Nyheter

Youcal förvärvar Bookatreat, vill bli störst i Norden

Petter Sehlin och Malin Plank Eduards.

Youcals grundare, Petter Sehlin och nya vd:n för boka.se, Malin Plank Eduards.

Inkubera-bolaget Youcal, som driver tjänsten boka.se, köper Stockholmsbaserade Bookatreat. Tillsammans vill man bli Nordens största företag inom bokningstjänster. Bookatreats grundare, Malin Plank Eduards, blir VD för det nya bolaget, medan Youcals Petter Sehlin koncentrerar sig på att utveckla den verksamhet som blir kvar inom Youcal. Uppköpet ligger i linje med de strategiska diskussioner som Petter och Inkubera fört under våren.– Det har blivit allt tydligare att en uppdelning av verksamheten vore positivt. Det gör det möjligt att allokera tillräckliga resurser och driva utvecklingen inom varje affärsområde, säger han.

Boka.se gör att klipptider, däckbyten, konferensrum och allt annat som kan knytas till en viss tid och plats, blir enkelt bokningsbart över nätet. Med 200 000 medlemmar är man redan en av de största bokningstjänsterna i Sverige. Köpet av Bookatreat innebär startskottet för en offensiv satsning mot en marknadsledande position i hela Norden.
– Bookatreat är starka främst inom tjänsteområdet skönhet och hälsa i Stockholmsområdet, med stora kunder som NK, Åhléns och Makeupstore. Minst lika viktigt är att grundaren Malin Plank Eduards, som har stor branscherfarenhet, kompetens och ett väletablerat nätverk, kommer att kunna fortsätta utveckla Boka på ett sätt som vi inte har hunnit med tidigare.

En del av utvecklingen är att bygga en marknadsplats där kunderna till boka.se får exponering och möjlighet att attrahera nya kunder.
– I takt med vår att vår verksamhet växer ökar vår synlighet på Google och i social media, det ger en positiv spiral-effekt som innebär att allt fler kunder hittar till våra tjänsteleverantörer. Med en ökad efterfrågan ökar i sin tur attraktionskraften för nya tjänsteleverantörer att ansluta sig. Vi ser redan nu hur detta börjar hända och vi eldar på för att vidareutveckla boka.se till en än mer attraktiv marknadsplats som ger mervärde åt våra kunder, säger Petter.

Malin Plank Eduards har drivit Bookatreat sedan 2016 och har sedan dess haft en snabb tillväxt på marknaden, men saknat den teknikutveckling som Petter Sehlin byggt upp på Youcal. Malin läste en artikel om Petter och insåg att han skulle kunna vara en lämplig partner. Inte minst därför att Petter också har kopplat en betallösning till bokningstjänsten.
– Det här känns som en affär med två vinnare, säger Petter. Det är tydligt hur kompetensen i de båda bolagen kompletterar varann.

Youcal har Finansinspektions tillstånd att erbjuda finansiella tjänster. Uppköpet av Bookatreat och uppdelningen av verksamheten i två bolag gör att Petter får utrymme att utveckla Youcals teknik-lösning för betalningar över nätet.
– Vår målgrupp är främst större bolag som tar betalt över nätet. Vi gör transaktionerna mellan företagen och deras kunder enkla, utan att själva synas. För oss är det viktigt att våra kunder till 100 % äger sina kunder och att de har full kontroll över alla flöden och kunduppgifter som hanteras.

Youcal har varit knutet till Inkubera sedan början av 2019, ett samarbete som Petter vill fortsätta.
– Inkubera är viktigt för oss på flera sätt. Inte minst är det varit värdefullt att ha en strategisk samtalspartner för vår utveckling. Dessutom har vi fått hjälp att hitta ny finansiering, vilket också varit värdefullt för vår expansion.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.