Nyheter

Innovationscheckar – nu finns nya medel

Skicka in intresseanmälan senast 1 december. Foto: Kvalifik

 

Från och med dagens datum till den 1 december är ett nytt tidsfönster öppet då små och medelstora företag kan skicka en intresseanmälan för Vinnovas innovationscheckar (som i Örebro län förmedlas av Inkubera). Ni kan få upp till 100 000 kr för att anlita extern kompetens. Pengarna kan användas för att utreda bärigheten på en idé och/eller öka takten i ett innovativt och hållbart utvecklingsprojekt. Erbjudandet gäller företag upp till 250 anställda. Innovationscheckarna är användbara inom tre områden:

  1. Affärsutveckling: Anlita extern expertis för att undersöka de tekniska och marknadsmässiga förutsättningarna för en idé/innovation. OBS! Företag som ingår i Inkuberas Startup-program kan inte beviljas en innovationscheck inom detta område.
  2. Infrastruktur: Anlita labb, testbäddar, test- eller demoanläggningar – det som behövs för att säkerställa att er lösning kommer att fungera och kan tillverkas.
  3. Immateriella tillgångar: Anlita extern kompetens för att bland annat utveckla en IP-strategi.

Ni kan kombinera två olika typer av checkar för samma projekt. Dock är maxbeloppet för de innovationscheckarna 100 000 kr per bolag.  Maxbeloppet gäller hela tidsperioden 2022 – 2024 sammanräknat. Det innebär alltså att om ni redan fått ut maxbeloppet, kan ni inte ansöka igen.

Tycker du att detta låter intressant? Klicka här för att ta nästa steg mot en intresseanmälan.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."