Alumner

Amet Drive

Digital lösning för ökad samåkning

Amen Driveds idé är att organisera samåkning via en digital lösning som sammankopplar användare som ska till samma destination.

ametdrive.se

Atlantic Crossing

Underlättar rekrytering av spetskompetens

Atlantic Crossing har ett nytt koncept som underlättar för såväl arbetssökande som för företag som vill anställa ny kompetenta medarbetare.

Amphi-tech

Kvalificerad teknik för en renare dricksvattenmiljö

Amphi-tech skapar förutsättningar för rent dricksvatten i bland annat vattencisterner, vattentorn och ackumulatortankar med hjälp av bland annat undervattensrobotar. På så sätt spar de både tid och pengar hos åt sina kunder.

amphi-tech.se

BAFE

Underlättar internationella transaktioner

BAFE har utvecklat en ny digital plattform för banker och finansinstitut. Men hjälp av BAFE kan internationella transaktioner i framtiden genomföras både  enklare och med större säkerhet.

getbafe.com

B-Engaged

Förvandlar medarbetarundersök-ningar till åtgärdsförslag med AI

B-Engageds medarbetarundersökningar kan med hjälp av kvalificerad AI-teknologi ringa in de områden som är i störst behov av förbättringar. I nästa steg presenterar den artificiella intelligensen konkreta förslag på hur cheferna kan förbättra sitt ledarskap.

b-engaged.se
BeeScanning

BeeScanning

Räddningen för värdens hotade bin

BeeScanning upptäcker parasiter i bisamhällen med hjälp av en app som är kopplad till en databas. Tack vare AI kan biodlare snabbt få analyser på sina bins hälsostatus och kan sätta in åtgärder om de är angripna av parasiter.

beescanning.com
BioImpakt

BioImpakt

träffsäkra miljöanalyser

BioImpakt utför tidseffektiva och träffsäkra miljöanalyser som också visar orsaker till eventuella problem och vad man bör göra åt dem. BioImpakts analyser och metoder är framtagna och validerade av forskning för biologisk diagnostik vid vid Centrum för livsvetenskap vid Örebro universitet.

bioimpakt.com
Binary Brains

Binary Brains

Finner guldet i kundernas data

Med hjälp av stora kunskaper inom statistik och kraften i AI, kan Binary Brains gräva fram guldkornen i kundernas data och förvandla dem till träffsäkra förutsägelser om framtiden.

binarybrains.com
C26 Bioscience

C26 Bioscience

Förhindrar oönskad celltillväxt

C26 Bioscience är ett läkemedelsbolag som utvecklat en substans mot oönskad celltillväxt. Företaget har rötterna i forskningen på Örebro universitet.

Chainstream

Chainstream

Ger upphovsmännen bättre betalt

Chainstream är en musikstreamingtjänst som hjälper låtskrivare och artister att kunna leva på sin musik. På Chainstream kan fansen inte bara lyssna utan även köpa annat som är kopplat till artisterna.

Ecdesign

Ecdesign

Kvalificerade 3D-ritningar på en timme

Genom att använda modern dataspelsteknik, har Ecdesign utvecklades en programvara där vem som helst skapa kvalificerade och säljande 3D-ritningar på en timme.

ecdesign.se
Deligate

Deligate

Innovativ teknik som minskar matsvinnet inom livsmedelshandeln

Deligates lösningar gör att livsmedelsbutiker får bättre koll på sina varors utgångsdatum vilket leder till minskat matsvinn – i vissa fall upp till 50 %. Bolaget har fått flera utmärkelser och är bland annat med på Forward Foodings ”Food Tech 500”-lista över de 500 viktigaste food-tech bolagen i världen.

deligate.se

Ekvitta

Gör det lätt att skapa kvitton vid affärer mellan privatpersoner

Ekvitta har en digital lösning som gör det smidigt för privatpersoner att skapa och dela kvitton när de säljer kapitalvaror.

ekvitta.se
Envivo

Envivo

Cirkulär kontorsinredning

Envivo erbjuder företag en hållbar modell för kontorsinredning som hjälper dem att bidra till FN:s globala hållbarhetsmål.

www.envivo.se
docTech

docTech

Smart skanning och tolkning av fakturor

Dochtech har utvecklat en fakturatolk som läser betydligt fler fält en någon annan lösning på marknaden. Med sin teknik lägger man grunden för ökad digitalisering och automatisering av kundernas betalflöden.

doctech.nu
exagard

Exagard

Ger företag koll på säkerheten

Exagards system som kopplar medarbetares kunskaper om säkerhet till fysiska nyckelpunkter. Dessutom får ledning en samlad överblick organisationens säkerhetskompetens.

exagard.se

Flying Drop

Gör det enklare för människor med funktionshinder att kommunicera

Med hjälp av kvalificerad teknik gör Flying Drop det möjlighet för personer med funktionshinder att kommunicera och utvecklas som människor – även om de varken kan tala eller använda sina händer.

