Nyheter

Venture Cup Startup 2023 har öppnat

Inkubera-företaget BeeScanning vann Venture Cup 2018.

Nu startar Venture Cup Startup. Sveriges största tävling för nya företag tar nu emot anmälningar till 2023 års tävling. Driver du ett spännande nystartat bolag har på dig till 27 mars att skicka in en anmälan. Tävlingen är öppen för nystartade företag med verifierade och skalbara affärsidéer som har tillväxtpotential. Det kan vara allt från idén du precis kommit på till en affärsidé som du arbetat med ett tag.

Alla med idéer är välkomna att delta i Venture Cup Startup under förutsättning att förtagets ägarkapital inte överstiger 1 Mkr. Anmälan kan göras på Venture Cups hemsida, där du beskriver ditt företags affärsidé med maximalt 20 bilder. Om du vill kan du komplettera med en åtta minuters videopitch eller en beskrivning på max 1000 ord. Även företag som inte går vidare i tävlingen, får professionell feedback och kan delta på någon av de fyra regionala finaleventen som Venture cup arrangerar.

Efter deadline går en jury igenom alla inlämnade idéer. De 10 bästa i varje region nomineras och får träffa de regionala jurygrupperna. De nominerade teamen pitchar sin affärsidé framför juryn som utser de regionala vinnarna. Vinnarna avslöjas på respektive regionfinal.

Utöver användbar feedback och goda nätverksmöjligheter och har företagen chansen att vinna i en rad olika kategorier med 10 000 – 50 000 kr i prispengar. Dessutom är en vinst i Venture Cup Startup en stark kvalitetsstämpel som genom åren visat sig attrahera såväl investerare som medial uppmärksamhet.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till Venture Cup.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."