Nyheter

Sonody – en komplett lösning för indieartister

Spotify uppger att 40 000 nya låtar varje dag läggs upp på streamingtjänsten. En liten, liten bråkdel kommer från välkända artister på välbekanta skivbolag – det stora flertalet från artister med stora drömmar men med små resurser. Att helt utan hjälp etablera sig som artist, kan kännas som oöverstigligt berg. Sonody Music från Örebro erbjuder en lösning i en musikbransch i snabb förändring.
– Vi är till för det stora flertalet av artisterna – de helt fristående. Av oss kan de få hjälp med hela kedjan, allt samlat under ett tak, säger vd Robin Samuelsson.

Robin, driver företaget tillsammans med Joe Vegna, Olle Hedman och Johannes Gunnarsson. De träffades på utbildningen Musikproduktion/Ljudteknik vid Örebro universitet.
– Under utbildning har vi tillsammans allt mer förstått hur musikindustrin fungerar idag. Nästan alla artister är självständiga, men de möter en djungel som är svår att finna en väg igenom. Vi tycker att det saknas ett ställe där en indieartist kan hitta allt den behöver. Därför skapade vi Sonody Music

Processen från att en färdig låt skapas till att den når örat via radio eller en streamingtjänst är mångfacetterad – låtskrivning, inspelning, produktion, mixning, mastring, distribution och marknadsföring. Robin menar att det är mycket begärt att en och samma person – alltså artisten själv – skall bemästra allt till fulländning.
– Sonody kan beskrivas som en ”one stop shop”, en plats där man kan hitta allt man behöver. På sätt och vis erbjuder vi samma saker som ett skivbolag, men med skillnaden att artisten förblir självständig och behåller alla intäkter. Vi vill att artisterna skall se på oss som den vänliga kompisen i branschen, säger Robin.

En nyckel i Sonodys erbjudande är distributionen, alltså den tjänst som ser till att musiken hamnar på Spotify, Apple Music och andra streamingtjänster. Här har Sonody satsat på ett prisvärt erbjudande.
– Ofta blir nog detta bli första kontakten med artisterna. Det ger oss en chans att berätta vilken ytterligare hjälp de kan få av oss.

Ett exempel på en tilläggstjänst är marknadsföringen. Att göra sin röst hörd bland miljontals artister är inte lätt.
– Alla artister vill hamna några av de stora spellistorna, som ofta kontrolleras av Spotify själva. Vägen dit kan gå via mindre spellistor och genom att förstår hur Spotify algoritmer fungerar. Det är en hel vetenskap i sig där vi kan stötta artisterna. Men man måste också komma ihåg utan bra låtar kommer man ingenstans. Även där kan vi stå till tjänst.

Sonody är en del av Prepare, Inkuberas förinkubationsprogram. Här får företagen hjälp att konkretisera din idé och testa den mot presumtiva kunder.
– Vi har fått mycket bra stöd från ORU Innovation på universitet. Därifrån har vi med oss nyttig kunskap för hur vi ska tänka kring exempelvis kundsegment och kundrelationer. Vi blev tipsade om Inkubera som nu hjälper oss med vårt nästa steg i utvecklingen. Exempelvis ska vi nu vässa vårt värdeerbjudande tillsammans med en dedikerad affärscoach. Det ska bli riktigt spännande!

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 12 september

TwopartID inleder samarbete med SFF Stöldskyddsföreningen

TwopartID är ett före detta Inkubera företag som har gjort det möjligt för parterna i ett telefonsamtal att identifiera sig för varandra. Bolaget har nu inlett ett samarbete med Stöldskyddsföreningen. – Ända sedan starten har vi arbetat för att bekämpa telefonbedrägerier, säger vd Lisa Hasselgren. Samarbetet med SSF Stöldskyddsföreningen är ett viktigt steg för att nå vår vision.

tisdag 27 augusti

Årets finalister i SKAPA-priset är här

Snart utser vi länsvinnaren i SKAPA-priset, Sveriges största innovationstävling. Länsvinnare får 30 000 kr och går dessutom går till riksfinal med chans att vinna en halv miljon. I Örebro län kan Inkubera tack vare samarbete med våra sponsorer även utse tre finalister som vi ger extra uppmärksamhet och som dessutom vinner 10 000 kr.

onsdag 21 augusti

Örebroföretagets plattform har potential att revolutionera programutvecklingen

Örebroföretaget Nornor har skapat en plattform som gör att programutveckling kan ske på mindre än halva tiden. Timmy Silesmos erfarenheter som tekniskt ansvarig hos ledande spelutvecklare och som lösningsarkitekt på Amazon, ligger till grund för plattformen som automatiskt skapar all nätverkskod och alla säkerhetsuppdateringar. Timmy och kollegorna på Nornor, Lukas Sandholm Duberg och Nimer Björnberg, siktar högt. – Vi är ensamma om en lösning som vi nu patentsöker. Om vi lyckas hela vägen, kan världens programvaruutveckling förändras i grunden, säger Timmy.

tisdag 20 augusti

Genombrott för Deligate – har tecknat avtal med Carrefour

Tidigare Inkubera-företaget Deligate har fått ett genombrott på en europeiska marknaden och tecknat ett avtal med den franska livsmedelsjätten Carrefour. Avtalet innebär att Deligates verktyg för datum- och prissänkning kommer att finnas i Carrefour Belgiens största butiker och bli en central lösning i kedjans arbete för att halvera matsvinnet, berättar Deligate i ett pressmeddelande. – Avtalet med Carrefour är enormt betydelsefullt för oss, inte minst ekonomiskt, säger vd Adam Vikström.