Nyheter

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

Speed dating på GoWest – företag möter investerare.

GoWest är ett av Nordens största riskkapitalforum för startups, scale-ups och investerare. De investeringar som görs som ett resultat av GoWest, gäller vanligtvis i tidiga skeden i företagens tillväxtresa, alltså den typ av företag som är med i Inkubera.

Inkubera gjorde det lättare för intresserade företag att delta genom att bekosta resa, hotell och deltagaravgift.

– Att vara med på den här typen av event är nyttigt på flera sätt. De företag som kommit lite längre kan absolut hitta finansiärer för sin framtida expansion. För mer nystartade företag kan detta vara de första mötena med externa finansiärer. För dem kan exempelvis investerarnas feedback på bolagens affärsmodell vara nog så värdefullt, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera.

De företag som deltog från Inkubera var Monetax, Soundcase, Milmed och Truckzter samt två Inkuberas affärscoacher. Tillsammans var företagen med om ett 50-tal möten innan de tog tåget tillbaka till Örebro.

– Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter. Vi hade totalt tolv möten med investerare, varav tio var bokade på förhand. Av dessa ledde samtliga till ytterligare möten, vilket ju var precis det vi hoppades på. Vi hade rätt höga förväntningar när vi åkte, men de överträffas faktiskt.

Martin Jacobson, Soundcase, Per Arenö, Fredrik Regin och Sebastian Toro, Truckzter, Johannes Norrbacka, Monetax, Thomas Lenz, Milmed, Ulf Skagerström, Truckzter, Fredric Öjebrandt, affärscoach. Saknas på bilden gör affärcoachen Mathias Farnebo.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 3 april

Pinball Brothers släpper ABBA – flipperspelet

Örebroföretaget Pinball Brothers är Europas största tillverkare av flipperspel. Efter succéerna Alien och Queen, baserat på den brittiska supergruppen, lanserar de nu ett flipperspel i samarbete med ABBA. – Faktum är att det faktiskt var de som tog den första kontakten, säger grundaren och vd:n, Daniel Janson. Eller för att vara exakt – det var Bennys son, Ludvig, som hörde av sig. Han är också är flipperspelsfantast.

torsdag 21 mars

Inkubera och deb. bjuder in till styrelseutbildning

Hur säkerställer man att styrelsearbetet fungerar i praktiken? Vilken roll och vilket ansvar har egentligen en styrelse? Vilka personliga risker finns det med att sitta i styrelse? Inkubera och Stockholmsbaserade deb. – ett företag som specialiserat sig på styrelseutbildningar – arrangerar styrelseutbildningen styrelseledamot” på Creative House i Örebro.

torsdag 21 mars

Tillväxtverket stöttar Arta Systems med 1,1 mkr

Inkubatorföretaget Arta Systems stöttas av Tillväxtverket med 1,1 miljoner kronor. Finansieringen gäller en förstudie för ett digitalt visualiseringsverktyg som ska tydliggöra möjligheter och utmaningar för svensk livsmedelsproduktion. Konkret syftar verktyget till att göra det lättare för offentliga beslutsfattare att skapa hållbara strategier och öka självförsörjningsgraden. "Stödet betyder mycket för oss, säger Cecilia Fendin, medgrundare och produktansvarig på Arta Systems. Nu ska vi kartlägga behoven i detalj tillsammans med ett antal regioner. Om vi kan göra hela matkedjan tydligare och mer greppbar, skapar det bättre förutsättningar för framtidens mat."

tisdag 19 mars

Monetax gör redovisningen av kryptovaluta enkel och transparent

På grund av ny EU-lagstiftning kommer Skatteverket att granska en handel med kryptovaluta extra noga i år. Ungefär en halv miljon svenskar äger bitcoin och annan krypto, men bara en minoritet av dem brukar redovisa sina försäljningar. En av orsakerna är att det är oerhört komplicerat. Monetax har dock byggt en programvara som löser problemet. – Med vår hjälp blir våra kunders affärer i krypto tydliga och transparenta, berättar Johannes Norrbacka på Monetax. EU:s nya lagstiftning innebär stora möjligheter för oss.