Nyheter

Malin – ny medarbetare på Inkubera ”Jag tycker om när människor lyckas.”

Malin Storm, ansvarig för Inkuberas Prepare-program.

Malin Storm, nyanställd och ansvarig för Inkuberas Prepare-program.

Idag är det en stor dag för oss på Inkubera. Vi är en liten, slimmad organisation som upplever något så ovanligt som en ny medarbetare. Efter att under sju år parallellt ha drivit två egna företag i olika branscher, blir Malin Storm anställt hos oss på heltid. Malin blir ansvarig för vårt Prepare-program och något som vi lite nördigt brukar kalla ”tidiga faser”. Konkret kommer hon att stötta människor med innovativa idéer så att de snabbare kommer i gång med sitt företagande och på sikt kanske kan bli en del av Inkubera.– Som person går jag i gång på nya idéer och har lätt att bli engagerad för att förverkliga dem, säger hon.

Malin är specialist på digital marknadsföring och sökordsoptimering. I det egna företaget har hon jobbat främst med e-handelsföretag, men också med andra typer av bolag. Pizza Hut och Lantmännen är de mest välkända varumärkena.
– Jag har haft förmånen att få arbeta med många olika företag inom ett område som utvecklas snabbt. Samtidigt har det inneburit en helt del ensamarbete, vilket kanske inte varit helt optimalt med tanke på att jag trivs allra bäst när jag får träffa människor och nätverka.

Under sommarmånaderna har Malin däremot fått utlopp för sin utåtriktade personlighet. Tillsammans med sin mor har hon byggt upp företaget Glass & Berså som har ”glassrestauranger” i Arboga och Gullspång.
– Vi ville göra något tillsammans under en del av året. Min mamma har alltid arbetat med livsmedel, jag med marknadsföring. Med Glass & Berså kunde vi kombinera våra olika kompetenser. Direkt efter starten växte verksamhet snabbare än någon av oss kunnat drömma om, säger Malin.

Malin blir den första medarbetaren på Inkubera med en renodlad roll inriktad på nya entreprenörer. På sätt och vis kommer hon att vara med och skapa sin egen arbetsbeskrivning.
– Nätverkande blir en viktigt pusselbit. Inte minst ser jag fram emot många kontakter med forskare och studenter på universitetet. Dessutom kommer jag att driva Prepare, vilket man kan beskriva som ett instegsprogram innan man är redo att bli ett ordinarie Inkubera-företag.

Mötena med Inkubera som ledde fram till en anställning, gjorde att Malin mer och mer kände att hon skulle trivas med jobbet.
– Jag älskar att driva projekt, säger hon. Jag inspireras av idéburna människor och delar gärna med mig av de erfarenheter som jag själv har gjort som entreprenör.  Dessutom tycker jag om att se när andra lyckas och växer som människor.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.