Nyheter

Sonody – en komplett lösning för indieartister

Spotify uppger att 40 000 nya låtar varje dag läggs upp på streamingtjänsten. En liten, liten bråkdel kommer från välkända artister på välbekanta skivbolag – det stora flertalet från artister med stora drömmar men med små resurser. Att helt utan hjälp etablera sig som artist, kan kännas som oöverstigligt berg. Sonody Music från Örebro erbjuder en lösning i en musikbransch i snabb förändring.
– Vi är till för det stora flertalet av artisterna – de helt fristående. Av oss kan de få hjälp med hela kedjan, allt samlat under ett tak, säger vd Robin Samuelsson.

Robin, driver företaget tillsammans med Joe Vegna, Olle Hedman och Johannes Gunnarsson. De träffades på utbildningen Musikproduktion/Ljudteknik vid Örebro universitet.
– Under utbildning har vi tillsammans allt mer förstått hur musikindustrin fungerar idag. Nästan alla artister är självständiga, men de möter en djungel som är svår att finna en väg igenom. Vi tycker att det saknas ett ställe där en indieartist kan hitta allt den behöver. Därför skapade vi Sonody Music

Processen från att en färdig låt skapas till att den når örat via radio eller en streamingtjänst är mångfacetterad – låtskrivning, inspelning, produktion, mixning, mastring, distribution och marknadsföring. Robin menar att det är mycket begärt att en och samma person – alltså artisten själv – skall bemästra allt till fulländning.
– Sonody kan beskrivas som en ”one stop shop”, en plats där man kan hitta allt man behöver. På sätt och vis erbjuder vi samma saker som ett skivbolag, men med skillnaden att artisten förblir självständig och behåller alla intäkter. Vi vill att artisterna skall se på oss som den vänliga kompisen i branschen, säger Robin.

En nyckel i Sonodys erbjudande är distributionen, alltså den tjänst som ser till att musiken hamnar på Spotify, Apple Music och andra streamingtjänster. Här har Sonody satsat på ett prisvärt erbjudande.
– Ofta blir nog detta bli första kontakten med artisterna. Det ger oss en chans att berätta vilken ytterligare hjälp de kan få av oss.

Ett exempel på en tilläggstjänst är marknadsföringen. Att göra sin röst hörd bland miljontals artister är inte lätt.
– Alla artister vill hamna några av de stora spellistorna, som ofta kontrolleras av Spotify själva. Vägen dit kan gå via mindre spellistor och genom att förstår hur Spotify algoritmer fungerar. Det är en hel vetenskap i sig där vi kan stötta artisterna. Men man måste också komma ihåg utan bra låtar kommer man ingenstans. Även där kan vi stå till tjänst.

Sonody är en del av Prepare, Inkuberas förinkubationsprogram. Här får företagen hjälp att konkretisera din idé och testa den mot presumtiva kunder.
– Vi har fått mycket bra stöd från ORU Innovation på universitet. Därifrån har vi med oss nyttig kunskap för hur vi ska tänka kring exempelvis kundsegment och kundrelationer. Vi blev tipsade om Inkubera som nu hjälper oss med vårt nästa steg i utvecklingen. Exempelvis ska vi nu vässa vårt värdeerbjudande tillsammans med en dedikerad affärscoach. Det ska bli riktigt spännande!

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


tisdag 14 januari

Milmed lanserar kosttillskott som främjar ett friskare åldrande

Med fyra patent och omfattande vetenskapliga studier som publicerats i ett tjugotal vetenskapliga tidskrifter, lanserar nu Örebro-företaget Milmed Unico kosttillskottet AgeViva. Den grundläggande substansen i produkten är jästceller som behandlats med elektromagnetiska millimetervåglängder. – Våra studier visar positiva effekter på neurodegenerativa sjukdomar samt på en rad andra symptom förknippade med åldrande, säger företagets vd, Thomas Lenz.

onsdag 11 december

Företagen ger Inkubera toppbetyg

En stor majoritet av Inkubera-företaget ger organisationen högsta möjliga betyg på frågan ”I vilken utsträckning skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän”. Samtliga företag uppger även att Inkubera bidrag till viss eller i hög utsträckning har bidragit till deras utveckling.

torsdag 5 december

Truckzter växlar upp: Camilla Wallin tar plats som styrelseordförande

Den Stockholmsbaserade tech-VD:n och affärsängeln Camilla Wallin är sedan ett par månader tillbaka styrelseordförande i Inkubera-bolaget Truckzter. En av orsakerna till att Camilla tackade ja till erbjudandet är Truckzters tydliga hållbarhetsprofil. – Jag jobbar bara med impact-bolag, säger Camilla. Visst tycker jag om att bygga och skala upp bolag, men jag vill att det ska göra någon skillnad för världen och för mina barn som håller på att växa upp.

onsdag 4 december

Arta Systems ett steg närmare lansering: ”Vår kunskap om kunderna har ökat enormt”

Arta Systems utvecklar ett digitalt visualiseringsverktyg som ska göra det lättare för beslutsfattare inom offentlig sektor att fatta välgrundade beslut kring bland annat matproduktion, självförsörjning och krisberedskap. Tack vare Tillväxtverkets stöd på 1,1 mkr har Arta System kunnat kartlägga vilka behov som landets regioner har. – Stödet har gett oss chansen att verkligen gå på djupet i frågorna och lära oss mer om regionernas behov. Vår kunskap har ökat avsevärt, vilket gör det möjligt för oss att lansera en ännu bättre produkt, säger Cecilia Fendin på Arta Systems. Nästa år planerar vi för att lansera vårt verktyg.