Nyheter

Arta Systems ett steg närmare lansering: ”Vår kunskap om kunderna har ökat enormt”

Cecilia Fendin, vd på Arta Systems.

Arta Systems utvecklar ett digitalt visualiseringsverktyg som ska göra det lättare för beslutsfattare inom offentlig sektor att fatta välgrundade beslut kring bland annat matproduktion, självförsörjning och krisberedskap. Tack vare Tillväxtverkets stöd på 1,1 mkr har Arta System kunnat kartlägga vilka behov som landets regioner har.
– Stödet har gett oss chansen att verkligen gå på djupet i frågorna och lära oss mer om regionernas behov. Vår kunskap har ökat avsevärt, vilket gör det möjligt för oss att lansera en ännu bättre produkt, säger Cecilia Fendin på Arta Systems.

Cecilia Fendin grundade företaget tillsammans med Mathias Lindberg. De har båda lång erfarenhet av att leda digitala utvecklingsprojekt och har varit en drivande omställningar inom många företag och branscher.

– Nästan alla branscher hittar sätt att arbeta mer effektivt genom digitalisering. Inom livsmedelssektorn produceras stora mängder data, men branschen optimerar inte sin dataanvändning.  Om alla som är verksamma i olika delar av livsmedelskedjan kunde få en tydlig och gemensam översikt, skulle de kunna åstadkomma små mirakel, säger Cecilia.

Arta Systems lösning är ett visualiseringsverktyg som snabbt och intuitivt ska ge överblick över livsmedelsproduktionen inom ett område. När verktyget är lanserat kommer det vara enklare att identifiera styrkor, svagheter, hot och möjligheter inom till exempel en kommun eller en region.

– Vår vision är att vårt verktyg ska skapa en berättelse utifrån den data som vi samlar in.  Med hjälp av kartfunktionen som kan simulera framtidsscenarion vill vi öka förståelse och göra det lättare att fatta kloka beslut.

Med hjälp av stöd för Livsmedelsverket har nu Arta Systems haft dialoger med ett antal regioner för att förstå nuläget och identifiera framtida utmaningar.
– Det är tydligt att regionerna har börjat utbilda sig frågan. De har kommit betydligt längre än var de var för 3–4 år sedan och har Insett allvaret på ett annat sätt. Alla vill göra förbättringar, konstaterar Cecilia.

Självförsörjningsgraden in om livsmedel har varit en aktuell fråga under ett par år. Nu har även el- och vattenförsörjning fått större uppmärksamhet.

– Krisberedskap är idag ett nyckelord för regionerna, säger Cecilia. Pandemin och Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina är de två främsta drivkrafterna bakom detta.

– För egen del innebär det att vi får en bredare perspektiv att arbete med, samt en djupare förståelse för våra framtida kunder behov och förväntningar. Allt den här kunskapen tar vi med oss in i den utvecklingsfas vi befinner oss i. Tack vare studien som Tillväxtverket har finansierat kommer vi att kunna lansera ett ännu bättre verktyg under 2025, avslutar Cecilia.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


tisdag 14 januari

Milmed lanserar kosttillskott som främjar ett friskare åldrande

Med fyra patent och omfattande vetenskapliga studier som publicerats i ett tjugotal vetenskapliga tidskrifter, lanserar nu Örebro-företaget Milmed Unico kosttillskottet AgeViva. Den grundläggande substansen i produkten är jästceller som behandlats med elektromagnetiska millimetervåglängder. – Våra studier visar positiva effekter på neurodegenerativa sjukdomar samt på en rad andra symptom förknippade med åldrande, säger företagets vd, Thomas Lenz.

onsdag 11 december

Företagen ger Inkubera toppbetyg

En stor majoritet av Inkubera-företaget ger organisationen högsta möjliga betyg på frågan ”I vilken utsträckning skulle du rekommendera Inkubera till en kollega eller vän”. Samtliga företag uppger även att Inkubera bidrag till viss eller i hög utsträckning har bidragit till deras utveckling.

torsdag 5 december

Truckzter växlar upp: Camilla Wallin tar plats som styrelseordförande

Den Stockholmsbaserade tech-VD:n och affärsängeln Camilla Wallin är sedan ett par månader tillbaka styrelseordförande i Inkubera-bolaget Truckzter. En av orsakerna till att Camilla tackade ja till erbjudandet är Truckzters tydliga hållbarhetsprofil. – Jag jobbar bara med impact-bolag, säger Camilla. Visst tycker jag om att bygga och skala upp bolag, men jag vill att det ska göra någon skillnad för världen och för mina barn som håller på att växa upp.

onsdag 27 november

EMBRACE Safety växer: ”Vi hjälper polis, kommuner och fastighetsbolag att minska brottsligheten.”

I centrala Örebro ligger Embrace Safety som verkar inom en alldeles egen nisch. Med hjälp av sin digitala plattform får polis, kommuner och fastighetsbolag en överblick var brott och situationer som skapat otrygghet har begåtts. Det gör att de sätta in förebyggande insatser för att tryggheten ökar och brottsligheten minskar. Företaget har en stadig kundtillväxt sedan starten 2018. – Nu finns vi i 76 kommuner. Parallellt med att nya kunder tillkommer, har vi också breddat vårt erbjudande till dem vi redan har, säger vd Johan Rydberg.