Nyheter

EMBRACE attraherar nytt kapital och får ny vd

EMBRACE nya ägarkonstellation: Johan Rydberg, Anton Fahlgren, Anná Ragen (Örebro Universitet Holding) och Henrik Andershed.

På bara några månader ökade Inkubera-företaget EMBRACE kundstocken från fem till 20 kommuner. Framgångarna för bolaget har nu attraherat företagaren Johan Rydberg, som kliver in som ny delägare och vd.
– EMBRACE  är ett innovativt företag på en marknad där det inte fanns några andra aktörer, säger han.

EMBRACE är ett digitalt verktyg för att kartlägga, analysera och förebygga brott. Verktyget hjälper kommuner att i samarbete med polisen och fastighetsbolag att få bättre överblick så att de kan prioritera de insatser som gör störst nytta.

Hittills har företaget i stor utsträckning drivits av Henrik Andershed, som i grunden är forskare snarare än företagare. EMBRACE snabba tillväxt har bidragit till att man nu lyckats attrahera den nye vd och delägaren Johan Rydberg.
– Johan är verkligen en person med gedigen erfarenhet från företagsvärlden som har byggt upp och sålt företag och gjort hela den resan, säger Henrik Anderhed. Han blir en jätteviktig injektion för oss. Johan kommer att göra oss ännu mer framgångsrika och sprida EMBRACE till ännu fler kommuner.

Ny delägare är också medarbetaren Anton Fahlgren som redan är en nyckelperson inom utbildning och handledning. It-företaget Nethouse säljer samtidigt sina andelar i bolaget och Örebro Universitet Holding minskar kraftigt sitt ägande. Det innebär att de personer som arbetar i företaget nu också tillsammans kommer att vara majoritetsägare.

Nya vd:n Johan Rydberg fick upp ögonen för bolagets affärsidé och blev intresserad.
– Jag anser att EMBRACE verkar på en framtidsbransch, som det på ett personligt plan känns väldigt spännande att få jobba med. Jag ser en väldigt stor potential för EMBRACE och tror att vi kommer att växa fort och att vi kommer att kunna utveckla nya produkter som breddar vår portfölj.

Sedan starten har bolaget stöttats av innovationsstödsystemet inom Örebro universitet Holdig AB och av Inkubera, något som Henrik Anderhed ser som en framgångsmodell.
– Stöttningen både från Holdingbolaget och från Inkubera har varit fantastisk. EMBRACE hade inte kommit till om inte Holding och innovationsstrukturen på Örebro universitet hade funnits. Det var de som pushade mig till att starta en verksamhet och att det här är en bra idé. Både de och Inkubera har varit ett väldigt bra stöd längs vägen, menar han.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."