Nyheter

Nya kunder och spännande forskningsprojekt för EMBRACE

EMBRACE är ett digitalt verktyg för att kartlägga, analysera och förebygga brott. Verktyget hjälper kommuner att i samarbete med polisen och fastighetsbolag skapa större trygghet för innevånarna. Mycket positivt har hänt de senaste veckorna och nu ser grundaren, Henrik Andershed, fram emot ett fortsatt spännande 2020.

MSB har nu beviljat en ansökan om finansiering till ett nytt forskningsprojekt som EMBRACE ska driva tillsammans med Högskolan i Skövde, polisen och fyra närliggande kommuner. Finansieringen är på 2,5 mkr.
– Projektet innebär en chans att få EMBRACE analyserat i grunden av oberoende forskare, säger Henrik Andershed. Dessutom innebär det möjligheter för att oss att vidareutveckla systemet, bland annat genom att automatisera dataöverföringen mellan räddningstjänsten och EMBRACE.

Den senaste veckorna har även inneburit  en ökad kundtillströmning då Eskilstuna, Köping, Västerås, Västra Hisingen, Upplands Bro och Katrineholm blivit nya kunder.
– Vi har gått från 2 kunder till 15 på ganska kort tid. En enda kund är en stor sak för oss eftersom vi ju blir kundens/kommunens totalleverantör av system och kompetensstöd för brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbete.  Ofta har vi flera hundra användare i varje kommun, berättar Henrik.

Utvecklingen fortsätter även detta år.
– Under 2020 är vi övertygade om att vi kommer ha minst 20 kommuner som använder EMBRACE. I samtliga fall kommer vårt verktyg att hjälpa dem att förebygga brott och otrygghet på ett effektivare sätt. Antalet kunder kommer att vara lagom stort för oss att jobba med och lyssna på för vår vidareutveckling. På sikt är målsättningen att alla kommuner i Sverige ska använda vårt system, säger Henrik.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


tisdag 5 november

Ismael Hamoudi på Skolado får prestigefullt stipendium – ”Brinnande engagemang för psykisk ohälsa”.

Ismael Hamoudi, grundare av det tidigare Inkubera-företaget Hamoudi, har fått ett stipendiumfrån Frixos insamlingsstiftelse. Stiftelsen stöttar entreprenörer som arbetar för ett mer hållbart samhälle och vill motverka utanförskap. I sitt företag, Skolado, har Ismael utvecklat ett digitalt verktyg som, med hjälp av enkla och roliga enkäter, snabbt upptäcker mobbning och psykisk ohälsa bland elever. – Att få stipendiet är en stor uppmuntran för mig. Att elever ska känna sig trygga och må bra i skolan är en stark drivkraft för mig, säger Ismael.

tisdag 15 oktober

Tech-duon bakom HerCycle: ”Vi vill göra verklig skillnad för kvinnor”

Ida Stjernström driver HerCycle tillsammans med Ghia Yuson sedan början av 2023. De utvecklar en app som ger kvinnor verktyg för att förstå och leva i synk med sin menscykel för at ge ökat välbefinnande. Appen ska också ge tips på hur kvinnorna kan anpassa kost och träning under cykelns olika faser. Ida beskriver tiden som företagare som en omväxlande resa. – Att bygga bolag är en berg-och-dalbana. För oss har det varit viktigt att hitta strategier för att hantera motgångar, hålla ut, hitta en inre drivkraft och aldrig tappa fokus på kvinnorna vi vill hjälpa", säger hon.

måndag 7 oktober

Isak vill ersätta engångskartonger med smarta boxar i ett cirkulärt system

Engångskartong av wellpapp har ända sedan början av 1900-talet varit så dominerande som transportförpackningen att vi nästan tar den för självklar. Men när Isak Husovic, som nu driver Brightbox, sökte idéer för sitt eget företagande, var engångskartonger en av de första saker han ifrågasatte. – Under min gymnasietid fick jag lära mig att hållbarhet är nyckeln för framtidens företagande. Ganska tidigt i processen började jag tänka på kartonglådor. Skulle de kunna ersättas med ett retursystem? Hur skulle det i så fall vara uppbyggt?

torsdag 19 september

SKAPA-pris till programvara som underlättar redovisning av kryptovaluta samt till lampa som drivs av saltvatten

Årets länspristagare av SKAPA-priset är Johannes Norrbacka och Rafael Reyes på företaget Monetax. De har utvecklat en programvara som gör det enkelt att redovisa affärer med kryptovaluta, något som annars är komplicerat. Länspriset av SKAPA-talang (till innovatörer under 30 år) gick till William Asefaw för hans saltvattendrivna lampa, Salt Lamp. Lampan kan ge ljus till människor i krissituationer och till människor som inte har tillgång till elnät. Båda vinnarna får 30 000 kr och representerar dessutom länet i riksfinalen som går av stapeln i november.