Nyheter

Inkubera-företag deltar på VivaTech – Europas största startup- och teknikevent

VivaTech 2019.

Med 91 000 deltagare från 146 länder och 300 000 besökare är VivaTech Europas största startup- och teknikevent. Under några dagar i Paris får unga teknikbaserade företag chans att möta exempelvis storföretag, investerare, high-techbolag och varandra. För första gången deltar även Inkubera med en delegation bestående av företagare och affärscoacher.
–  Vi ser verkligen fram emot att åka på VivaTech, säger Amelia Losander, vd på Amet Drive. Vårt mål är att knyta nya kontakter och få mer inspiration till vårt fortsatta arbete med företaget.

I år arrangeras VivaTech för sjunde gången 14–17 juni. Utöver de deltagande företagen från hela världen finns även fler än 1 700 investerare och över 2 000 journalister på plats.

– Vi vill uppmuntra våra företag att lära sig jobba internationellt, knyta kontakter och vara så utåtriktade som möjligt på en internationell marknad, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. Det här är ett av många exempel. Vi har gett våra företag och affärscoacher chansen att delta och stöttar de med resekostnader med mera.

Om två månader reser affärscoacherna Fredric Öjebrandt och Mathias Farneb samt Inkubera-bolagen Amet Drive och Skolado till Paris.
– Mina mål är att utöka mitt nätverk och träffa andra startups och lära av dem, säger Ismael Hamoundi som driver Skolado.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.