Nyheter

Malin Olsson – ny controller på Inkubera

Malin Olsson heter Inkuberas senaste medarbetare. Hon kommer främst att arbeta som controller, men också sköta viss administration.
–Det känns kul att komma till Inkubera och få bidra till att utveckla spännande innovativa bolag, säger Malin Olsson.

Malin Olsson, som är utbildad civilekonom vid Örebro universitet, kommer närmast från arbetet som redovisningskonsult på revisionsbyrån Ernst&Young (EY). Efter fyra och ett halvt år fyllda med bokföring, bokslut och deklarationer var det dags för en ny utmaning. Och då lockade Inkubera.
– Jag kände till Inkuberas verksamhet sedan tidigare samtidigt som den här lite mixade tjänsten kändes intressant, säger Malin Olsson.

På Inkubera kommer Malin, förutom rollen som controller, att sköta administration och samordning runt de event som löpande arrangeras. Just eventdelen är helt ny för Malin.
– Jag hoppas givetvis kunna utvecklas inom respektive uppdrag. Nu är det skönt att äntligen vara på plats och börja arbeta, säger Malin Olsson.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.