Nyheter

QTPIE antagen till Sting i Stockholm

Ravi Chaladavada, grundare och vd för QTPIE.

Inkubera-företaget QTPIE, har blivit antaget till Stockholmsbaserade inkubatorn Sting Innovation and Growth. QTPIE använder eye-tracking, computer vision och AI för göra mer tillförlitliga förartester för personer som ska göra körkortsprov. QTPIE lämnar alltså Inkubera och grundaren, Ravi Chadalavada, flyttar till Stockholm.
– Visst kommer vi att sakna Ravi, men framför allt är vi jätteglada för att han får den här möjligheten, säger Fredrik Stenman på Inkubera. Ravi och QTPIE kommer att få fantastisk miljö att utvecklas i.

Ravi har tillhört Inkubera sedan oktober 2022 och har sedan dess stöttats av bland andra affärscoachen Fredrik Andershed.
– Företaget har utvecklats snabbt under tiden på Inkubera, säger Ravi. Bland annat har vi testat vår produkt hos framtida kunder modifierat vårt erbjudande så att det bättre matchar kundernas behov. Vår affärscoach Fredrik Andershed har varit ett jättebra stöd under hela processen – både på en strategisk och en mer praktisk nivå. Hans långa erfarenhet har varit guld värd för oss.

Redan 2021 deltog Ravi i ett inkubationsprogram i Silicon Valley. Efter en tid med nära samarbete med såväl Örebro universitet som Inkubera, går nu alltså flytten till Stockholm och Sting.
–Stockholm är rankat strax efter Silicon Valley bland de mest framgångsrika tech-hubbarna i världen. I det läge vi befinner oss i nu tror jag att Stockholm och Sting är helt rätt plats för oss. QTPIE har jättestor potential och nu får vi chansen att utöka vårt nätverk med personer som lyckats växa stort och snabbt på en internationell marknad.

Parallellt med att fortsätta testa en prototyp med slutanvändare arbetar man vidare med den tekniska lösningen. Dessutom får man ett tillskott av en hälsoteknikexpert, Andreea Badache, som läser till filosofie doktor på Örebro universitet.
– Hon kommer att passa som handen i handsken hos oss, säger Ravi.

Nu väntar en första investeringsrunda. QTPIE vill ta in nytt kapital för att sin göra en fullskalig test och för att finansiera sin fortsatta tillväxt.
– Man kan säga att vi har två huvudsegment, berättar Ravi. Dels vanliga tester för personer som skall ta körkort, dels personer som av medicinska skäl tillfälligt blivit av med körkort och behöver testas på nytt. Nu ökar vi takten mot en fullskalig lansering – först i Sverige och sedan internationellt.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.