Nyheter

Innovationscheckar – nu finns nya medel

Skicka in intresseanmälan senast 1 december. Foto: Kvalifik

 

Från och med dagens datum till den 1 december är ett nytt tidsfönster öppet då små och medelstora företag kan skicka en intresseanmälan för Vinnovas innovationscheckar (som i Örebro län förmedlas av Inkubera). Ni kan få upp till 100 000 kr för att anlita extern kompetens. Pengarna kan användas för att utreda bärigheten på en idé och/eller öka takten i ett innovativt och hållbart utvecklingsprojekt. Erbjudandet gäller företag upp till 250 anställda. Innovationscheckarna är användbara inom tre områden:

  1. Affärsutveckling: Anlita extern expertis för att undersöka de tekniska och marknadsmässiga förutsättningarna för en idé/innovation. OBS! Företag som ingår i Inkuberas Startup-program kan inte beviljas en innovationscheck inom detta område.
  2. Infrastruktur: Anlita labb, testbäddar, test- eller demoanläggningar – det som behövs för att säkerställa att er lösning kommer att fungera och kan tillverkas.
  3. Immateriella tillgångar: Anlita extern kompetens för att bland annat utveckla en IP-strategi.

Ni kan kombinera två olika typer av checkar för samma projekt. Dock är maxbeloppet för de innovationscheckarna 100 000 kr per bolag.  Maxbeloppet gäller hela tidsperioden 2022 – 2024 sammanräknat. Det innebär alltså att om ni redan fått ut maxbeloppet, kan ni inte ansöka igen.

Tycker du att detta låter intressant? Klicka här för att ta nästa steg mot en intresseanmälan.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.