Nyheter

Malin – ny medarbetare på Inkubera ”Jag tycker om när människor lyckas.”

Malin Storm, nyanställd och ansvarig för Inkuberas Prepare-program.

Idag är det en stor dag för oss på Inkubera. Vi är en liten, slimmad organisation som upplever något så ovanligt som en ny medarbetare. Efter att under sju år parallellt ha drivit två egna företag i olika branscher, blir Malin Storm anställt hos oss på heltid. Malin blir ansvarig för vårt Prepare-program och något som vi lite nördigt brukar kalla ”tidiga faser”. Konkret kommer hon att stötta människor med innovativa idéer så att de snabbare kommer i gång med sitt företagande och på sikt kanske kan bli en del av Inkubera.– Som person går jag i gång på nya idéer och har lätt att bli engagerad för att förverkliga dem, säger hon.

Malin är specialist på digital marknadsföring och sökordsoptimering. I det egna företaget har hon jobbat främst med e-handelsföretag, men också med andra typer av bolag. Pizza Hut och Lantmännen är de mest välkända varumärkena.
– Jag har haft förmånen att få arbeta med många olika företag inom ett område som utvecklas snabbt. Samtidigt har det inneburit en helt del ensamarbete, vilket kanske inte varit helt optimalt med tanke på att jag trivs allra bäst när jag får träffa människor och nätverka.

Under sommarmånaderna har Malin däremot fått utlopp för sin utåtriktade personlighet. Tillsammans med sin mor har hon byggt upp företaget Glass & Berså som har ”glassrestauranger” i Arboga och Gullspång.
– Vi ville göra något tillsammans under en del av året. Min mamma har alltid arbetat med livsmedel, jag med marknadsföring. Med Glass & Berså kunde vi kombinera våra olika kompetenser. Direkt efter starten växte verksamhet snabbare än någon av oss kunnat drömma om, säger Malin.

Malin blir den första medarbetaren på Inkubera med en renodlad roll inriktad på nya entreprenörer. På sätt och vis kommer hon att vara med och skapa sin egen arbetsbeskrivning.
– Nätverkande blir en viktigt pusselbit. Inte minst ser jag fram emot många kontakter med forskare och studenter på universitetet. Dessutom kommer jag att driva Prepare, vilket man kan beskriva som ett instegsprogram innan man är redo att bli ett ordinarie Inkubera-företag.

Mötena med Inkubera som ledde fram till en anställning, gjorde att Malin mer och mer kände att hon skulle trivas med jobbet.
– Jag älskar att driva projekt, säger hon. Jag inspireras av idéburna människor och delar gärna med mig av de erfarenheter som jag själv har gjort som entreprenör.  Dessutom tycker jag om att se när andra lyckas och växer som människor.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.