Nyheter

Besök ska ge innovatörer bättre förutsättningar

3Iny

Den 8 mars kommer projektteamet bakom Industrial Partnership till Örebro för en heldags erfarenhetsutbyte.
–Vi vill öka kompetensen om varandras verksamheter och den här dagen blir ett bra sätt att göra just det, säger Sigun Sjöberg som är Inkuberas projektledare.

Industrial Partnership är ett projekt som ska ge innovatörer inom Life Science bättre förutsättningar att utveckla sina innovativa idéer och affärssatsningar. Genom ett nära samarbete mellan flera starka aktörer regionalt ska man ge tillgång till partners som sällan annars ger enskilda innovatörer, startups eller forskarteam stöd. Här finns också värdefulla ingångar till/för SME-företag och access till olika exportkanaler.

Under en späckad heldag i Örebro kommer projektteamet bland annat få lära sig mer om AASS, centrum för tillämpade autonoma system vid Örebro universitet, som bedriver framgångsrik forskning. Under dagen hinner man också med ett besök i Karlskoga där det blir en genomgång av arbetet med 3D-printing och 3D–röntgen.
–Genom att besöka och dela med oss varandras verksamheter på det här sättet kan vi stärka vår kompetens och hela projektet kan få en ännu starkare profil, säger Sigun Sjöberg.

Life Science är en tvärvetenskaplig forskningsgren som ägnar sig åt studier av biologiskt liv. Studieämnet innefattar bland annat biologi, farmaci, medicin, fysiologi och dietik. I projektet ingår, förutom Inkubera, Create, LIU Innovation, SLU Holding, Uppsala Bio samt UU Innovation.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."