Nyheter

MadePerfect – som ett Hotels.com för företagstjänster

MadePerfects grundare, Styrbjörn Swenzén.

MadePerfects grundare, Styrbjörn Swenzén.

Städning, kontorslokaler, kontorsutrustning – en stor del av företagens utgifter består av varor och tjänster som stöttar verksamheten, men som inte direkt påverkar resultatet. Eftersom företagens  kunskap och engagemang i regel är lågt innebär det ofta för låg kvalitet till för höga priser. Med nystartade MadePerfect vill Stybjörn Swenzén ändra på det. Lösningen är matchningsplattform för produkter och stödtjänster – ungefär som en bokningssida för hotell på nätet.
– Vi vill ge köparna god överblick så att de kan göra bättre inköp, säger Styrbjörn. Den respons vi hittills fått är fantastiskt, både från säljar- och från köparleden.

Entreprenören Styrbjörn Swenzén är en riktig internetpionjär. Redan 1998 drev han ett företag som testade hur kunderna uppfattade hemsidor. Sedan dess har han drivit en rad företag – de flesta med webben som gemensam nämnare.
– Jag tror att det jag lärt mig under åren kommer att vara till stor nytta i den satsning jag nu gör med MadePerfect. Enkelhet är ofta nyckeln till framgång på nätet och det är också vad MadePerfect handlar om.

Styrbjörn menar att de branscher som säljer stödtjänster och lågintresseprodukter inte fungerar optimalt. Eftersom kunderna inte vet vilka krav de ska ställa, upplever de ofta att de får en leverans som inte motsvarar förväntningarna. Leverantörerna å sin sida, tvingas lägga stora resurser på säl och marknadsföring för att ha en chans på marknaden – kostnader som äter upp marginalerna.
– Vår lösning hjälper både kunderna och leverantörerna. Eftersom vi ställer både relevanta och identiska frågor till alla leverantörer via våra webbformulär, kan vi också presentera dem på ett jämförbart sätt. Det blir lättare för kunderna att välja och leverantörerna når ut till presumtiva kunder på ett effektivt sätt. Vi har mött stort intresse från branschorganisationer på både köp- och säljarsidan.

Styrbjörn är stockholmare, men väljer ändå att etablera MadePerfects basverksamhet i Örebro. Ett ovanlig med genomtänkt strategi.
– Det är på många sätt enklare att driva företag i Örebro än i Stockholm. Inte minst finns bättre förutsättningar att bygga en god företagskultur, eftersom det är lättare att behålla kompetenta medarbetare. Dessutom har staden lagom avstånd från Stockholm, är tillräckligt stort och har ett universitet med exempelvis framstående AI-forskning.

Styrbjörn är mer än nöjd med det mottagande vi fått från olika håll, exempelvis från kommunen, ALMI och Inkubera.
– Kontakten med Inkubera har varit helt fantastisk. Vi får god hjälp att utveckla verksamheten – det här är helt rätt för oss.

I vår räknar Styrbjörn med att den nya tjänsten skall vara ute. På några års sikt är målet att MadePerfect skall vara etablerat i hela Norden.
– Jag är full av förväntan, säger Styrbjörn. Nu vill vi bara komma igång så snabbt som möjligt.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 27 november

EMBRACE Safety växer: ”Vi hjälper polis, kommuner och fastighetsbolag att minska brottsligheten.”

I centrala Örebro ligger Embrace Safety som verkar inom en alldeles egen nisch. Med hjälp av sin digitala plattform får polis, kommuner och fastighetsbolag en överblick var brott och situationer som skapat otrygghet har begåtts. Det gör att de sätta in förebyggande insatser för att tryggheten ökar och brottsligheten minskar. Företaget har en stadig kundtillväxt sedan starten 2018. – Nu finns vi i 76 kommuner. Parallellt med att nya kunder tillkommer, har vi också breddat vårt erbjudande till dem vi redan har, säger vd Johan Rydberg.

måndag 25 november

Stora nedskärningar hotar Sveriges företagsinkubatorer – Inkubera en av många drabbade

Finansieringen för de 32 företagsinkubatorer som ingår i det nationella inkubatorsprogrammet är hotad, då Vinnova har aviserat en sänkning från 110 till 70 miljoner. Detta riskerar att även drabba den regionala inkubatorn Inkubera. – Blir den aviserade neddragningen verklighet, innebär det tyvärr att vi tvingas göra besparingar, vilket skulle drabba såväl de innovativa tillväxtföretagen som regionen i stort. Sedan starten har våra företag bidragit med fler än 3 000 arbetstillfällen och dragit in mer än 900 miljoner kronor i skatteintäkter till Örebroregionen.

måndag 18 november

Simon på DRONEAB vill ersätta fyrverkerier med drönarshower

Simon Svensson från Örebro är en av landets mest erfarna drönaroperatörer. Genom sitt bolag DRONEAB har han inspekterat fler kraftledningar från luften än kanske någon annan. Inspektionerna sker dock främst på sommarhalvåret. Under årets mörkaste månader sökte han – och fann – ett annat användningsområde för sina drönarkunskaper. Med egna drönarshower kommer han att kunna erbjuda marknaden ett spektakulärt och hållbart alternativ till traditionella fyrverkerier. – Drönarshower är stort i många delar av världen, men hittills har vi inte sett några i Sverige, säger Simon. Det är det jag tänker ändra på, säger han.

tisdag 12 november

Samarbete mellan offentliga och privata aktörer krävs om Örebroregionen ska öka tillgången på riskkapital

En ny studie visar hur offentliga aktörer skulle kunna göra insatser för att öka tillgången på riskvilligt kapital för startups, scaleups och tillväxtföretag i Örebroregionen. – Tillgången på den här typen av kapital för är central för regionens utveckling. Vi har nu initierat en förstudie som visar att vi inte är där vi vill vara, men att vi kan ta oss dit genom ett tätt samarbete mellan privata och offentliga aktörer, säger Victor Sunnliden, vd för RÖIAB (Region Örebro Innovation AB).