Nyheter

Youcal förvärvar Bookatreat, vill bli störst i Norden

Petter Sehlin och Malin Plank Eduards.

Youcals grundare, Petter Sehlin och nya vd:n för boka.se, Malin Plank Eduards.

Inkubera-bolaget Youcal, som driver tjänsten boka.se, köper Stockholmsbaserade Bookatreat. Tillsammans vill man bli Nordens största företag inom bokningstjänster. Bookatreats grundare, Malin Plank Eduards, blir VD för det nya bolaget, medan Youcals Petter Sehlin koncentrerar sig på att utveckla den verksamhet som blir kvar inom Youcal. Uppköpet ligger i linje med de strategiska diskussioner som Petter och Inkubera fört under våren.– Det har blivit allt tydligare att en uppdelning av verksamheten vore positivt. Det gör det möjligt att allokera tillräckliga resurser och driva utvecklingen inom varje affärsområde, säger han.

Boka.se gör att klipptider, däckbyten, konferensrum och allt annat som kan knytas till en viss tid och plats, blir enkelt bokningsbart över nätet. Med 200 000 medlemmar är man redan en av de största bokningstjänsterna i Sverige. Köpet av Bookatreat innebär startskottet för en offensiv satsning mot en marknadsledande position i hela Norden.
– Bookatreat är starka främst inom tjänsteområdet skönhet och hälsa i Stockholmsområdet, med stora kunder som NK, Åhléns och Makeupstore. Minst lika viktigt är att grundaren Malin Plank Eduards, som har stor branscherfarenhet, kompetens och ett väletablerat nätverk, kommer att kunna fortsätta utveckla Boka på ett sätt som vi inte har hunnit med tidigare.

En del av utvecklingen är att bygga en marknadsplats där kunderna till boka.se får exponering och möjlighet att attrahera nya kunder.
– I takt med vår att vår verksamhet växer ökar vår synlighet på Google och i social media, det ger en positiv spiral-effekt som innebär att allt fler kunder hittar till våra tjänsteleverantörer. Med en ökad efterfrågan ökar i sin tur attraktionskraften för nya tjänsteleverantörer att ansluta sig. Vi ser redan nu hur detta börjar hända och vi eldar på för att vidareutveckla boka.se till en än mer attraktiv marknadsplats som ger mervärde åt våra kunder, säger Petter.

Malin Plank Eduards har drivit Bookatreat sedan 2016 och har sedan dess haft en snabb tillväxt på marknaden, men saknat den teknikutveckling som Petter Sehlin byggt upp på Youcal. Malin läste en artikel om Petter och insåg att han skulle kunna vara en lämplig partner. Inte minst därför att Petter också har kopplat en betallösning till bokningstjänsten.
– Det här känns som en affär med två vinnare, säger Petter. Det är tydligt hur kompetensen i de båda bolagen kompletterar varann.

Youcal har Finansinspektions tillstånd att erbjuda finansiella tjänster. Uppköpet av Bookatreat och uppdelningen av verksamheten i två bolag gör att Petter får utrymme att utveckla Youcals teknik-lösning för betalningar över nätet.
– Vår målgrupp är främst större bolag som tar betalt över nätet. Vi gör transaktionerna mellan företagen och deras kunder enkla, utan att själva synas. För oss är det viktigt att våra kunder till 100 % äger sina kunder och att de har full kontroll över alla flöden och kunduppgifter som hanteras.

Youcal har varit knutet till Inkubera sedan början av 2019, ett samarbete som Petter vill fortsätta.
– Inkubera är viktigt för oss på flera sätt. Inte minst är det varit värdefullt att ha en strategisk samtalspartner för vår utveckling. Dessutom har vi fått hjälp att hitta ny finansiering, vilket också varit värdefullt för vår expansion.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.