Nyheter

Möt finalisterna i Skapa-talang

Detta är årets finalister i SKAPA-talang i Örebro län. Skapa talang vänder sig till de personer som är högst 30 år. (Finalisterna redovisas utan inbördes ordning.)


ProPractize
Anton Moström och Viktor Williamsson på ProPractize har utvecklat en app som hjälper engagerade golfare att träna som ett proffs.

Anton och Viktor förklarar idén bakom ProPractize.

Nära & Naturligt
Mattias Djurstedt på Nära & Naturligt har utvecklat en metod att odla fisk på ett hållbart sätt. Att producera proteinrik mat utan negativ miljöpåverkan är en stor utmaning.

Mattias har stora planer för Nära & Naturligt.

Lyllos Enterainment
Oskar Isaksson på Lyllos Entertainment har utvecklat en streamingtjänst som gör det lättare för personer med funktionsnedsättning att ta del av film och tv-serier.

Med Lyllos Entertainment vill Oskar göra skillnad för dem med funktionsnedsättning.

Länsvinnarna av Skapa priset och Skapa talang meddelas 14 september på Örebro slott.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.