FORMICARY

Formicary

En digital plattform för smartare transporter

Formicary har utvecklat en matchmakingplattform för landbaserade transporter. Genom att underlätta samarbeten mellan logistikföretag, kan man sänka kostnaderna och transporternas miljöpåverkan.

Fricweld

Fricweld

Kvalificerad kolvstångsprocucent som tänker nytt

Fricweld är en ledande producent av kolvstänger på en europeiska marknaden. Tillsammans med Fricweld bedriver Inkubera ett utvecklingsprojekt som syftar till att utveckla företagets erbjudande och  hitta nya affärsmodeller.

fricweld.se
Happy Order

Happy Order

Konsten att servera många utan köer

Happy Order är en mobilapp som förbättrar restaurangernas lönsamhet genom ökad försäljning och lägre personalkostnader.  Restauranggästerna kan såväl beställa mat och dryck som betala och räkna med snabbare service.

happyorder.io
Finanslogik

Finanslogik

Optimerar finansiering i offentlig sektor

Finanslogik har en modell som hjälper kommuner och regioner kan inte ta högre risker än de klarar av och inte . Genom att utgå från finansiella styrka och investeringsbehov, anpassar Finanslogik risknivå, finanspolicy och skuldportfölj anpassas efter kundernas förutsättningar.

finanslogik.se
iBinder

iBinder

Kvalificerad programvara som gör projektledning enklare

iBinder utvecklar kvalificerade mjukvaror med användarvänliga gränssnitt för projektledning inom bygg- och fastighetsbranschen som fått stort genomslag på marknaden. En allt större andel av företagets försäljning sker utanför Sverige.

ibinder.com

Nutrinovus

Världens godaste vätskeersättning

Nutrinovus har utvecklat en produkt för vätskeersättning i fryst form, nästan som en isglass. Produkten passar särskilt bra för personer som har svårt att få i sig vätskeersättning vid feber, sväljsvårigheter och uttorkning.

Innovation Lift

Innovation Lift

Modulbaserade hissar

Innovation Lift Scandinavia bygger plattformshissar enligt ett sinnrikt modulsystem som kunderna stora valmöjligheter till ett rimligt pris. Företagets hissar säljs i allt högre omfattning på export.

ilifts.se
Impulso

Impulso

Hållbara förutsättningar för citybutiker

Med Impulso kan varumärken ha kontroll över vad de säljer ur butik i realtid. På så sätt kan du snabbt anpassa sin produktion och sitt sortiment samt flytta varor dit de säljer bäst. Detta skapar förutsättningar för en mer hållbar modebransch.

www.impulso.se

JL Kemi

Effektiva och giftfria rengörings- och brandskyddsmedel

Med cellulosa och livsmedelsklassade ingredienser utvecklar företaget effektiva brandskydds- och rengöringsmedel som är helt giftfria och nedbrytningsbara.

jlkemi.com
JMS Vattenrening

JMS Vattenrening

Ett ledande företag inom vattenrening

JMS Vattenrening är ett ledande företag inom rening av vatten från egna brunnar. Företaget är etablerat på över 30 orter i hela landet. Nu pågår ett arbete kring digital affärsutveckling tillsammans med Inkubera.

jms-vattenrening.se
Moon Smart Focus

Moon Smart Focus

Intelligent fokussystem för filmbranschen

Moon Smart Focus är ett intelligent fokussystem som känner igen skådespelare och ställer in skärpan perfekt. Idag ställs skärpan manuellt, vilket resulterar i omfattande omtagningar av scener och kasserad film.

moonsmartfocus.com
MazeRate

MazeRate

som Facebook fast tvärt om

MazeRate är ett nytt community som bygger personliga varumärken genom att användarna betygsätter varandras positiva egenskaper. Detta skapar personliga cv:n med hög trovärdighet eftersom det bygger på alla kontakters samstämmiga uppgifter. MazeRate om att framhäva sig själv, utan att lyfta andra.

