Nyheter

Pausit är med i Inkubera för tredje gången. ”Inom tre år finns vi i minst fem nya länder.”

Mikeal Wahman på Pausit.

Pausit är en tjänst som via datorn uppmanar användarna att ta en paus i sitt stillasittande arbete och göra enkla övningar för att få i gång rörligheten och blodcirkulationen. Pausit startades av ergonomen Niklas Palmér 2006 och företaget fick tidig stöttning av det då nybildade Inkubera. Mikael Wahman är sälj- och marknadsansvarig och kom in i bolaget några år efter starten.
– Efter några tuffa år nådde vi så småningom en kritisk massa som gjorde att nyttan med Pausit började spridas från mun till mun. Då började nya kunder höra av sig självmant och vi växte successivt. När sedan pandemin kom, fördubblades vår om sättning från åtta till 16 miljoner på ungefär ett år, säger Mikael.

Pausit kan liknas vid en personlig röreslecoach i datorn. Användarna bestämmer själva över övningarna – hur många gånger om dagen de ska ske, hur länge de skall pågå och vilka kroppsdelar som skall användas. Med jämna mellanrum plingar det till i datorn och en avatar visar hur övningarna skall utföras.
– Programmet förebygger skador hos alla som sitter stilla mycket på jobbet, säger Mikael. Och det gör ju de allra flesta idag.

Företagets kunder finns både inom privat och offentlig sektor, i små organisationer likväl som i stora. Det finns till och med privatpersoner som prenumererar på tjänsten.
– Vår målgrupp är väldigt bred, säger Mikael. Framgångarna beror inte på att vi genomfört stora dyra kampanjer. I stället har vi har varit uthålliga och växt sakta men säkert. I grunden tror jag att vi har lyckats eftersom vi har en tjänst som uppskattas av våra kunder och som gör verklig nytta.

2016 var Pausit med i ”Step Global” ett Inkubera-projekt som hjälpte företag att hitta nya exportmarknader. För Pausits del resulterade det i företaget etablerade sig i Holland, en marknad som sedan dess växt stadigt. Dessutom är företaget etablerat i Norge, sedan några år. Framgångarna på hemmamarknaden och internationellt gör att man nu känner sig redo att satsa i fler länder.
– Vi analyserar just nu vilka länder vi skall prioritera och hur strategierna skall se ut för de olika länderna. Det är inte säkert att vi bearbetar alla länder på samma sätt, säger Mikael. Men i grunden löser vi ett generellt problem som finns i alla industrialiserade länder och vi har en skalbar produkt. Jag hoppas att vi inom tre år finns i minst fem nya länder, kanske i tio.

Redan inom ett par månader tar dock Pausit ett annat stort kliv, då tjänsten blir helt webbaserad. Samtidigt utökar man tjänsteutbudet och gör det möjligt för användarna att lägga till tuffare träningsprogram och yoga som anpassats till kontorsmiljö, möjligheten att peppa varandra genom olika utmaningar samt att genomföra hälsotester.
– Webbversionen gör också att vi kommer att kunna lära oss mer om hur Pausit används. Man kan säga att vi kommer närmare kunderna vilket gör att vi kommer att kunna utveckla tjänsten ännu mer.

Pausit är nu för tredje gången ett Inkubera-företag genom att man klivit in Swedish Scaleups, ett program som Inkubera driver med flera andra inkubatorer och science parks i östra Mellansverige. Fokus är bland annat att hitta hållbara betalningslösningar när nu företaget lägger till fler tjänster och skall expandera internationellt.
– Att vi nu får hjälp för tredje gången – jag tycker att det är fantastiskt, säger Mikael. Att få hjälp som startup är naturligt, men att vi nu som mer etablerat företag får hjälp att ta nästa steg, det är stort.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 7 oktober

Isak vill ersätta engångskartonger med smarta boxar i ett cirkulärt system

Engångskartong av wellpapp har ända sedan början av 1900-talet varit så dominerande som transportförpackningen att vi nästan tar den för självklar. Men när Isak Husovic, som nu driver Brightbox, sökte idéer för sitt eget företagande, var engångskartonger en av de första saker han ifrågasatte. – Under min gymnasietid fick jag lära mig att hållbarhet är nyckeln för framtidens företagande. Ganska tidigt i processen började jag tänka på kartonglådor. Skulle de kunna ersättas med ett retursystem? Hur skulle det i så fall vara uppbyggt?

torsdag 19 september

SKAPA-pris till programvara som underlättar redovisning av kryptovaluta samt till lampa som drivs av saltvatten

Årets länspristagare av SKAPA-priset är Johannes Norrbacka och Rafael Reyes på företaget Monetax. De har utvecklat en programvara som gör det enkelt att redovisa affärer med kryptovaluta, något som annars är komplicerat. Länspriset av SKAPA-talang (till innovatörer under 30 år) gick till William Asefaw för hans saltvattendrivna lampa, Salt Lamp. Lampan kan ge ljus till människor i krissituationer och till människor som inte har tillgång till elnät. Båda vinnarna får 30 000 kr och representerar dessutom länet i riksfinalen som går av stapeln i november.

torsdag 12 september

TwopartID inleder samarbete med SFF Stöldskyddsföreningen

TwopartID är ett före detta Inkubera företag som har gjort det möjligt för parterna i ett telefonsamtal att identifiera sig för varandra. Bolaget har nu inlett ett samarbete med Stöldskyddsföreningen. – Ända sedan starten har vi arbetat för att bekämpa telefonbedrägerier, säger vd Lisa Hasselgren. Samarbetet med SSF Stöldskyddsföreningen är ett viktigt steg för att nå vår vision.

tisdag 27 augusti

Årets finalister i SKAPA-priset är här

Snart utser vi länsvinnaren i SKAPA-priset, Sveriges största innovationstävling. Länsvinnare får 30 000 kr och går dessutom går till riksfinal med chans att vinna en halv miljon. I Örebro län kan Inkubera tack vare samarbete med våra sponsorer även utse tre finalister som vi ger extra uppmärksamhet och som dessutom vinner 10 000 kr.