Nyheter

Nya kunder och spännande forskningsprojekt för EMBRACE

EMBRACE är ett digitalt verktyg för att kartlägga, analysera och förebygga brott. Verktyget hjälper kommuner att i samarbete med polisen och fastighetsbolag skapa större trygghet för innevånarna. Mycket positivt har hänt de senaste veckorna och nu ser grundaren, Henrik Andershed, fram emot ett fortsatt spännande 2020.

MSB har nu beviljat en ansökan om finansiering till ett nytt forskningsprojekt som EMBRACE ska driva tillsammans med Högskolan i Skövde, polisen och fyra närliggande kommuner. Finansieringen är på 2,5 mkr.
– Projektet innebär en chans att få EMBRACE analyserat i grunden av oberoende forskare, säger Henrik Andershed. Dessutom innebär det möjligheter för att oss att vidareutveckla systemet, bland annat genom att automatisera dataöverföringen mellan räddningstjänsten och EMBRACE.

Den senaste veckorna har även inneburit  en ökad kundtillströmning då Eskilstuna, Köping, Västerås, Västra Hisingen, Upplands Bro och Katrineholm blivit nya kunder.
– Vi har gått från 2 kunder till 15 på ganska kort tid. En enda kund är en stor sak för oss eftersom vi ju blir kundens/kommunens totalleverantör av system och kompetensstöd för brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbete.  Ofta har vi flera hundra användare i varje kommun, berättar Henrik.

Utvecklingen fortsätter även detta år.
– Under 2020 är vi övertygade om att vi kommer ha minst 20 kommuner som använder EMBRACE. I samtliga fall kommer vårt verktyg att hjälpa dem att förebygga brott och otrygghet på ett effektivare sätt. Antalet kunder kommer att vara lagom stort för oss att jobba med och lyssna på för vår vidareutveckling. På sikt är målsättningen att alla kommuner i Sverige ska använda vårt system, säger Henrik.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."