NHS Care

NHS Care

Vårdprodukter som spar tid och höjer kvalitén

Med ett unikt sortiment av egenvårdsartiklar, enkelt beställningsförfarande och anpassad paketering skapar NHS Care tidsvinster åt vården och höjer livskvalitén för boende inom vård och omsorgssektorn i Sverige.

www.nhscare.se
Logvio

Logvio

Skapar ett retursystem för lastpallar

Logvio hjälper redan idag sina kunder att spara både miljö och pengar genom att återvinna lastpallar. Deras vision är att skapa det första riktiga retursystemet för lastpallar på riksplanet eller inom ett ännu större område.

MadePerfect

Som ett hotels.com för företagstjänster

MadePerfect är en matchningsplattform för stödtjänster och produkter för företag. Genom att göra exempelvis städtjänster  jämförbara och transparenta blir de enklare att köpa. Såväl leverantörer som kunder spar tid och pengar.

madeperfect.se
OffertByggaren AB

Offertbyggaren

Omvandlar mobilbilder till offertunderlag

Med hjälp av kameran i en smartphone och ett enkelt frågeformulär kan Offertbyggaren hjälpa vem som helst att ta fram  ett komplett offertunderlag till en renovering. Underlaget  som sedan skickas till utvalda byggföretag i närheten.

Nara Security

Smidig och prisvärd lösning för nyckelbrickor

Nara Security använder innovativ teknik och ett attraktivt pris för fler människor skall kunna använda nyckelbricka och få tillbaka sina borttappade nycklar.

MapTun Performance

Maptun Performance

Erövrar världen med digitala trimsatser

När kunderna kopplar Maptuns handdator sin motor, läser handdatorn in all data som finns i motorn.  I nästa steg kan kunden ladda ner olika appar för att serva motorn eller förbättra dess prestanda. En stor del av Maptuns försäljning går på export och företaget växer snabbt.

maptun.com

Period Pack

Gratis mensskydd till alla

Period Pack erbjuder företag och organisationer att abonnera på automater med mensskydd som erbjuds anställda och besökare. Företagets vision är att sanitetsskydd skall vara lika tillgängligt och självklart som tvål och toalettpapper.

periodpack.se
Notyfile

Notyfile

Ett verktyg för effektivare försäljning

Notyfile har skapat ett smart säljverktyg som är lätt att skräddarsy och som om hjälper företag att skapa relationer och effektivisera kommunikationen med sina kunder och partners.

notyfile.se
OnMed

OnMed

Cancerbehandling genom elektrokemoterapi

Onmed har utvecklat ett verktyg som med hjälp av ECT – elektrokemterapi –  kan behandla flera olika cancerformer med dokumenterat resultat.

onmed.se
Rapp

Rapp

Trygghet och effektiv vård efter operationer

Rapp tillhandahåller en forskningsbaserad IT-lösning som uppfyller vårdens behov av systematisk uppföljning av framför allt dagkirurgiska ingrepp.  RAPP sänker kostnaderna för efterbehandling av anestesi och möjliggör för vårdtagare att själva öka sin säkerhet och må bättre efter genomgången operation.

rappab.com
ProPractize

ProPractize

Träna golf som ett proffs

ProPractize är en unik digitala tjänst som hjälper golfspelare att lägga upp sin träning professionellt och följa upp resultatet. Tjänsten inkluderar träningsdagbok, övningar och statistisk uppföljning av resultaten.

propractize.com
Refurbly

Refurbly

Hållbart återbruk av mobiltelefoner

Refurbly erbjuder begagnade mobiltelefoner inklusive 2 års garanti och klimatkompenserade mobilabonnemang. Kunderna kan handla tryggt, spara pengar och minska sin årliga koldioxidförbrukning.

refurbly.se
Q-Fog

Q-Fog

Effektivare brandbekämpning genom vattendimma

Q-fogs patenterade dimsprinklers upptäcker brandhärdar och släcker dem betydligt snabbare än konventionella vattensprinklers. Dessutom skonas byggnaden från vattenskador. En allt större andel av företagets försäljning sker på exportmarknader.

qfog.se

Repeak

En digital marknadsplats som underlättar hälsocoachers vardag.

Genom Repeak får personliga tränare hjälp att förbättra och effektivisera sin administration och sin kommunikation med sina kunder samt att finna vägar att hitta nya kunder.

repeak.se
SafetyNet Alarm

SafetyNet Alarm

Larmar dina närmaste och skapar trygghet

SafetyNet Alarm gör att ditt personliga nätverk kan komma och hjälpa dig om du hamnat i en svår och akut situation – exempelvis om du gått vilse, känner dig hotad eller blivit överfallen.

safetynetalarm.se

Sequrifid

Säker identifiering av den som ringer

IdentifieraDig En digital tjänst som skapar trygghet genom att säkerställa identitet och organisationstillhörighet med den du talar med i telefon.

www.identifieradig.se

Sobrius

Digital vårdgivare för personer med beroendeproblematik

Sobrius är ett ”Kry” för personer som behöver hjälp att komma ur sitt beroende av exempelvis alkohol, droger eller läkemedel. Personer med beroendeproblematik kan alltså utan att fysiskt behöva träffa en läkare.

