Nyheter

Länsfinalisterna till SKAPA-priset 2020 är utsedda

EMBRACE, länsvinnare av SKAPA-priset 2019.

Efter en nomineringsprocess med rekordmånga inskickade förslag, har två juryer bestående av representanter för näringslivet och innovationssystemet i Region Örebro län utsett totalt sex finalister till SKAPA-priset i Örebro län – tre till det ”stora” priset och tre till ungdomspriset. Vinnarna utses 2 september på Örebro slott.

SKAPA-priset till Alfred Nobels minne är Sveriges största innovationstävling. Länsvinnare för såväl det ”stora” priset som ungdomspriset, utses i varje län. Länsvinnarna och går sedan till en stor riksfinal i Stockholm. I år leds processen i Örebro län för första gången av Inkubera. Nytt för i år är att även att tre finalister i varje klass utses. Dessa belönas med 10 000 kr var.
– Genom att även utse finalister inför länsfinalen har vi lyckats öka attraktivitet och intresset för priset, säger vd Fredrik Stenman. Detta har varit möjligt tack vare våra mycket mycket uppskattade samarbetspartner.

I Örebro län får båda länsvinnarna 30 000 kr. Den nationella SKAPA-prisvinnaren får 500 000 kr i första pris och de tre pristagarna i SKAPA-talang får dela på 250 000 kr.

Länsfinalister SKAPA-priset:

Jacob Kihlbaum, Binary Brains
AI-baserad metodik som hjälper företag att göra mer träffsäkra prognoser.

Lisa Hasselblad, IdentifieraDig
Digital tjänst som gör det möjligt att säkerställa identiteten med den man har kontakt med,
exempelvis över telefon

Janiv Hallmén, Logvio
Retursystem för transportemballage, exempelvis för lastpallar av alla modeller.


Länsfinalister, SKAPA:s ungdomspris

Ella Selander, Cityshareservice
Gör det lättare för organisationer inom offentlig sektor att dela på sina resurser.

Hannes Rydell, Sista 9
Digital tjänst som ökar intäkterna för golfklubbar och tillgängligheten för golfspelare.

Teddy Löfström, Chainstream
Streamingtjänst för musik som gör det lättare för musikskapare att leva på sin musik

Vi tackar vår samarbetspartners för möjligheten att genomföra tävlingen och uppmuntra innovationskraften i Örebro län:

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.