Nyheter

Pausit är med i Inkubera för tredje gången. ”Inom tre år finns vi i minst fem nya länder.”

Mikeal Wahman på Pausit.

Pausit är en tjänst som via datorn uppmanar användarna att ta en paus i sitt stillasittande arbete och göra enkla övningar för att få i gång rörligheten och blodcirkulationen. Pausit startades av ergonomen Niklas Palmér 2006 och företaget fick tidig stöttning av det då nybildade Inkubera. Mikael Wahman är sälj- och marknadsansvarig och kom in i bolaget några år efter starten.
– Efter några tuffa år nådde vi så småningom en kritisk massa som gjorde att nyttan med Pausit började spridas från mun till mun. Då började nya kunder höra av sig självmant och vi växte successivt. När sedan pandemin kom, fördubblades vår om sättning från åtta till 16 miljoner på ungefär ett år, säger Mikael.

Pausit kan liknas vid en personlig röreslecoach i datorn. Användarna bestämmer själva över övningarna – hur många gånger om dagen de ska ske, hur länge de skall pågå och vilka kroppsdelar som skall användas. Med jämna mellanrum plingar det till i datorn och en avatar visar hur övningarna skall utföras.
– Programmet förebygger skador hos alla som sitter stilla mycket på jobbet, säger Mikael. Och det gör ju de allra flesta idag.

Företagets kunder finns både inom privat och offentlig sektor, i små organisationer likväl som i stora. Det finns till och med privatpersoner som prenumererar på tjänsten.
– Vår målgrupp är väldigt bred, säger Mikael. Framgångarna beror inte på att vi genomfört stora dyra kampanjer. I stället har vi har varit uthålliga och växt sakta men säkert. I grunden tror jag att vi har lyckats eftersom vi har en tjänst som uppskattas av våra kunder och som gör verklig nytta.

2016 var Pausit med i ”Step Global” ett Inkubera-projekt som hjälpte företag att hitta nya exportmarknader. För Pausits del resulterade det i företaget etablerade sig i Holland, en marknad som sedan dess växt stadigt. Dessutom är företaget etablerat i Norge, sedan några år. Framgångarna på hemmamarknaden och internationellt gör att man nu känner sig redo att satsa i fler länder.
– Vi analyserar just nu vilka länder vi skall prioritera och hur strategierna skall se ut för de olika länderna. Det är inte säkert att vi bearbetar alla länder på samma sätt, säger Mikael. Men i grunden löser vi ett generellt problem som finns i alla industrialiserade länder och vi har en skalbar produkt. Jag hoppas att vi inom tre år finns i minst fem nya länder, kanske i tio.

Redan inom ett par månader tar dock Pausit ett annat stort kliv, då tjänsten blir helt webbaserad. Samtidigt utökar man tjänsteutbudet och gör det möjligt för användarna att lägga till tuffare träningsprogram och yoga som anpassats till kontorsmiljö, möjligheten att peppa varandra genom olika utmaningar samt att genomföra hälsotester.
– Webbversionen gör också att vi kommer att kunna lära oss mer om hur Pausit används. Man kan säga att vi kommer närmare kunderna vilket gör att vi kommer att kunna utveckla tjänsten ännu mer.

Pausit är nu för tredje gången ett Inkubera-företag genom att man klivit in Swedish Scaleups, ett program som Inkubera driver med flera andra inkubatorer och science parks i östra Mellansverige. Fokus är bland annat att hitta hållbara betalningslösningar när nu företaget lägger till fler tjänster och skall expandera internationellt.
– Att vi nu får hjälp för tredje gången – jag tycker att det är fantastiskt, säger Mikael. Att få hjälp som startup är naturligt, men att vi nu som mer etablerat företag får hjälp att ta nästa steg, det är stort.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.