YouCap

Säkerställer medarbetarnas kompetens med AI

YouCap sammanställer tester som säkerställer individers verkliga kompetensnivå. Rätt frågeteknik, digitalisering och artificiell intelligens är tre av nycklarna.

Seravi

Seravi

Informationen du inte kan vara utan

Seravi har skapat i en app för icke kommersiella meddelanden som gör att exempelvis viktig samhällsinformation  snabbt kan nå fram till dem som verkligen behöver den.

Sista 9

Sista 9

Lösningen på ett klassiskt golfproblem

Sista 9 är en app som är skapad av företaget DropIn Golf. Sista 9 gör golfbanornas sista nio hål blir  mer tillgängliga för golfspelare. Det innebär också att klubbarna får chansen att öka sina intäkter. DropIn Golf har siktet inställt på en internationell marknad.

sistanio.se
Splitgrid

Splitgrid

En säker betallösning för butikshandeln

Splitgrid erbjuder butiker och leverantörer handeln en ny säker betallösning. Splitgrids koncept bygger på kommissionshandel och fördelar intäkterna per automatik när en vara sålts i butik.

splitgrid.com
SSR Sweden

SSR Sweden

Som en schweizerkniv för hjullastare

Side Shift Rotator är ett rotationsaggregat för hjullastare som gör att skopan kan  snurras 360° samt skjutas i sidled. Det ger entreprenadföretag möjligheten att arbeta mer effektivt, få bättre precision i sina arbeten och att använda hjullastare för fler typer av uppdrag.

ssrsweden.se
Iphigenia

Iphigenia

Interaktivt helhetskoncept för lärande

Iphigenia Publishing har utvecklat ett helhetskoncept för lärande i en digital struktur bestående av tre plattformar – förlag, produktion samt eget författarskap. Bolaget arbetar med interaktiva böcker, kurser, föreläsningar främst inom musikproduktion. Företaget har sina rötter i Örebro universitet.

blackbeltsongwriting.com

QTPIE

QTPIE – säkrare förarprov

QTPIE använder eye-tracking, computer vision och AI för göra mer tillförlitliga förartester för personer som ska göra körkortsprov.

Retenua Intelligent Sensor Systems

Retenua

Förhindrar påkörningsolyckor på arbetsplatser

Varje år sker fler än en miljon påkörningsolyckor på byggarbetsplatser, lager och i gruvor. Retenuas system upptäcker människor i rörelse även i mörka och stökiga miljöer, så att antalet olyckor kan minska. Retenua har rötterna i den sensorforskning som bedrivs på Örebro Universitet.

www.retunua.com
Sportpengen

Sportpengen

Vill finansiera Sveriges idrottsföreningar

Sportpengen erbjuder föreningar ett annat alternativ att sälja lotter eller underkläder för att finansiera verksamhet. De som vill stötta sin klubb gör det med en liten valfri summa, t ex för varje gjort mål.

sportpengen.se
Wace

WACE

Delningsekonomi av P-platser

WACE sammankopplar innehavare av P-platser med dem som för behöver en. WACE gör att förhyrda P-platser som annars står outnyttjade stora delar av dygnet kommer till användning. På så sätt bidrar WACE till såväl ekonomisk som miljömässig hållbarhet.

www.wace.se
Youcal

Youcal

Boka tid, plats och betala i samma system

Youcal är en digital plattform baserad på blockkedjeteknik som gör det enkelt att boka tider, resurser och ta betalt. Youcal riktar sig till såväl leverantörer av tjänster via boka.se som större företag och organisationer som vill få bättre ordning på sina resurser.

pingpayments.com
Wec360˚

Wec360

Pionjärer inom 3D-visualiseringar

Wec360 är en framgångsrik pionjär inom 3D-visualiseringar. Företaget förser främst byggbranschen med lättanvända och tydliga 3D-visualiseringar av nybyggnadsprojekt och befintliga bostäder.

wec360.com
Yobber

Yobber

Videointervjuer för bättre rekryteringar

Med hjälp av videorekrytering kan Yobber både snabba upp rekryteringsprocessen och göra den mer träffsäker.

yobber.se