Nyheter

Pausit är med i Inkubera för tredje gången. ”Inom tre år finns vi i minst fem nya länder.”

Mikeal Wahman på Pausit.

Pausit är en tjänst som via datorn uppmanar användarna att ta en paus i sitt stillasittande arbete och göra enkla övningar för att få i gång rörligheten och blodcirkulationen. Pausit startades av ergonomen Niklas Palmér 2006 och företaget fick tidig stöttning av det då nybildade Inkubera. Mikael Wahman är sälj- och marknadsansvarig och kom in i bolaget några år efter starten.
– Efter några tuffa år nådde vi så småningom en kritisk massa som gjorde att nyttan med Pausit började spridas från mun till mun. Då började nya kunder höra av sig självmant och vi växte successivt. När sedan pandemin kom, fördubblades vår om sättning från åtta till 16 miljoner på ungefär ett år, säger Mikael.

Pausit kan liknas vid en personlig röreslecoach i datorn. Användarna bestämmer själva över övningarna – hur många gånger om dagen de ska ske, hur länge de skall pågå och vilka kroppsdelar som skall användas. Med jämna mellanrum plingar det till i datorn och en avatar visar hur övningarna skall utföras.
– Programmet förebygger skador hos alla som sitter stilla mycket på jobbet, säger Mikael. Och det gör ju de allra flesta idag.

Företagets kunder finns både inom privat och offentlig sektor, i små organisationer likväl som i stora. Det finns till och med privatpersoner som prenumererar på tjänsten.
– Vår målgrupp är väldigt bred, säger Mikael. Framgångarna beror inte på att vi genomfört stora dyra kampanjer. I stället har vi har varit uthålliga och växt sakta men säkert. I grunden tror jag att vi har lyckats eftersom vi har en tjänst som uppskattas av våra kunder och som gör verklig nytta.

2016 var Pausit med i ”Step Global” ett Inkubera-projekt som hjälpte företag att hitta nya exportmarknader. För Pausits del resulterade det i företaget etablerade sig i Holland, en marknad som sedan dess växt stadigt. Dessutom är företaget etablerat i Norge, sedan några år. Framgångarna på hemmamarknaden och internationellt gör att man nu känner sig redo att satsa i fler länder.
– Vi analyserar just nu vilka länder vi skall prioritera och hur strategierna skall se ut för de olika länderna. Det är inte säkert att vi bearbetar alla länder på samma sätt, säger Mikael. Men i grunden löser vi ett generellt problem som finns i alla industrialiserade länder och vi har en skalbar produkt. Jag hoppas att vi inom tre år finns i minst fem nya länder, kanske i tio.

Redan inom ett par månader tar dock Pausit ett annat stort kliv, då tjänsten blir helt webbaserad. Samtidigt utökar man tjänsteutbudet och gör det möjligt för användarna att lägga till tuffare träningsprogram och yoga som anpassats till kontorsmiljö, möjligheten att peppa varandra genom olika utmaningar samt att genomföra hälsotester.
– Webbversionen gör också att vi kommer att kunna lära oss mer om hur Pausit används. Man kan säga att vi kommer närmare kunderna vilket gör att vi kommer att kunna utveckla tjänsten ännu mer.

Pausit är nu för tredje gången ett Inkubera-företag genom att man klivit in Swedish Scaleups, ett program som Inkubera driver med flera andra inkubatorer och science parks i östra Mellansverige. Fokus är bland annat att hitta hållbara betalningslösningar när nu företaget lägger till fler tjänster och skall expandera internationellt.
– Att vi nu får hjälp för tredje gången – jag tycker att det är fantastiskt, säger Mikael. Att få hjälp som startup är naturligt, men att vi nu som mer etablerat företag får hjälp att ta nästa steg, det är stort.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


tisdag 14 januari

Milmed lanserar kosttillskott som främjar ett friskare åldrande

Med fyra patent och omfattande vetenskapliga studier som publicerats i ett tjugotal vetenskapliga tidskrifter, lanserar nu Örebro-företaget Milmed Unico kosttillskottet AgeViva. Den grundläggande substansen i produkten är jästceller som behandlats med elektromagnetiska millimetervåglängder. – Våra studier visar positiva effekter på neurodegenerativa sjukdomar samt på en rad andra symptom förknippade med åldrande, säger företagets vd, Thomas Lenz.

onsdag 11 december

Företagen ger Inkubera toppbetyg

En stor majoritet av Inkubera-företaget ger organisationen högsta möjliga betyg på frågan ”I vilken utsträckning skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän”. Samtliga företag uppger även att Inkubera bidrag till viss eller i hög utsträckning har bidragit till deras utveckling.

torsdag 5 december

Truckzter växlar upp: Camilla Wallin tar plats som styrelseordförande

Den Stockholmsbaserade tech-VD:n och affärsängeln Camilla Wallin är sedan ett par månader tillbaka styrelseordförande i Inkubera-bolaget Truckzter. En av orsakerna till att Camilla tackade ja till erbjudandet är Truckzters tydliga hållbarhetsprofil. – Jag jobbar bara med impact-bolag, säger Camilla. Visst tycker jag om att bygga och skala upp bolag, men jag vill att det ska göra någon skillnad för världen och för mina barn som håller på att växa upp.

onsdag 4 december

Arta Systems ett steg närmare lansering: ”Vår kunskap om kunderna har ökat enormt”

Arta Systems utvecklar ett digitalt visualiseringsverktyg som ska göra det lättare för beslutsfattare inom offentlig sektor att fatta välgrundade beslut kring bland annat matproduktion, självförsörjning och krisberedskap. Tack vare Tillväxtverkets stöd på 1,1 mkr har Arta System kunnat kartlägga vilka behov som landets regioner har. – Stödet har gett oss chansen att verkligen gå på djupet i frågorna och lära oss mer om regionernas behov. Vår kunskap har ökat avsevärt, vilket gör det möjligt för oss att lansera en ännu bättre produkt, säger Cecilia Fendin på Arta Systems. Nästa år planerar vi för att lansera vårt verktyg.