Nyheter

Och de nominerade är…

De nominerade till Örebrogalan: Siva Arif, CoGO, gänget bakom Binary Brains samt Ahmed Mahdi, BAFE.

CoGO, Binary Brains och BAFE – där har du de nominerade till ”Årets innovation”, det vill säga priset som Inkubera årligen delar ut vid Örebrogalan.
– Det är som vanligt hård konkurrens överlag och tre riktigt starka kandidater som nu gått till final, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman.

CoGo kommer från Lindesberg, Binary Brains från Örebro och BAFE från Karlskoga, årets nominerade kommer från olika delar av länet.
– Det är stor spridning på flera sätt, menar Fredrik Stenman. De nominerade har olika bakgrund, ålder, kön och jobbar på helt olika marknader. CoGO vänder sig till konsumentmarknaden med en tjänst som främjar fysisk aktivitet, Binary Brain erbjuder bättre prognoser genom AI till en bred företagsmarknad och BAFE riktar sig till en internationell marknad för banktransfereringar. Alla säljer smarta digitala tjänster – det är väl i princip den enda likhet jag kan hitta.

Örebrogalan går av stapeln 11 mars på Conventum. Då måste ha juryn ha bestämt sig vem som tar hem det prestigefulla priset.
– Det är spännande. Vi har ännu inte framme vid ett beslut, säger Fredrik. Men oavsett vem det blir kommer det att bli ett innovativt företag med goda framtidsutsikter.

Dessa är företagen och juryns motiveringar:

CoGO
Med stark drivkraft har Siva Arif skapat CoGo som är en mobilapplikation som främjar fysisk aktivitet. Genom att utföra fysisk aktivitet omvandlas dina insatser till poäng som i sin tur kan bytas ut mot rabatter, erbjudanden och gratisprodukter hos lokala och nationella företag.

Binary Brains
AI on demand. Med hjälp av stora kunskaper inom statistik och tack vare kraften i AI, kan Binary Brains starka team gräva fram guldkornen i kundernas data och förvandla dem till träffsäkra förutsägelser om framtiden. På kundlistan finns bland andra Dormy, Live Nation och Caspeco.

BAFE
Med världen som marknad bygger Ahmed Mahdi en global och säker betalningstjänst som minskar handelsavgifter och knyter samman personer, banker och e-handlare. BAFE möjliggör banktransfereringar istället för kontokortsbetalning. En enorm marknad väntar!

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."