Nyheter

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

Speed dating på GoWest – företag möter investerare.

GoWest är ett av Nordens största riskkapitalforum för startups, scale-ups och investerare. De investeringar som görs som ett resultat av GoWest, gäller vanligtvis i tidiga skeden i företagens tillväxtresa, alltså den typ av företag som är med i Inkubera.

Inkubera gjorde det lättare för intresserade företag att delta genom att bekosta resa, hotell och deltagaravgift.

– Att vara med på den här typen av event är nyttigt på flera sätt. De företag som kommit lite längre kan absolut hitta finansiärer för sin framtida expansion. För mer nystartade företag kan detta vara de första mötena med externa finansiärer. För dem kan exempelvis investerarnas feedback på bolagens affärsmodell vara nog så värdefullt, säger Fredrik Stenman, vd på Inkubera.

De företag som deltog från Inkubera var Monetax, Soundcase, Milmed och Truckzter samt två Inkuberas affärscoacher. Tillsammans var företagen med om ett 50-tal möten innan de tog tåget tillbaka till Örebro.

– Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter. Vi hade totalt tolv möten med investerare, varav tio var bokade på förhand. Av dessa ledde samtliga till ytterligare möten, vilket ju var precis det vi hoppades på. Vi hade rätt höga förväntningar när vi åkte, men de överträffas faktiskt.

Martin Jacobson, Soundcase, Per Arenö, Fredrik Regin och Sebastian Toro, Truckzter, Johannes Norrbacka, Monetax, Thomas Lenz, Milmed, Ulf Skagerström, Truckzter, Fredric Öjebrandt, affärscoach. Saknas på bilden gör affärcoachen Mathias Farnebo.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.