Nyheter

Inkubera flyttar

Mikael Melitshenko

Mikael Melitshenko

 

Den 1 oktober flyttade Inkubera in i det nybyggda Novahuset vid Örebro universitetet. Här kommer man till nya fräscha lokaler och knyts samtidigt ännu mer ihop med universitetet. – Det blir lite som en nystart för oss. Att komma närmare akademin innebär dessutom många fördelar för vår verksamhet och bolagen som vi arbetar med, säger Mikael Melitshenko, VD på Inkubera.

Novahuset består av fyra våningsplan med kontor, mötesrum, cafédel samt en stor aula med ca 500 sittplatser. Inkubera kommer att husera på våning tre – i övrigt fylls huset av bland annat universitetets Handelshögskola, Drivhuset och Entreprenörskapsforum. – Jag tror det blir en spännande mix av verksamheter som förhoppningsvis kan få stort utbyte av varandra. Novahuset blir samtidigt universitetets nya entré mot omvärlden så vi tror att det blir en stimulerande mötesplats med bra puls i, säger Mikael Melitshenko.

Inkubera arbetar idag med 15 företag i olika program och faser. De senaste fem åren har man hjälpt till att lansera över 40 innovationer som skapat fler än 75 nya jobb. – I och med flytten tar vi nästa steg i vår utveckling. Nu ser vi fram emot att fortsätta investera i regionens allra bästa innovationer, säger Mikael Melitshenko.

I samband med flytten till Novahuset lanserar Inkubera en ny grafisk profil. Arbetet med omprofileringen har pågått under en längre period tillsammans med Lebowski reklambyrå.
– Det känns naturligt att lanseringen sker i samband med att vi nu byter lokaler. Vi är nöjda med resultatet och det ska bli både spännande och inspirerande att börja arbeta med det nya uttrycket.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.