Nyheter

Prepare – en grundkurs i entreprenörskap

Workshop pågår. Entreprenörerna Adriano Fraschetti och Merej Issa diskuterar med affärscoachen Mattias Andershed hur man bygger ett effektivt team.

Prepare är Inkuberas program för personer som har innovativa idéer i tidiga faser som ännu inte testats mot marknaden. I samspel med andra entreprenörer i liknande situation, får deltagarna hjälp att konkretisera din idé under ledning av erfarna affärscoacher. En central del är att ta fram en enkel beskrivning av erbjudandet för att sedan kunna testa det mot presumtiva kunder. I just denna omgång är samtliga deltagare studenter på Örebro universitet.

– Vi hjälper entreprenörerna att ta reda på om deras erbjudande matchar konkreta kundbehov, säger Mattias Anderhed, affärscoach på Inkubera. Ibland krävs det att man omformulerar erbjudandet eller målgruppen så att det kan uppstå en så kallad product/market fit.  Detta är den enskilt viktigaste förutsättningen för ett hållbart företagande.

Under fyra kvällar träffas deltagarna och får genomgångar av vad som krävs för att de skall lyckas ta sin idé till marknaden. Teoripass, diskussioner och workshops avlöser varandra.
– Väldigt kul och givande att träffa andra entreprenörer och få kunskap från verkligheten som man inte kan Googla sig till, säger Wiliam Åkerhielm. Tillsammans med sin kollega Edward Akopian jobbar han med en idé där en AI-modell skall räkna ut den så kallade grönytefaktorn. Förhoppningsvis kan Sveriges kommuner bli framtida kunder.

Edward Akopian och William Åkerhielm, två av deltagarna på Prepare, lyssnar uppmärksamt.

Prepare är uppdelade på fyra block – Affärsmodell och affärsekonomi, Kundsegment och pitch, Hållbarhet och teamet samt Finansiering. Under det sista plocket får deltagarna göra en presentation av sina cases och får återkoppling från affärscoacherna. Deltagarna får också vid varje kurstillfälle träffa Inkubera-företag som kommit ett steg längre i sin utveckling som företagare.
– För oss är detta ett sätt att tidigt få kontakt med entreprenörer med spännande idéer, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. En del av entreprenörerna får sedan chansen att bli en del av vårt ordinarie inkubatorprogram.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.