Nyheter

Ny vd till start-up i Karlskoga


Nya VD:n  för Aerestus, Suzanne Roos Högfeldt flankeras här av Tomas Jenneborg

Nystartade Karlskogabolaget Aerestus tar in Inkubera-coachen Suzanne Roos Högfeldt som ny VD.
–Det känns spännande att få vara med på den här resan redan från början. Aerestus har alla förutsättningar att bli en tongivande aktör i sin bransch, säger Suzanne Roos Högfeldt.

Aerestus tillverkar kompletta mobila undercentraler för uppvärmning och varmvatten med luft/vatten-teknik till större fastigheter och tillfälliga anläggningar. Den mobila undercentralen ansluts direkt till fastighetens vattenburna system och kan då exempelvis enkelt ersätta en traditionell oljeeldad panna. Resultatet blir stora investerings -och driftsekonomiska fördelar.
–Med vår mobila undercentral slipper man binda upp sig mot de större energileverantörerna, och produktens funktioner ger stora besparingar, både ekonomiskt och miljömässigt, för våra slutanvändare. Vi tror och hoppas på en snabb tillväxt med god lönsamhet, säger Suzanne Roos Högfeldt.

Inkubera, som hade ett finger med i rekryteringen av Suzanne, ser stor potential i bolaget och tror Suzanne Roos Högfeldt kommer att bli en stark bidragande kraft till start-up bolagets framtida tillväxt.
–Aerestus är ett cleantech-bolag (miljöbolag) som har alla förutsättningar att förändra en marknad som är i stort behov av nya lösningar. Suzannes stora engagemang för produkten i kombination med hennes nätverk och erfarenheter av sälj kommer bli värdefulla för bolaget, säger Inkuberas Prospectansvarige Lisa Nilsson.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.