Nyheter

Och de nominerade är…

De nominerade till Örebrogalan: Siva Arif, CoGO, gänget bakom Binary Brains samt Ahmed Mahdi, BAFE.

CoGO, Binary Brains och BAFE – där har du de nominerade till ”Årets innovation”, det vill säga priset som Inkubera årligen delar ut vid Örebrogalan.
– Det är som vanligt hård konkurrens överlag och tre riktigt starka kandidater som nu gått till final, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman.

CoGo kommer från Lindesberg, Binary Brains från Örebro och BAFE från Karlskoga, årets nominerade kommer från olika delar av länet.
– Det är stor spridning på flera sätt, menar Fredrik Stenman. De nominerade har olika bakgrund, ålder, kön och jobbar på helt olika marknader. CoGO vänder sig till konsumentmarknaden med en tjänst som främjar fysisk aktivitet, Binary Brain erbjuder bättre prognoser genom AI till en bred företagsmarknad och BAFE riktar sig till en internationell marknad för banktransfereringar. Alla säljer smarta digitala tjänster – det är väl i princip den enda likhet jag kan hitta.

Örebrogalan går av stapeln 11 mars på Conventum. Då måste ha juryn ha bestämt sig vem som tar hem det prestigefulla priset.
– Det är spännande. Vi har ännu inte framme vid ett beslut, säger Fredrik. Men oavsett vem det blir kommer det att bli ett innovativt företag med goda framtidsutsikter.

Dessa är företagen och juryns motiveringar:

CoGO
Med stark drivkraft har Siva Arif skapat CoGo som är en mobilapplikation som främjar fysisk aktivitet. Genom att utföra fysisk aktivitet omvandlas dina insatser till poäng som i sin tur kan bytas ut mot rabatter, erbjudanden och gratisprodukter hos lokala och nationella företag.

Binary Brains
AI on demand. Med hjälp av stora kunskaper inom statistik och tack vare kraften i AI, kan Binary Brains starka team gräva fram guldkornen i kundernas data och förvandla dem till träffsäkra förutsägelser om framtiden. På kundlistan finns bland andra Dormy, Live Nation och Caspeco.

BAFE
Med världen som marknad bygger Ahmed Mahdi en global och säker betalningstjänst som minskar handelsavgifter och knyter samman personer, banker och e-handlare. BAFE möjliggör banktransfereringar istället för kontokortsbetalning. En enorm marknad väntar!

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.