Nyheter

IdentifieraDig säkerställer identiteten

Jens Björkander och Lisa Hasselgren från IdentifieraDig framför Inkuberas affärscoach Mattias Andershed.

Telefonen ringer. Det är från polisen. Mannen i andra änden ber att få träffa dig eftersom du bevittnade ett stort bråk i ett bostadsområde. Men hur vet du att det är polisen och inte våldsverkaren själv du talar med? Med hjälp av den digitala tjänsten IdentifieraDig skulle du slippa sväva i ovisshet.
– Myndigheter och privatpersoner har egentligen samma behov säger Lisa Hasselgren, på nystartade IdentifieraDig. Och behovet växer kontinuerligt.

Exemplet med samtalet från en förmodad polis är inte taget ur luften. Det överensstämmer med en faktisk händelse som Lisa själv upplevt. Tillsammans med Jens Björkander, kollega på det gemensamma konsultföretaget Grenit, har händelsen lagt den första pusselbiten till ett det nya gemensamma bolaget IdentifieraDig.
– Vi har gjort en marknadsundersökning för att kartlägga hur stort problemet är säger Jens. Den stärkte oss i vår uppfattning att behovet av identifiering är stort och utbrett. En av dem vi pratade med anmälde genast intresse av tjänsten.

Behovet, att kunna identifiera personer man kommer i kontakt med över telefon, finns i hela samhället. Offentlig och privat sektor kan visserligen identifiera medborgare med hjälp av e-legitimation, men medborgaren saknar möjlighet att identifiera personer som säger sig tillhöra offentlig- eller privat sektor. Säker identifikation av personer företag och myndigheter emellan är heller inte möjligt.

Jens och Lisa har lång erfarenhet av att jobba mot myndighetssverige i sin ordinarie konsultverksamhet.
– Många myndigheter har kravet på rättssäkerhet högt på sin dagordning. Här passar vår tjänst som hand i handske, säger Jens.

I samarbete med Inkubera och affärscoachen Mattias Andershed har tjänsten nu tagit form.
– Stöttningen från Inkubera och Mattias erfarenheter och kunskap har varit ovärderliga för oss, säger Lisa. Det har blivit en verklig boost, faktiskt. Tillsammans driver vi nu utvecklingen framåt med god fart. Dessutom är det toppen att ha tillgång till lokalerna hos Inkubera.

Identifiera Dig är en del av Inkuberas nystartade projekt kring förinkubation, som går ut på att stötta idéer och företag i tidigare faser.
– För oss kom Inkubera in i precis rätt läge, säger Lisa. Nu förverkligar vi en idé som annars kanske bara hade stannat just vid bara en idé, säger Lisa.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.