Nyheter

Miljonregn över Inkubera-bolag

Fyra bolag med Inkubera-koppling fick i mars dela på drygt 5 mkr från Vinnova. De företag som fått sina ansökningar om projektmedel godkända är alumnibolagen Deligate och iBinder samt de aktiva Inkubera-bolagen C26 Bioscience och Waybill.

Det sistnämnda bolaget. Waybill, sammanför gods som skall fraktas med de åkerier som för tillfället har ledigt plats. Syftet med det projektet som nu fått finansiering, är att skapa en oberoende molntjänst som löser behovet av bland annat betalningar, avtal, rättigheter och spårbarhet.

– Vårt mål är att skapa ett effektivt helhetssystem för transporter som tar hänsyn till en mängd olika faktorer som exempelvis olika transportadresser, flakets packning, körvägar och oförutsedda händelser, säger Waybills vd Fredrik Regin.

Inkubera arbetar aktivt med att hjälpa sina bolag att hitta olika typer av finansiering.
– Jättekul att våra bolag håller sig framme och lyckas så väl, säger Mattias Jonsson som arbetar med finansieringsfrågor på Inkubera.

Mattias menar att de företag som både har tillräcklig tillväxtpotential och innovativitet för att bli Inkubera-bolag, i regel också har goda möjligheter att hitta olika typer av offentlig finansiering.
– Även om inte alla ansökningar går igenom, så ligger våra bolag betydligt högre än genomsnittet. Vi hjälper bolagen på två sätt. Dels har vi en bevakning på nya utlysningar och tipsar företagen, dels är vi ett bollplank för att deras ansökningar ska bli så bra som möjligt, säger Mattias.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."