Nyheter

14 av 18 företag ger Inkubera högsta möjliga betyg

Fredrik Stenman

Inkubera har genomfört sin årliga kundundersökning bland de företag som fanns i Inkubatorn under 2021. Av 24 bolag, svarade 18 på den utskickade enkäten och 14 av företaget gav betyget 10 av 10 möjliga på frågan ”I vilken grad skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän?”. I stort sett samtliga företag menar dessutom att Inkubera bidragit positivt till deras utveckling.
– Givetvis är det mycket glada över att företagen är nöjda med den stöttning de får, säger vd Fredrik Stenman.

Inkuberas årliga undersökning är av typen NPS (Net Promoter Score) som är en väletablerad och tuff metod att mäta kundnöjdhet i form av andelen ambassadörer bland kunderna. Endast 9: or och 10: or på en 10-gradig skala ger pluspoäng i mätningen. NPS-värdet kan hamna någonstans mellan -100 och +100. Inkuberas värde blev i den senaste mätningen 83.
– Vi har en verksamhet som till sin natur är generös mot de företag vi jobbar med, så vår förväntan är att kunderna ska vara nöjda, säger Fredrik. Men att 18 av företagen svarar att det i princip inte kan bli bättre, är ändå ett tecken på att vi möter de behov företagen har på ett bra sätt.

Inkubera har valt att arbeta med inhyrda affärscoacher i stället för anställda. Fredrik Stenman medar är att detta kan vara en delförklaring till de höga betygen.
– Att kunna handplocka affärscoacher efter varje företags unika situation, tror jag är viktigt för vilken stöttning vi kan ge till företag. Affärcoacherna är de som företagen till vardags har mest kontakt med. Så i mångt och mycket är siffrorna ett bevis på att företagen sätter ett stort värde på kontakten de har med den affärscoach som vi har handplockat.


För andra året i rad ställde fick företagen svara på frågan i vilken utsträckningen Inkubera bidragit till företagens utveckling. 13 av 18 företag menade att Inkubera har bidragit i hög grad.
– På sätt och vis är detta en fråga om vårt existensberättigande, säger Fredrik. Vår ambition är att företagen vi arbetar med skall växa snabbare och säkrare tack vare stöttningen de får av oss. Undersökningen visar att vi lyckats bra med detta under det senaste året.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.