Nyheter

BeeScanning vann FoodTech 2019

Björn Lagerman, uppfinnaren av BeeScanning.

FoodTech 2019 gick av stapeln i Konserthuset i Örebro 18 mars.  Evenemanget är ett samarbete mellan Alfred Nobel Science Park och Di Digital och syftar till att vara en mötesplats där innovativa satsningar inom livsmedelsområdet lyfts fram. Till eventet var sju av Sveriges hetaste bolag inom FoodTech inbjudna för att pitcha sina affärsidéer.

En utsedd jury utsåg vinnaren tillsammans med publiken.  Inkubera-bolaget BeeScanning vann första pris, en plats i Di Startup Tour och en resa till Hongkong.
– Givetvis var det jättekul att vinna första pris, säger företagets grundare Björn Lagerman.  Men det allra viktigaste var ändå chansen att berätta om vår affärsidé och hur vi vill rädda världens bin. Det är en vinst i sig. Eventet var också en chans för oss att knyta nya kontakter.

Förra årets vinnare var för övrigt ett annat Inkubera-bolag, Deligate, som har utvecklat ett system för att minska matsvinnet i livsmedelsbutikerna.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.