväxtkapital i Örebro län. Målet är att på sikt skapa större samverkan mellan privata och offentliga medel och göra det enklare för nystartade och växande företag i regionen att hitta kapital för sin tillväxt. – Vårt uppdrag är att ta reda på vilka upplägg som har fungerat i andra regionen för att sedan kunna designa ett upplägg som passar här, säger Inkuberas VD, Fredrik Stenman. Riskkapital har en avgörande betydelse för att lovande startups och scaleups i vår region ska kunna nå sin fulla potential.