Nyheter

Inkuberabolag till London under Scandinavian Start Up week

London2

Under London Scandinavian Start Up Week åker fem Inkuberabolag till London för att knyta affärskontakter.
– Vi kommer att presentera vår produkt för olika intressenter och ser fram emot nyttig feedback, säger Göran Eriksson, VD på Inkuberabolaget Splitgrid.

Splitgrid kommer bland annat att träffa investerare inför en eventuell uppstart i UK senare under 2017. Förutom att boka in egna affärsmöten får de deltagande bolagen också möjlighet att skapa värdefulla kontakter med inkubatorer på plats, London & Partners och Enterprise Europe Network.

Möter en internationell marknad

Resan vänder sig främst till tillväxtbolag som är nära eller redan har genomfört en marknadsintroduktion.
–Det här är en väldigt bra chans för bolagen att möta en internationell marknad, säger Christian Ståhlberg, affärscoach på Inkubera och projektledare för resan.

Scandinavian Start Up Week är ett led i det tätare samarbete som under senhösten 2016 mynnade ut i en avsiktsförklaring mellan Inkubatorerna Företagsfabriken, Bizmaker och Inkubera.  Även organisationen SISP (Swedish Incubators and Science Parks) har varit viktiga för att resan ska kunna genomföras.

Totalt åker 13 bolag med till London. Förutom Spligrid medverkar Inkuberabolagen Q-Fog, Nordic Multilift, SlideCatcher och alumnen Wec360.

Foto: Martin Henningsson

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.