Nyheter

Inkubera värderas högt av bolagen

När Inkubera vid årsskiftet genomförde sin återkommande kundundersökning, fick Inkubera strålande betyg. Majoriteten av företagen gav Inkubera högsta betyg på frågan om de skulle rekommendera Inkubera.
– Vi brukar få höga betyg, men de här siffrorna innebär ändå en ökning, säger Fredrik Stenman, vice vd på Inkubera. Nu jobbar vi för att bli ännu bättre. Gör man inte det, går utvecklingen lätt i motsatt riktning.

När företagen fick betygsätta i vilken utsträckning de skulle rekommendera Inkubera till en kollega eller vän, satte två bolag en 8: a på en 10-gradigskala. Övriga bolag – alltså 82 % – gav Inkubera 9 eller 10 i betyg.
– Under 2018 har vi tagit in många nya bolag och många nya affärscoacher och specialister, säger Fredrik Stenman. Vi har lagt fokus på att hitta entreprenörer med erfarenheter från de aktuella branscherna. Vår filosofi är att entreprenörer är bäst på att stötta andra entreprenörer.

Inkubera är mitt uppe i ett förändringsarbete som innebär ett ännu större fokus på att utveckla företagens affärer.– I vårt existensberättigande ligger att vi kan hjälpa innovativa bolag att växa snabbare än andra. Det gör vi genom att jobba intensivt med bolagen och hjälpa dem att utveckla lönsamma och skalbara affärsmodeller.

Fredrik ser optimistiskt på utvecklingen under det nya året.
– Under 2019 skapar vi ett stort inflöde av nya bolag. Vårt mål är att få ännu högre betyg när vi mäter nästa gång. Men allra viktigast är att vi kan bidra till att bolagen verkligen utvecklas och växer.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.