Nyheter

Studenter utvecklade Inkubera-case i ORU KickStart

Två studentgrupper från Örebro universitet har inom ramen för idéutvecklingsprogrammet ORU Kickstart tagit sig an utmaningar hos två Inkuberabolag. Igår avslutades programmet med presentationer och diplomutdelning.
– För oss har det varit väldigt värdefullt att få in duktiga personer med driv, och som dessutom har helt andra perspektiv än vi, säger Mattias Lövgren, grundare av Inkuberabolaget Epulze.

Tanken med ORU KickStart är att studenter vid Örebro universitet ska få en tydlig koppling till arbetslivet redan under studietiden. Här får studenterna, genom att ta sig an utmaningar och case som är på riktigt, utveckla förmågor som ökar deras konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Det handlar både om idéutveckling och att eventuellt få igång egen verksamhet, men också att skaffa kunskaper och entreprenöriella förmågor som är attraktiva hos många arbetsgivare.

Epulze– grundaren Mattias Lövgren menar att bolaget redan från början haft för avsikt att arbeta nära universitetet.
– Det är lätt att bli hemmablind – och att ta in studenter som på det här sättet får arbeta med en utvald del känns väldigt spännande. Det har också varit positivt att studenterna inte studerade samma sak, utan haft helt olika ingångar, säger han.

Inkuberas VD Mikael Melitshenko menar att studenter vid Örebro universitet är en många gånger outnyttjad resurs.
– Jag tycker att Inkubera och andra organisationer skulle använda denna möjlighet än mer. Det ger mycket både för studenterna och för företaget.

Det andra caset från Inkubera kom från bolaget try me.
Kickstart är en del av Tillväxtverkets satsning för en mer entreprenöriell kultur vid Sveriges lärosäten.

 

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


tisdag 14 januari

Milmed lanserar kosttillskott som främjar ett friskare åldrande

Med fyra patent och omfattande vetenskapliga studier som publicerats i ett tjugotal vetenskapliga tidskrifter, lanserar nu Örebro-företaget Milmed Unico kosttillskottet AgeViva. Den grundläggande substansen i produkten är jästceller som behandlats med elektromagnetiska millimetervåglängder. – Våra studier visar positiva effekter på neurodegenerativa sjukdomar samt på en rad andra symptom förknippade med åldrande, säger företagets vd, Thomas Lenz.

onsdag 11 december

Företagen ger Inkubera toppbetyg

En stor majoritet av Inkubera-företaget ger organisationen högsta möjliga betyg på frågan ”I vilken utsträckning skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän”. Samtliga företag uppger även att Inkubera bidrag till viss eller i hög utsträckning har bidragit till deras utveckling.

torsdag 5 december

Truckzter växlar upp: Camilla Wallin tar plats som styrelseordförande

Den Stockholmsbaserade tech-VD:n och affärsängeln Camilla Wallin är sedan ett par månader tillbaka styrelseordförande i Inkubera-bolaget Truckzter. En av orsakerna till att Camilla tackade ja till erbjudandet är Truckzters tydliga hållbarhetsprofil. – Jag jobbar bara med impact-bolag, säger Camilla. Visst tycker jag om att bygga och skala upp bolag, men jag vill att det ska göra någon skillnad för världen och för mina barn som håller på att växa upp.

onsdag 4 december

Arta Systems ett steg närmare lansering: ”Vår kunskap om kunderna har ökat enormt”

Arta Systems utvecklar ett digitalt visualiseringsverktyg som ska göra det lättare för beslutsfattare inom offentlig sektor att fatta välgrundade beslut kring bland annat matproduktion, självförsörjning och krisberedskap. Tack vare Tillväxtverkets stöd på 1,1 mkr har Arta System kunnat kartlägga vilka behov som landets regioner har. – Stödet har gett oss chansen att verkligen gå på djupet i frågorna och lära oss mer om regionernas behov. Vår kunskap har ökat avsevärt, vilket gör det möjligt för oss att lansera en ännu bättre produkt, säger Cecilia Fendin på Arta Systems. Nästa år planerar vi för att lansera vårt verktyg.