Nyheter

Venture Cup Startup 2023 har öppnat

Inkubera-företaget BeeScanning vann Venture Cup 2018.

Nu startar Venture Cup Startup. Sveriges största tävling för nya företag tar nu emot anmälningar till 2023 års tävling. Driver du ett spännande nystartat bolag har på dig till 27 mars att skicka in en anmälan. Tävlingen är öppen för nystartade företag med verifierade och skalbara affärsidéer som har tillväxtpotential. Det kan vara allt från idén du precis kommit på till en affärsidé som du arbetat med ett tag.

Alla med idéer är välkomna att delta i Venture Cup Startup under förutsättning att förtagets ägarkapital inte överstiger 1 Mkr. Anmälan kan göras på Venture Cups hemsida, där du beskriver ditt företags affärsidé med maximalt 20 bilder. Om du vill kan du komplettera med en åtta minuters videopitch eller en beskrivning på max 1000 ord. Även företag som inte går vidare i tävlingen, får professionell feedback och kan delta på någon av de fyra regionala finaleventen som Venture cup arrangerar.

Efter deadline går en jury igenom alla inlämnade idéer. De 10 bästa i varje region nomineras och får träffa de regionala jurygrupperna. De nominerade teamen pitchar sin affärsidé framför juryn som utser de regionala vinnarna. Vinnarna avslöjas på respektive regionfinal.

Utöver användbar feedback och goda nätverksmöjligheter och har företagen chansen att vinna i en rad olika kategorier med 10 000 – 50 000 kr i prispengar. Dessutom är en vinst i Venture Cup Startup en stark kvalitetsstämpel som genom åren visat sig attrahera såväl investerare som medial uppmärksamhet.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till Venture Cup.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


tisdag 14 januari

Milmed lanserar kosttillskott som främjar ett friskare åldrande

Med fyra patent och omfattande vetenskapliga studier som publicerats i ett tjugotal vetenskapliga tidskrifter, lanserar nu Örebro-företaget Milmed Unico kosttillskottet AgeViva. Den grundläggande substansen i produkten är jästceller som behandlats med elektromagnetiska millimetervåglängder. – Våra studier visar positiva effekter på neurodegenerativa sjukdomar samt på en rad andra symptom förknippade med åldrande, säger företagets vd, Thomas Lenz.

onsdag 11 december

Företagen ger Inkubera toppbetyg

En stor majoritet av Inkubera-företaget ger organisationen högsta möjliga betyg på frågan ”I vilken utsträckning skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän”. Samtliga företag uppger även att Inkubera bidrag till viss eller i hög utsträckning har bidragit till deras utveckling.

torsdag 5 december

Truckzter växlar upp: Camilla Wallin tar plats som styrelseordförande

Den Stockholmsbaserade tech-VD:n och affärsängeln Camilla Wallin är sedan ett par månader tillbaka styrelseordförande i Inkubera-bolaget Truckzter. En av orsakerna till att Camilla tackade ja till erbjudandet är Truckzters tydliga hållbarhetsprofil. – Jag jobbar bara med impact-bolag, säger Camilla. Visst tycker jag om att bygga och skala upp bolag, men jag vill att det ska göra någon skillnad för världen och för mina barn som håller på att växa upp.

onsdag 4 december

Arta Systems ett steg närmare lansering: ”Vår kunskap om kunderna har ökat enormt”

Arta Systems utvecklar ett digitalt visualiseringsverktyg som ska göra det lättare för beslutsfattare inom offentlig sektor att fatta välgrundade beslut kring bland annat matproduktion, självförsörjning och krisberedskap. Tack vare Tillväxtverkets stöd på 1,1 mkr har Arta System kunnat kartlägga vilka behov som landets regioner har. – Stödet har gett oss chansen att verkligen gå på djupet i frågorna och lära oss mer om regionernas behov. Vår kunskap har ökat avsevärt, vilket gör det möjligt för oss att lansera en ännu bättre produkt, säger Cecilia Fendin på Arta Systems. Nästa år planerar vi för att lansera vårt verktyg.