Nyheter

Inkubera-företag deltar på VivaTech – Europas största startup- och teknikevent

VivaTech 2019.

Med 91 000 deltagare från 146 länder och 300 000 besökare är VivaTech Europas största startup- och teknikevent. Under några dagar i Paris får unga teknikbaserade företag chans att möta exempelvis storföretag, investerare, high-techbolag och varandra. För första gången deltar även Inkubera med en delegation bestående av företagare och affärscoacher.
–  Vi ser verkligen fram emot att åka på VivaTech, säger Amelia Losander, vd på Amet Drive. Vårt mål är att knyta nya kontakter och få mer inspiration till vårt fortsatta arbete med företaget.

I år arrangeras VivaTech för sjunde gången 14–17 juni. Utöver de deltagande företagen från hela världen finns även fler än 1 700 investerare och över 2 000 journalister på plats.

– Vi vill uppmuntra våra företag att lära sig jobba internationellt, knyta kontakter och vara så utåtriktade som möjligt på en internationell marknad, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera. Det här är ett av många exempel. Vi har gett våra företag och affärscoacher chansen att delta och stöttar de med resekostnader med mera.

Om två månader reser affärscoacherna Fredric Öjebrandt och Mathias Farneb samt Inkubera-bolagen Amet Drive och Skolado till Paris.
– Mina mål är att utöka mitt nätverk och träffa andra startups och lära av dem, säger Ismael Hamoundi som driver Skolado.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."