Nyheter

Från oss alla till er alla…

 

… en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi ser fram emot ett riktigt spännande 2018. Vi hoppas att du vill vara med oss i vårt arbete för att länets innovativa företag ska lyckas ännu bättre. Det var länge sedan vi hade så mycket nytt på gång:

Våra nya lokaler på MyOffice ser inte ut att bli precis som vi hoppats – de blir ännu bättre. Miljön på MyOffice, som vi delar med en lång rad spännande företag, känns helt rätt för oss. Lokalerna ger oss goda möjligheter möta företag för inledande kontakter, mindre seminarier och coachning. Dessutom kan vi erbjuda våra bolag bra kontorsplatser hos oss. Titta gärna in och hälsa på oss!

Trots att vi nu har flyttat, är vår ambition för 2018 att arbeta ännu närmare universitetet och forskningen där. Det ger oss också goda möjligheter att stötta det företagande som har sina rötter i den innovativa forskning som bedrivs på universitetet.

Som vi nämnt tidigare, blir vi också drivande i ett nytt projekt som riktar sig till hela livsmedelskedjan, från produktion till konsumtion. Uppdraget är nationellt, men vi är säkra på att det också kommer att vara till nytta för företagen i länet.

Ett annat nytt spännande projekt är SPETS 1 där vårt uppdrag är att utveckla spetsverksamhet inom robot- och sensorteknik. Vi driver det i nära samarbete med Örebro universitet. Vi sätter igång efter årsskiftet och arbetar med projektet i två år.

Samtidigt fortsätter förstås vår kärnverksamhet– vår individuella coachning av innovativa tillväxtföretag. Vår plan är inte bara att fortsätta, vårt mål är att utveckla våra modeller och arbetssätt så att vi kan hjälpa bolagen att växa ännu säkrare och snabbare.

Till sist: Stort tack för ett härligt 2017! Nu tar vi ledigt och är tillbaka med full styrka 8 januari. Vi önskar dig en riktigt god och vilsam jul och ett festligt gott nytt år, så ses vi igen i början av 2018!

Hälsningar från oss på Inkubera

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.