Nyheter

QTPIE antagen till Sting i Stockholm

Ravi Chaladavada, grundare och vd för QTPIE.

Inkubera-företaget QTPIE, har blivit antaget till Stockholmsbaserade inkubatorn Sting Innovation and Growth. QTPIE använder eye-tracking, computer vision och AI för göra mer tillförlitliga förartester för personer som ska göra körkortsprov. QTPIE lämnar alltså Inkubera och grundaren, Ravi Chadalavada, flyttar till Stockholm.
– Visst kommer vi att sakna Ravi, men framför allt är vi jätteglada för att han får den här möjligheten, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Ravi och QTPIE kommer att få fantastisk miljö att utvecklas i.

Ravi har tillhört Inkubera sedan oktober 2022 och har sedan dess stöttats av bland andra affärscoachen Fredrik Andershed.
– Företaget har utvecklats snabbt under tiden på Inkubera, säger Ravi. Bland annat har vi testat vår produkt hos framtida kunder modifierat vårt erbjudande så att det bättre matchar kundernas behov. Vår affärscoach Fredrik Andershed har varit ett jättebra stöd under hela processen – både på en strategisk och en mer praktisk nivå. Hans långa erfarenhet har varit guld värd för oss.

Redan 2021 deltog Ravi i ett inkubationsprogram i Silicon Valley. Efter en tid med nära samarbete med såväl Örebro universitet som Inkubera, går nu alltså flytten till Stockholm och Sting.
–Stockholm är rankat strax efter Silicon Valley bland de mest framgångsrika tech-hubbarna i världen. I det läge vi befinner oss i nu tror jag att Stockholm och Sting är helt rätt plats för oss. QTPIE har jättestor potential och nu får vi chansen att utöka vårt nätverk med personer som lyckats växa stort och snabbt på en internationell marknad.

Parallellt med att fortsätta testa en prototyp med slutanvändare arbetar man vidare med den tekniska lösningen. Dessutom får man ett tillskott av en hälsoteknikexpert, Andreea Badache, som läser till filosofie doktor på Örebro universitet.
– Hon kommer att passa som handen i handsken hos oss, säger Ravi.

Nu väntar en första investeringsrunda. QTPIE vill ta in nytt kapital för att sin göra en fullskalig test och för att finansiera sin fortsatta tillväxt.
– Man kan säga att vi har två huvudsegment, berättar Ravi. Dels vanliga tester för personer som skall ta körkort, dels personer som av medicinska skäl tillfälligt blivit av med körkort och behöver testas på nytt. Nu ökar vi takten mot en fullskalig lansering – först i Sverige och sedan internationellt.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."