Nyheter

Ny vd till start-up i Karlskoga


Nya VD:n  för Aerestus, Suzanne Roos Högfeldt flankeras här av Tomas Jenneborg

Nystartade Karlskogabolaget Aerestus tar in Inkubera-coachen Suzanne Roos Högfeldt som ny VD.
–Det känns spännande att få vara med på den här resan redan från början. Aerestus har alla förutsättningar att bli en tongivande aktör i sin bransch, säger Suzanne Roos Högfeldt.

Aerestus tillverkar kompletta mobila undercentraler för uppvärmning och varmvatten med luft/vatten-teknik till större fastigheter och tillfälliga anläggningar. Den mobila undercentralen ansluts direkt till fastighetens vattenburna system och kan då exempelvis enkelt ersätta en traditionell oljeeldad panna. Resultatet blir stora investerings -och driftsekonomiska fördelar.
–Med vår mobila undercentral slipper man binda upp sig mot de större energileverantörerna, och produktens funktioner ger stora besparingar, både ekonomiskt och miljömässigt, för våra slutanvändare. Vi tror och hoppas på en snabb tillväxt med god lönsamhet, säger Suzanne Roos Högfeldt.

Inkubera, som hade ett finger med i rekryteringen av Suzanne, ser stor potential i bolaget och tror Suzanne Roos Högfeldt kommer att bli en stark bidragande kraft till start-up bolagets framtida tillväxt.
–Aerestus är ett cleantech-bolag (miljöbolag) som har alla förutsättningar att förändra en marknad som är i stort behov av nya lösningar. Suzannes stora engagemang för produkten i kombination med hennes nätverk och erfarenheter av sälj kommer bli värdefulla för bolaget, säger Inkuberas Prospectansvarige Lisa Nilsson.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.