Nyheter

Binary Brains är ”Årets innovation” – och redo för fortsatt expansion

Jacob Kihlbaum, Binary Brains, vinnare av ”Årets innovation” vid Örebrogalan. Bakom på skärmen skymtar stora delar av övriga gänget bakom Binary Brains.  Nominerade till priset var även Siva Arif, CoGO och Ahmed Mahdi, BAFE.

Binary Brains vann idag Inkuberas pris ”Årets innovation” vid årets Örebrogala. En tillställning som i år främst genomfördes digitalt. Jacob Kihlbaum, vd på Binary Brains, menar att priset ger en extra knuff för bolagets expansionsplaner.
– Vi växer fort och har redan börjat kika på en andra finansieringsrunda för att mäkta med efterfrågan, trots att vi ganska nyligen avlutat vår första. Utöver att det är fantastiskt kul och hedrande att få priset, gör detta oss mer synliga och intressanta för omvärlden.

Binary Brains var nominerade redan 2019, men fick då vända hem utan pris. Därför var det extra kul att utses till segrande i år, menar Jacob.
– Vi är ett gäng vinnarskallar. Jag skulle ljuga om jag påstod att stämningen var helt på topp efter förra årets gala. Men den där starka drivkraften att lyckas har vi stor nytta av. Att driva företag är ju som en match som aldrig tar slut, men där man hela tiden måste framåt och uppåt.

Framåt och uppåt är också en träffande beskrivning Binary Brains utveckling.  Sedan starten för knappt två sedan har bolaget nu vuxit till 9 medarbetare. Företagets specialitet – att göra träffsäkra bedömningar av kundernas framtida försäljning – har lockat många storbolag inom handeln, exempelvis IKEA.

Nu går företaget ett steg längre för att förutse försäljningen av produkter som inte ens hunnit lanseras.
–Just nu driver vi ett pilotprojekt för flera välkända och stora aktörer inom dagligvaruhandeln, berättar Jacob. Grundat på den data vi har tagit in i våra modeller, har vi med väldigt hög träffsäkerhet kunna förutse framgången av helt nya produkter redan innan de kommit ut i hyllorna. Nästa steg är att genomföra detta löpande och i full skala.

Binary Brains har genom sin starka drivkraft och sin höga kompetens inom bland annan IT, skapat de förutsättningar som de nu skördar frukterna av. Men att företaget varit kopplat till Inkubera under nästan hela sin existens har också varit betydelsefullt, menar Jacob.
– Inkubera har betytt jättemycket för oss inom flera områden, säger Jacob. Vi hade inte kunnat utvecklas så här snabbt utan den stöttning som vi har fått.

Nominerade till priset var även Ahmed Mahdi, på Karlskoga-företaget BAFE samt Siva Arif på CoGO, Lindesberg.  

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."