Nyheter

Splitgrid växer med nytt kapital

Innovativa fintech-bolaget Splitgrid tar in 7,5 mkr för att öka takten i sin marknads- och produktutveckling. Collector bank, Almi Invest och finska Innovestor står för merparten av kapitalet. De nya delägarna tar även en plats i Splitgrids styrelse tillsammans med grundarna.
– Det är första gången vi tar in kapital i den här storleksordningen, säger Göran Eriksson, vd på Splitgrid. Det ger oss möjligheten att öka säljtrycket samtidigt som det öppnar nya dörrar för vår produktutveckling.

Inkubera har stöttat Splitgrid på olika sätt ända sedan starten 2015. Bolaget erbjuder butiker och leverantörer inom handeln en ny säker betallösning. Splitgrids koncept bygger på kommissionshandel och fördelar intäkterna på automatik när en vara sålts i butik. Eftersom stora delar av butikshandeln brottas med likviditetsproblem och osäkra fordringar, utgör Splitgrid ett smörjmedel som gör att fler affärer kan komma till stånd.

Göran Eriksson är mycket nöjd med det nya kapitaltillskottet.
– Genom att få in nytt kapital kan vi nu intensifiera vår marknadsbearbetning i hela Skandinavien. Dessutom har vi flera intressanta förfrågningar från andra länder i Europa som vi nu kan gå vidare med. Vi hoppas också att i samarbete med Collector bank utveckla nya tjänster inom finansiering som gör vårt koncept ännu starkare.

Splitgrid har även, som ett av de första svenska bolagen, blivit licensierade för SEPA – ett nytt betalsystem som underlättar transfereringar inom EU. Även detta ger Splitgrid nya möjligheter.
– Vi får nu göra SEPA-betalningar inom hela EU. Eftersom vi redan idag har flera utländska leverantörer som kunder, kan de nu få betalt direkt i euro utan att vi ska behöva gå omvägen via IBAN eller något annat system. Vår SEPA-licens kommer också att innebära en betydligt smidigare expansion på Europamarknaden, säger Göran.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.