Prepare – utforska och utveckla din idé


Är du redo att ta nästa steg med din idé?


Gör intresseanmälan

Har du en nytänkande idé som du vill utforska och bygga vidare på? Är du redo att träffa och arbeta tillsammans med andra personer som älskar nya idéer? I höst startar vi en ny grupp i Prepare – och du är välkommen! Anmäl ditt intresse redan nu, vi har ett begränsat antal platser.

Prepare består av fyra träffar utspridda under sju veckor och passar dig som har en startup eller en innovativ affärsidé som du vill utforska vidare. Programmet är kostnadsfritt och inga förkunskaper krävs. Men vi hoppas att du är engagerad, driven och villig att avsätta den tid och energi som behövs.

Gör intresseanmälan

Block 1 - kund, värdeerbjudande och team


Första träffen skapar vi en första grov skiss över ditt viktigaste kundsegment och du får öva på att presentera ditt erbjudande inför resten av gruppen. Vi tar upp vikten av ett starkt team, hur bygger man ett sådant? Genomgång av teamutveckling där du får göra en första kompetensplan.

Block 2 - affärsekonomi, hållbarhet och pitchträning


Andra träffen får du en kort introduktion till affärsekonomi och vi kartlägger vilken påverkan din idé har på de globala hållbarhetsmålen. Därefter är det dags för pitchträning. Förutom att presentera din idé fokuserar vi mycket på hur du tar och ger feedback.

Block 3 - finansiering, affärsmodell och immateriella tillgångar


Tredje träffen får du en introduktion till riskkapital och vi går igenom vilka olika finansieringsalternativ som finns i såhär tidig fas. Därefter får du arbeta praktiskt med affärsmodellering och beskriva din affärsmodell för resten av gruppen på ett effektivt sätt. Du får en kort introduktion till immateriella tillgångar.

Block 4 - mjukvara och slutpitch


Sista träffen ges en crash-course i hur du blir en bra beställare av mjukvara, därefter flyttas fokus till gruppens slutpresentationer och konstruktiv feedback.


14 okt


Startar nästa omgång


Upplägg och praktisk info

Prepare-programmet genomförs två gånger om året, höst och vår, förutsatt att tillräckligt många kan antas. För varje omgång välkomnar vi 4 – 6 idéer eller startups att delta med en eller två personer. Ni skriver sekretessavtal gentemot varandra så att alla känner sig trygga med att vara öppna med sin affärssatsning. Målet är att du efter genomfört program ska vara redo för nästa steg – oavsett om det är att bli en del av vår inkubator eller arbeta vidare på annat sätt.

Vi ses kvällstid kl. 17:00-19:30 och träffarna sker fysiskt på Creative House, Älvtomtagatan 14A i Örebro. Inkubera bjuder på mat och fika.

14 oktober – Kund, värdeerbjudande och team
28 oktober – Affärsekonomi, hållbarhet och pitchträning
11 november – Immateriella tillgångar, affärsmodell och finansiering
25 november – Mjukvara och slutpitch

Gör intresseanmälan

prepare bmc inkubera

Metoder och verktyg

Under Prepare introducerar och arbetar vi praktiskt med flera olika metoder och konkreta verktyg som du kan använda dig av när du utvecklar din idé.

Affärscoaching

Mellan våra träffar har du möjlighet att boka in individuell affärscoachning. Här kan du lyfta frågor och utmaningar som är specifika för just din affärssatsning.

prepare hos inkubera

Bygg ditt nätverk

Att bygga och driva bolag kan vara ensamt – ta chansen att vara del av en grupp och nätverka med andra personer som befinner sig på en liknande resa!

Intresseanmälan

Anmäl dig redan nu. Programmet har begränsat antal platser och anmälan kan stängas tidigare om platserna tar slut. Om du har några frågor eller funderingar så hör av dig till Malin Storm, programansvarig Prepare: malin.storm@inkubera.se eller 076 145 7470

Gör intresseanmälan