Nyheter

Miljonregn över Inkubera-bolag

Fyra bolag med Inkubera-koppling fick i mars dela på drygt 5 mkr från Vinnova. De företag som fått sina ansökningar om projektmedel godkända är alumnibolagen Deligate och iBinder samt de aktiva Inkubera-bolagen C26 Bioscience och Waybill.

Det sistnämnda bolaget. Waybill, sammanför gods som skall fraktas med de åkerier som för tillfället har ledigt plats. Syftet med det projektet som nu fått finansiering, är att skapa en oberoende molntjänst som löser behovet av bland annat betalningar, avtal, rättigheter och spårbarhet.

– Vårt mål är att skapa ett effektivt helhetssystem för transporter som tar hänsyn till en mängd olika faktorer som exempelvis olika transportadresser, flakets packning, körvägar och oförutsedda händelser, säger Waybills vd Fredrik Regin.

Inkubera arbetar aktivt med att hjälpa sina bolag att hitta olika typer av finansiering.
– Jättekul att våra bolag håller sig framme och lyckas så väl, säger Mattias Jonsson som arbetar med finansieringsfrågor på Inkubera.

Mattias menar att de företag som både har tillräcklig tillväxtpotential och innovativitet för att bli Inkubera-bolag, i regel också har goda möjligheter att hitta olika typer av offentlig finansiering.
– Även om inte alla ansökningar går igenom, så ligger våra bolag betydligt högre än genomsnittet. Vi hjälper bolagen på två sätt. Dels har vi en bevakning på nya utlysningar och tipsar företagen, dels är vi ett bollplank för att deras ansökningar ska bli så bra som möjligt, säger Mattias.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 7 oktober

Isak vill ersätta engångskartonger med smarta boxar i ett cirkulärt system

Engångskartong av wellpapp har ända sedan början av 1900-talet varit så dominerande som transportförpackningen att vi nästan tar den för självklar. Men när Isak Husovic, som nu driver Brightbox, sökte idéer för sitt eget företagande, var engångskartonger en av de första saker han ifrågasatte. – Under min gymnasietid fick jag lära mig att hållbarhet är nyckeln för framtidens företagande. Ganska tidigt i processen började jag tänka på kartonglådor. Skulle de kunna ersättas med ett retursystem? Hur skulle det i så fall vara uppbyggt?

torsdag 19 september

SKAPA-pris till programvara som underlättar redovisning av kryptovaluta samt till lampa som drivs av saltvatten

Årets länspristagare av SKAPA-priset är Johannes Norrbacka och Rafael Reyes på företaget Monetax. De har utvecklat en programvara som gör det enkelt att redovisa affärer med kryptovaluta, något som annars är komplicerat. Länspriset av SKAPA-talang (till innovatörer under 30 år) gick till William Asefaw för hans saltvattendrivna lampa, Salt Lamp. Lampan kan ge ljus till människor i krissituationer och till människor som inte har tillgång till elnät. Båda vinnarna får 30 000 kr och representerar dessutom länet i riksfinalen som går av stapeln i november.

torsdag 12 september

TwopartID inleder samarbete med SFF Stöldskyddsföreningen

TwopartID är ett före detta Inkubera företag som har gjort det möjligt för parterna i ett telefonsamtal att identifiera sig för varandra. Bolaget har nu inlett ett samarbete med Stöldskyddsföreningen. – Ända sedan starten har vi arbetat för att bekämpa telefonbedrägerier, säger vd Lisa Hasselgren. Samarbetet med SSF Stöldskyddsföreningen är ett viktigt steg för att nå vår vision.

tisdag 27 augusti

Årets finalister i SKAPA-priset är här

Snart utser vi länsvinnaren i SKAPA-priset, Sveriges största innovationstävling. Länsvinnare får 30 000 kr och går dessutom går till riksfinal med chans att vinna en halv miljon. I Örebro län kan Inkubera tack vare samarbete med våra sponsorer även utse tre finalister som vi ger extra uppmärksamhet och som dessutom vinner 10 000 kr.