Nyheter

Inkubera och deb. bjuder in till styrelseutbildning

Hur säkerställer man att styrelsearbetet fungerar i praktiken? Vilken roll och vilket ansvar har egentligen en styrelse? Vilka personliga risker finns? Inkubera och Stockholmsbaserade deb. – ett företag som specialiserat sig på styrelseutbildningar med fokus på kvinnor – arrangerar styrelseutbildningen ”Framtidssäkrad styrelseledamot” på Creative House i Örebro i mitten av juni.

Tydliga roller och ansvarsområden, öppen kommunikation och förmågan att lyssna på varandra samt en god förståelse för företagets mål och strategier är exempel på viktiga faktorer för ett effektivt styrelsearbete. Det kan låta enkelt i teorin, men i vanlig ordning är det svårare i praktiken.
– Vi genomför den här utbildningen tillsammans med deb. som är en av de ledande aktörerna inom området. Inte minst vill vi verka för att fler kvinnor får plats i styrelserummen, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera.

I utbildningen blandas teoripass med praktiska övningar och efterföljande diskussioner.
– Att tillsammans få chansen att öva på olika situationer i styrelserummet, är absolut en av utbildningens styrkor, menar Fredrik.

Kursen vänder sig till alla som vill ta steget in i styrelserummet eller är ny i styrelsearbetet. Även en vd eller ägare med begränsad erfarenhet av styrelsearbete eller någon som sitter i en ledningsgrupp och arbetar mot en styrelsen har stort utbyte av utbildningen.

Kursen hålls 12–13 juni på Creative House i Örebro och är öppen både för alla oavsett kön.
Anmälan: fredrik.stenman@inkubera.se  Pris: 23 000 kr (lunch ingår).

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 3 april

Pinball Brothers släpper ABBA – flipperspelet

Örebroföretaget Pinball Brothers är Europas största tillverkare av flipperspel. Efter succéerna Alien och Queen, baserat på den brittiska supergruppen, lanserar de nu ett flipperspel i samarbete med ABBA. – Faktum är att det faktiskt var de som tog den första kontakten, säger grundaren och vd:n, Daniel Janson. Eller för att vara exakt – det var Bennys son, Ludvig, som hörde av sig. Han är också är flipperspelsfantast.

torsdag 21 mars

Tillväxtverket stöttar Arta Systems med 1,1 mkr

Inkubatorföretaget Arta Systems stöttas av Tillväxtverket med 1,1 miljoner kronor. Finansieringen gäller en förstudie för ett digitalt visualiseringsverktyg som ska tydliggöra möjligheter och utmaningar för svensk livsmedelsproduktion. Konkret syftar verktyget till att göra det lättare för offentliga beslutsfattare att skapa hållbara strategier och öka självförsörjningsgraden. "Stödet betyder mycket för oss, säger Cecilia Fendin, medgrundare och produktansvarig på Arta Systems. Nu ska vi kartlägga behoven i detalj tillsammans med ett antal regioner. Om vi kan göra hela matkedjan tydligare och mer greppbar, skapar det bättre förutsättningar för framtidens mat."

tisdag 19 mars

Monetax gör redovisningen av kryptovaluta enkel och transparent

På grund av ny EU-lagstiftning kommer Skatteverket att granska en handel med kryptovaluta extra noga i år. Ungefär en halv miljon svenskar äger bitcoin och annan krypto, men bara en minoritet av dem brukar redovisa sina försäljningar. En av orsakerna är att det är oerhört komplicerat. Monetax har dock byggt en programvara som löser problemet. – Med vår hjälp blir våra kunders affärer i krypto tydliga och transparenta, berättar Johannes Norrbacka på Monetax. EU:s nya lagstiftning innebär stora möjligheter för oss.

torsdag 29 februari

Soundcase verktyg hjälper filmskapare att hitta rätt musik

Musiken kan prägla hela upplevelsen av en film – oavsett om det gäller en långfilm eller ett kort klipp i sociala medier. Att hitta rätt musik kan dock vara ett mödosamt arbete. Med hjälp av ett Soundcase smarta sökverktyg kan filmproducenter lättare hitta musiken som förmedlar rätt känsla. De kan göra inställningar för bland annat musikgenre, typ av film, instrumentering och övergripande känsla – allt för att sökandet ska bli så smidigt och träffsäkert som möjligt.