Nyheter

Studenter utvecklade Inkubera-case i ORU KickStart

Två studentgrupper från Örebro universitet har inom ramen för idéutvecklingsprogrammet ORU Kickstart tagit sig an utmaningar hos två Inkuberabolag. Igår avslutades programmet med presentationer och diplomutdelning.
– För oss har det varit väldigt värdefullt att få in duktiga personer med driv, och som dessutom har helt andra perspektiv än vi, säger Mattias Lövgren, grundare av Inkuberabolaget Epulze.

Tanken med ORU KickStart är att studenter vid Örebro universitet ska få en tydlig koppling till arbetslivet redan under studietiden. Här får studenterna, genom att ta sig an utmaningar och case som är på riktigt, utveckla förmågor som ökar deras konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Det handlar både om idéutveckling och att eventuellt få igång egen verksamhet, men också att skaffa kunskaper och entreprenöriella förmågor som är attraktiva hos många arbetsgivare.

Epulze– grundaren Mattias Lövgren menar att bolaget redan från början haft för avsikt att arbeta nära universitetet.
– Det är lätt att bli hemmablind – och att ta in studenter som på det här sättet får arbeta med en utvald del känns väldigt spännande. Det har också varit positivt att studenterna inte studerade samma sak, utan haft helt olika ingångar, säger han.

Inkuberas VD Mikael Melitshenko menar att studenter vid Örebro universitet är en många gånger outnyttjad resurs.
– Jag tycker att Inkubera och andra organisationer skulle använda denna möjlighet än mer. Det ger mycket både för studenterna och för företaget.

Det andra caset från Inkubera kom från bolaget try me.
Kickstart är en del av Tillväxtverkets satsning för en mer entreprenöriell kultur vid Sveriges lärosäten.

 

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


måndag 31 mars

Vi söker en ny ansvarig för vårt Prepare–program

Vår nuvarande ansvarige för Prepare-programmet, Malin Storm, styr flyttlasset mot Göteborg och vi söker nu en ersättare. Som ansvarig för Prepare-programmet blir du en viktig kugge i Inkubera-teamet och du kommer att arbeta med människor som står i begrepp att starta – eller just har startat – ett nytt innovativt företag. I regel är du deras första kontakt med Inkubera och du kommer att fungera som ett tidigt bollplank för exempelvis idéutveckling och prospektering av affärsidéer.

torsdag 27 mars

Steamforce innovation minskar smittspridning av multiresistenta bakterier

Örebro-företaget Steamforce har en lösning som minskar risken för spridning av multiresistenta bakterier på sjukhus och vårdinrättningar. WHO klassar multiresistenta bakterier som ett av största globala hoten mot vår hälsa. Bara i Sverige drabbas årligen cirka 76 000 personer av vårdrelaterade infektioner. Forskningsstudier visar att handfat med tillhörande vattenlås är en av de viktigaste smittkällorna till vårdrelaterade infektioner och utbrott. Men genom att ersätta de befintliga handfaten med en egenutvecklad modell menar Steamforce – med stöd av kliniska studier – att man kan minska spridningen av de skadliga bakterierna.

måndag 24 mars

Nominera till SKAPA-priset – vi söker årets bästa idé

SKAPA-priset till Alfred Nobels minne är Sveriges ledande innovationstävling. Nu kan du nominera dig själv eller någon annan till SKAPA-priset eller SKAPA talang och får chansen att bli länsvinnare och representera Örebro län i den stora riksfinalen. Vi behöver din nominering senast 30 maj.

måndag 17 mars

Förändring i Inkuberas ledning, information från Inkuberas styrelse

Styrelsen för Inkubera har beslutat att genomföra en förändring i verksamhetens ledning i samband med att bolaget nu går in i en ny utvecklingsfas med nya behov. Efter fyra år slutar Fredrik Stenman som vd på Inkubera. Bakgrunden till förändringen är ett nytt innovationslandskap som kräver en strategisk omställning med fokus på att utveckla nya profilområden för att skapa internationell attraktionskraft samt att stärka samarbeten inom innovationsstödsystemet.