Nyheter

Sök entreprenörsstipendium hos Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse

Är du en driven entreprenör har du chansen få stipendium från Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse.De delar varje år ut 1,5 – 2 mkr entreprenörer som drivit sitt företag i minst två år och med positiv ekonomisk utveckling. Du har chans att få en utbildninginom ledarskap, logistik, innovation, kvalitet,internationalisering, ergonomi eller design finansierad av stiftelsen. Även forskare kan söka motsvarande stipendium.

Knut Jacobsson var ingenjör och startade 1957 ett företag som tillverkade elektriska truckar. Ingen, utom hans hustru Ragni, trodde på idén. 50 år senare var företaget Sveriges största familjeägda verkstadsföretag. Så småningom bildade Knut och Ragni en stiftelse som väljer stipendiater som motsvarar den anda som drev dem – hårt arbete, en önskan om att ge många människor arbete, ärligt affärsmannaskap, lönsamhetstänkande, enkelhet och kvalitet.

Tidigare års stipendiater finns inom vitt skilda områden. Det viktiga är att stiftelsen bedömer att du har dokumenterad erfarenhet av att leda företag och att du har ett affärsmannaskap samt stark drivkraft. Tror du att vidareutbildning inom ett visst område skulle vara viktig för din fortsatta framgång, tveka inte att söka.
Din ansökan måste vara inlämnad senast 30 juni.

Här kan du läsa om tidigare stipendiater och ansöka stipendium som entreprenör eller forskare.

www.familjenjacobssonsstiftelse.se

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.