Nyheter

Sök entreprenörsstipendium hos Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse

Är du en driven entreprenör har du chansen få stipendium från Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse.De delar varje år ut 1,5 – 2 mkr entreprenörer som drivit sitt företag i minst två år och med positiv ekonomisk utveckling. Du har chans att få en utbildninginom ledarskap, logistik, innovation, kvalitet,internationalisering, ergonomi eller design finansierad av stiftelsen. Även forskare kan söka motsvarande stipendium.

Knut Jacobsson var ingenjör och startade 1957 ett företag som tillverkade elektriska truckar. Ingen, utom hans hustru Ragni, trodde på idén. 50 år senare var företaget Sveriges största familjeägda verkstadsföretag. Så småningom bildade Knut och Ragni en stiftelse som väljer stipendiater som motsvarar den anda som drev dem – hårt arbete, en önskan om att ge många människor arbete, ärligt affärsmannaskap, lönsamhetstänkande, enkelhet och kvalitet.

Tidigare års stipendiater finns inom vitt skilda områden. Det viktiga är att stiftelsen bedömer att du har dokumenterad erfarenhet av att leda företag och att du har ett affärsmannaskap samt stark drivkraft. Tror du att vidareutbildning inom ett visst område skulle vara viktig för din fortsatta framgång, tveka inte att söka.
Din ansökan måste vara inlämnad senast 30 juni.

Här kan du läsa om tidigare stipendiater och ansöka stipendium som entreprenör eller forskare.

www.familjenjacobssonsstiftelse.se

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."