Nyheter

Snabb tillväxt för Sista 9

DropIn Golf

Från vänster: Delägarna Fredric Öjebrandt, Niclas Molinder och Samuel Danielsson samt grundaren Hannes Rydell.

Golfsäsongen dröjer ännu ett par månader, men det hindrar inte Inkubera-bolaget Sista 9 från att rekrytera nya kunder. Totalt har 30 nya golfklubbar anslutit sig till företagets lösning, en utveckling som är långt bättre än förväntat.
– Vårt mål var att vi skull ha kommit upp till 18 klubbar vid det här laget, så vi är inte så långt från dubbel måluppfyllelse säger en nöjd Hannes Rydell, vd för Sista 9.

Företaget löser ett klassiskt problem inom golfen – att banornas sista nio hål inte används fullt ut när vissa sällskap väljer att kliva av redan efter halva banan. Men appen Sista 9 kan andra spelare komma ut på banans sista nio hål och golfklubbarna att öka sin beläggning och sina intäkter.
– Med de 30 klubbar som nu har anslutit sig har vi nått 10 % av vår huvudmålgrupp. När man får ett sånt fotfäste på en marknad, brukar man säga att man kommit över en ”tipping point” och det blir lättare och lättare att attrahera ännu fler kunder.

Företagets vision är att nå ut på en internationell marknad. Första steget är att är att delta i Business Swedens utvecklingsprogram Leap Accelerator som i korthet resulterar i en marknadsplan för en internationell expansion.
– Vi erbjuder en lösning på ett problem som globalt så givetvis är siktet även inställt på marknader utanför Sverige, säger Hannes.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.