Nyheter

Från oss alla till er alla…

 

… en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi ser fram emot ett riktigt spännande 2018. Vi hoppas att du vill vara med oss i vårt arbete för att länets innovativa företag ska lyckas ännu bättre. Det var länge sedan vi hade så mycket nytt på gång:

Våra nya lokaler på MyOffice ser inte ut att bli precis som vi hoppats – de blir ännu bättre. Miljön på MyOffice, som vi delar med en lång rad spännande företag, känns helt rätt för oss. Lokalerna ger oss goda möjligheter möta företag för inledande kontakter, mindre seminarier och coachning. Dessutom kan vi erbjuda våra bolag bra kontorsplatser hos oss. Titta gärna in och hälsa på oss!

Trots att vi nu har flyttat, är vår ambition för 2018 att arbeta ännu närmare universitetet och forskningen där. Det ger oss också goda möjligheter att stötta det företagande som har sina rötter i den innovativa forskning som bedrivs på universitetet.

Som vi nämnt tidigare, blir vi också drivande i ett nytt projekt som riktar sig till hela livsmedelskedjan, från produktion till konsumtion. Uppdraget är nationellt, men vi är säkra på att det också kommer att vara till nytta för företagen i länet.

Ett annat nytt spännande projekt är SPETS 1 där vårt uppdrag är att utveckla spetsverksamhet inom robot- och sensorteknik. Vi driver det i nära samarbete med Örebro universitet. Vi sätter igång efter årsskiftet och arbetar med projektet i två år.

Samtidigt fortsätter förstås vår kärnverksamhet– vår individuella coachning av innovativa tillväxtföretag. Vår plan är inte bara att fortsätta, vårt mål är att utveckla våra modeller och arbetssätt så att vi kan hjälpa bolagen att växa ännu säkrare och snabbare.

Till sist: Stort tack för ett härligt 2017! Nu tar vi ledigt och är tillbaka med full styrka 8 januari. Vi önskar dig en riktigt god och vilsam jul och ett festligt gott nytt år, så ses vi igen i början av 2018!

Hälsningar från oss på Inkubera

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."

torsdag 2 maj

Inkubera ska utreda möjligheterna för ökad tillgång på riskkapital

Inkubera har fått i uppdrag av RÖIAB (Region Örebro Innovation AB) att utreda möjligheterna för att öka tillgången på risk- och tillväxtkapital i Örebro län. Målet är att på sikt skapa större samverkan mellan privata och offentliga medel och göra det enklare för nystartade och växande företag i regionen att hitta kapital för sin tillväxt. – Vårt uppdrag är att ta reda på vilka upplägg som har fungerat i andra regionen för att sedan kunna designa ett upplägg som passar här, säger Inkuberas VD, Fredrik Stenman. Riskkapital har en avgörande betydelse för att lovande startups och scaleups i vår region ska kunna nå sin fulla potential.