Nyheter

Inkubera lanserar entreprenörslön för startups. Dessa fem företag är först ut.

Isak Husovic, Brightbox och Nadia Omar, Tuutuum.

Nu kan startups få ekonomiskt stöd från Inkubera för att fokusera mer på sin affärsutveckling. Inkubera erbjuder nu entreprenörslön till fem utvalda bolag i Startup-programmet.
– Entreprenörslöner är nytt för oss, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Vår förhoppning är att entreprenörerna ska kunna arbeta mer fokuserat, så att bolagen kan utvecklas snabbare.

Inkubera lanserar nu ett nytt ekonomiskt stöd, kallat entreprenörslön. Syftet är att ge entreprenörer bättre möjlighet att fokusera mer på sina bolag och därmed driva sina satsningar framåt med större kraft.Entreprenörslönen omfattar en ersättning motsvarande en 25 procents anställning under nio månader.

Bolagen har valts ut baserat på var stödet bedöms göra störst nytta. De företag som nu beviljats entreprenörslön är Tuutuum, Brightbox, Fibes, Kivanson och Tendoer.

Nadia Omar driver bolaget Tuutuum.
– Jag blev verkligen jätteglad över beskedet, säger Nadia. Det innebär att jag kan lägga ännu mer tid på att utveckla Tuutuum. Jag får också möjlighet att delta på saker som jag tidigare har tvingats tacka nej till, exempelvis investerarevent.

Isak Husovic driver Brightbox, ett annat av företagen som fått sin ansökan om entreprenörslön beviljad.
– Att nu få entreprenörslön känns som ännu en bekräftelse på att Inkubera verkligen tror på mig och min idé, säger Isak. Jag kan nu minska tiden som jag behöver arbeta vid sidan om och kan lägga mer tid på det jag verkligen brinner för – Brightbox. Jag är övertygad om att jag nu kommer att kunna öka utvecklingstakten för bolaget.

Att Inkubera nu kan betala ut entreprenörslönen beror på ett samarbete med Inkuberas ägare RÖIAB, som delfinansierar satsningen. Fredrik Stenman ser gärna en fortsättning.
– Det här är ett nytt sätt för oss att stötta våra bolag. Vi kommer givetvis att utvärdera hur satsningen faller ut, men tidigare erfarenheter i andra miljöer har visat på mycket goda effekter. Min förhoppningen är att entreprenörslönerna kan bli ett permanent verktyg i vår verktygslåda förutsatt att vi har de ekonomiska möjligheterna.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 27 mars

Örebroföretagets innovation minskar smittspridning av multiresistenta bakterier

Örebroföretaget Steamforce har en lösning som minskar risken för spridning av multiresistenta bakterier på sjukhus och vårdinrättningar. WHO klassar multiresistenta bakterier som ett av största globala hoten mot vår hälsa. Bara i Sverige drabbas årligen cirka 76 000 personer av vårdrelaterade infektioner. Forskningsstudier visar att handfat med tillhörande vattenlås är en av de viktigaste smittkällorna till vårdrelaterade infektioner och utbrott. Men genom att ersätta de befintliga handfaten med en egenutvecklad modell menar Steamforce – med stöd av kliniska studier – att man kan minska spridningen av de skadliga bakterierna.

måndag 24 mars

Nominera till SKAPA-priset – vi söker årets bästa idé

SKAPA-priset till Alfred Nobels minne är Sveriges ledande innovationstävling. Nu kan du nominera dig själv eller någon annan till SKAPA-priset eller SKAPA talang och får chansen att bli länsvinnare och representera Örebro län i den stora riksfinalen. Vi behöver din nominering senast 30 maj.

måndag 17 mars

Förändring i Inkuberas ledning, information från Inkuberas styrelse

Styrelsen för Inkubera har beslutat att genomföra en förändring i verksamhetens ledning i samband med att bolaget nu går in i en ny utvecklingsfas med nya behov. Efter fyra år slutar Fredrik Stenman som vd på Inkubera. Bakgrunden till förändringen är ett nytt innovationslandskap som kräver en strategisk omställning med fokus på att utveckla nya profilområden för att skapa internationell attraktionskraft samt att stärka samarbeten inom innovationsstödsystemet.

måndag 24 februari

Retenuas mjukvara hjälper autonoma fordon att hitta rätt

Från universitetsforskning via Inkubera till ett stabilt och växande företag. Rafael Mosberger har tillsammans med medgrundaren Henrik Andreasson tagit sina idéer hela vägen från forskningslabbet på Örebro universitet till ett stabilt företag. – Det var en stor omställning att gå från forskare företagare, säger vd:n och medgrundaren Rafael Mosberger. Här spelade Inkubera en viktig roll och hjälpte oss att tänka mer som entreprenörer.