Nyheter

Ny toppnotering – Inkuberas företag mer nöjda än någonsin

För andra mätningen i rad är Inkubera-företagen mer nöjda än någonsin. Samtliga företag utom två gav Inkubera en 10: a, alltså högsta betyg. Från de två företag som inte angav 10, fick Inkubera med en 8: a och en 9: a.
– Vi gläder oss stort över att våra företag uppskattar den affärscoaching och stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman. Det är ett kvitto på att vi jobbar rätt. Vi lägger starkt fokus på företagens utveckling av affärsmodellen och tidig kundkontakt.

Två gånger om året genomför Inkubera genomför en kundattitydsmätning, en så kallad NPS*(Net Protmoter Score).Av de 18 företag som fick frågan via mail inkom svar från 14 stycken eller 78 %. NPS-värdet – alltså andelen som angav 9 eller 10 i betyg hamnade på höga 92,9, en tankering av förra mätningens toppnotering.

Företagen fick också chansen att motivera sin betygsättning. Här är ett axplock från kommentarerna:

”Ovärderlig hjälp att bygga ett innovativt bolag från grunden!”

”Hos Inkubera finns den kompetens, erfarenhet och nätverk som en startup har behov av. Dessutom är personerna inom Inkubera väldigt positiva och stöttande vilket främjar för gott samarbete och framgång för oss som företagare.”

”Superproffsigt, mycket tänkvärt, utmaningar, bollplank och roligt.”

Mycket av kontakten mellan företagen och Inkubera sker i relationen mellan företagen och deras affärscoacher. Fredrik tror att en av nycklarna till de höga betygen finns just här.
–I grunden går vår affärscoachning ut på att hjälpa företaget att bygga erbjudande och kundintäkter samt klara av att växa snabbt. Jag tror att ett av skälen till de höga betygen är att vi lyckats handplocka affärcoacher som hjälper bolagen med just detta. Dessutom har vi byggt ett team där vi alla på Inkubera jobbar för företagens utveckling, säger han.

* NPS ett tufft sätt att mäta kundnöjdhet och bygger på frågan: ”Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera det här företaget till en vän eller kollega?”  De som ger betyget 1 – 6 betecknas Detractors, de som anger betyget 7 – 8 kallas Passives och de som ger betyget 9 eller 10 är så kallade Promoters. Net promoter score kan anta ett värde mellan -100 och 100. För att få fram värdet på NPS så räknar man andelen svar som angivits på betygen 9 – 10 och drar sedan bort andelen som givit något av betygen 1 – 6.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.