Nyheter

Skolado införs på samtliga F–6-skolor i Lindesberg

Grunden för Skolados enkäter de skall vara enkla för eleverna att svara på. Till höger, grundaren och vd:n Isamael Hamoundi.

Inkubera-företaget Skolado har utvecklat ett system för att snabbt ta reda på hur elever mår och hur de trivs i skolan. Systemet består av enkla och fantasifulla digitala enkäter som sammanfattas i överskådliga rapporter. Det gör att skolans lärare snabbt får reda på hur eleverna mår och kan sätta in åtgärder om det behövs. Att alla F–6-skolor i Lindesberg nu har bestämt sig för att använda Skolado, är ett genombrott för företaget menar grundaren Ismael Hamoudi.
– Att kommunledningen och att alla skolor sagt ja, är en milstolpe för oss. Jag tror att fler skolor nu vill följa efter.

Ismael hade flera kompisar som mådde dåligt under skolåren. Under en tid som vikarie märkte han hur svårt det vara att veta hur eleverna egentligen mådde. Speciellt svårt att veta är det vad som händer utanför klassrummet – på raster, i omklädningsrum och på sociala media. Han bestämde sig för att utveckla ett hjälpmedel som snabbt kunde upptäcka eventuell psykiska ohälsa hos eleverna.
– Grunden i Skolado är att det skall vara snabbt och enkelt, säger Ismael. Då kan man genomföra täta mätningar utan att det tar stora resurser. Att undersöka elevhälsan en gång om året räcker inte om man verkligen ska kunna hjälpa eleverna.

Björkhaga-skolan i Lindesberg har testat Skolado under vårterminen. Testet föll så väl ut att ytterligare en skola, Brotorpskolan, också ville testa Skolado. När detta stod klart pratade Ismael med dåvarande skolchef, Mikael Tibell. Han tyckte att det var dags att ge alla F–6-skolor i kommunen samma chans.

Skolorna bestämmer själva vilka frågor som skall ställas. För det mesta rör det sig om cirka sju frågor kring exempelvis trygghet, mobbning, motivation och trivsel. En sak som skolorna i Lindesberg särskilt uppskattade, var att det var så enkelt för eleverna att svara på frågorna.
– Enkäterna i Skolado liknar mer dataspel än traditionella enkäter, säger Ismael. Det är en nyckel för att eleverna ska vilja fylla i dem. Många tycker till och med att det är roligt.

Ismael och Skolado har varit Inkubera-företag sedan årsskiftet.
– Inkubera har varit avgörande för Skolado, skulle jag säga. Jag har exempelvis fått stöttning med en egen affärscoach, hjälp med bolagsstruktur och andra juridiska frågor samt finansiella medel som gjort att jag kunnat testa min produkt på marknaden. Jag har faktiskt svårt att se hur mitt bolag skulle ha funkat utan den stöttning jag fått från Inkubera.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.