Nyheter

Inkubera och deb. bjuder in till styrelseutbildning

Hur säkerställer man att styrelsearbetet fungerar i praktiken? Vilken roll och vilket ansvar har egentligen en styrelse? Vilka personliga risker finns? Inkubera och Stockholmsbaserade deb. – ett företag som specialiserat sig på styrelseutbildningar med fokus på kvinnor – arrangerar styrelseutbildningen ”Framtidssäkrad styrelseledamot” på Creative House i Örebro i mitten av juni.

Tydliga roller och ansvarsområden, öppen kommunikation och förmågan att lyssna på varandra samt en god förståelse för företagets mål och strategier är exempel på viktiga faktorer för ett effektivt styrelsearbete. Det kan låta enkelt i teorin, men i vanlig ordning är det svårare i praktiken.
– Vi genomför den här utbildningen tillsammans med deb. som är en av de ledande aktörerna inom området. Inte minst vill vi verka för att fler kvinnor får plats i styrelserummen, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera.

I utbildningen blandas teoripass med praktiska övningar och efterföljande diskussioner.
– Att tillsammans få chansen att öva på olika situationer i styrelserummet, är absolut en av utbildningens styrkor, menar Fredrik.

Kursen vänder sig till alla som vill ta steget in i styrelserummet eller är ny i styrelsearbetet. Även en vd eller ägare med begränsad erfarenhet av styrelsearbete eller någon som sitter i en ledningsgrupp och arbetar mot en styrelsen har stort utbyte av utbildningen.

Kursen hålls 12–13 juni på Creative House i Örebro och är öppen både för alla oavsett kön.
Anmälan: fredrik.stenman@inkubera.se  Pris: 23 000 kr (lunch ingår).

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.