Nyheter

Leap ska ge Inkubera-bolagen framgång i sin export

Leapnyast
VD:n på Spintr, Daniel Hagenfeldt i diskussion med Inkuberas VD Mikael Melitshenko.

Fem Inkubera-bolag deltog i Örebro då Business Sweden inledde Leap Going Global – ett acceleratorprogram där snabbväxande start-ups får hjälp att bli framgångsrika med sin export.
–Vi hoppas att Leap ska ge oss både insikter och motivation i vårt fortsatta internationaliseringsarbete, säger VD:n på Spintr Daniel Hagenfeldt.

Han var på plats tillsammans med kollegan Johan Nilsson vid programmets första träff. Spintr, som erbjuder sociala intranät som en molntjänst, har idag en internationellt skalbar affär som man vill ta på export.
–Vi lanserade vår molntjänst för drygt ett år sedan. Vi har nått nästa fas nu och målsättningen är att ta Spintr till många fler marknader. Efter det här programmet har vi förhoppningsvis ett utkast till genomförandeplan som vi kan arbeta efter, säger Daniel Hagenfeldt.

Business Sweden driver programmet Leap som en pilot. Under tre träffar och en handfull rådgivningssessioner i vår kommer de medverkande bolagen bland annat får hjälp att välja rätt marknad och målgrupp. Detta utifrån Business Swedens erfarenheter – men också utifrån ett brett datadrivet underlag.
– Leap ger konkreta tips som gör att bolagen ytterligare kan växla upp. Här får de en jättemöjlighet att säkra upp en lansering för den internationella marknaden, säger Julie Ammer, projektledare för Växtzon på Inkubera.

Förutom Spintr medverkade även Inkubera-bolagen Try me, Pausit, Deligate och Soft alarm.  Den första omgången av Leap– Going Global, som är ett samarbete mellan Business Sweden, projektet Växtzon och Inkubera, avslutas i juni.

 Läs mer om Leap här

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.