Nyheter

Nytt ägarkapital till Binary Brains

Inkubera-företaget Binary Brains får ett ägartillskott 2,8 mkr där Almi Invest står för merparten av kapitalet. Binary Brains är specialister på att förutsäga kundbeteenden, bland annat med hjälp av AI.
– Tack vare investeringen kan vi nu rekrytera fler talanger till vårt team och göra AI tillgängligt för ännu fler kunder, säger vd Jacob Kihlbaum

Binary Brains har vuxit snabbt sedan starten i slutet av 2018. Med hjälp av stora kunskaper inom statistik och tack vare kraften i AI, kan Binary Brains team gräva fram det mest betydelsefulla i kundernas data och förvandla dem till träffsäkra förutsägelser om framtiden.
– Man kan säga att vi är bra på att lära oss hur våra uppdragsgivares kunder agerar. Det ökar förståelsen för vilken marknadsföring som verklighet fungerar. Dessutom kan våra uppdragsgivare göra bättre prognoser och optimera exempelvis bemanning.

Det finns också ett tydligt hållbarhetsperspektiv i Binary Brains kunderbjudande.
– Ju bättre förutsägelser våra kunder kan göra om framtiden, desto mer resurssnålt kan de agera. Exempelvis minskar inköp, transporter och svinn i takt med att kunderna kan optimera sin produktion av varor och tjänster.

Binary Brains har idag kunder och samarbetspartners som Live Nation och Dormy, Caspeco och Visual Art. Som vinnare av en open innovation-tävling har bolaget även inlett ett samarbete med IKEA. Kapitaltillskotten från Almi och några privata finansiärer möjliggör för Binary Brains att ta ytterligare ett steg i sin utveckling.
– Tack vare investeringen kan vi nu rekrytera fler talanger till vårt team för att tillgängliggöra AI för fler. Dessutom kan vi förbereda en internationell expansion, säger Jacob.

Binary Brains har varit ett Inkubera-företag sedan årsskiftet 2018/2019 när företaget var helt nystartat. Jacob vill passa på att tacka för stödet från Inkubera.
– Inkubera har ända sedan starten varit ett viktigt strategiskt bollplank inom flera områden, säger Jacob. Utan det stödet hade vi inte kommit dit vi är idag.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.