Nyheter

Startade hos Inkubera, nu intar wec360° Manhattan

Allt börjar med att Mattias von Corsvant och Per Hjaldahl – som då inte ens känner varann – delar rum på ”Promotionbåten”.  De börjar prata, samtalet leder till nya idéer kring 3D-visualisering och en tid senare befinner de sig på Inkubera för att presentera dem. Inkubera tar sig an de två unga entreprenörerna som just hunnit bilda bolag. Resten är – som det brukar heta – historia. Idag har wec360°cirka 30 anställda och dominerar den skandinaviska marknaden för 3D-visualisering av fastigheter. Företaget satsar nu stort på den amerikanska marknaden.
– Responsen vi fått från fastighetsbranschen i New York är fantastisk berättar Mattias von Corsvant. Vi har fått flera kvitton på att vi ligger steg före våra konkurrenter i USA.

Wec360°har haft en stadig tillväxt i flera år. Parallellt med framgångarna på hemmaplan har man också lyckats etablera sig i de nordiska grannländerna samt i Polen. Samtidigt har ägarna närt en dröm att lyckas i New York.
– USA är högvilt för oss, säger Mattias. USA är ett land där real estate är riktigt stort. Och Manhattan så klart hett.  Dels för att det finns många spännande projekt där, men också för att det är en bra referens att lyckas på New York.

Startskottet när drömmen nu realiseras var ett möte med SACCY (Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York). Inkubera introducerade wec360° för SACCY, en organisation som Örebro universitet sedan länge haft goda relationer till. Allt resulterade i SACCY nu hjälpt wec360° med bland annat mötesbokningar i New York.

Mötena med de amerikanska fastighetsbolagen blir både längre och mer intressanta än någon hade räknat med.
–Att få komma innanför dörren på de stora amerikanska fastighetsbolagen är inte alltid lätt, berättar Mattias. Men när de sett vår teknik, utvecklas det korta mötet ofta till ett tvåtimmarsmöte med företagets ledningsgrupp. Det är tydligt att vi något nytt att tillföra, inte minst inom virutal reality och augmented reality.

Efter att har slutfört ett projekt på Manhattan och ha flera på ingång, är beslutet inte svårt att nu satsa med full kraft på den amerikanska marknaden. Och enligt en av de nya kunderna i New York, vd:n Michael Kirchmann på renommerade arkitekt- och byggfirman GDSNY på Manhattan, har wec360 redan gjort starkt intryck:
– Att ta sig an New York är ingen enkel sak, men jag tror faktiskt att wec360°’s erbjudande kan göra ett tillräckligt starkt intryck för att göra skillnad och förändra en hel industri här, säger han.

När man tar del av wec360°’:s framgångssaga är det lätt att glömma att resan inte alltid varit spikrak. Mattias betonar nyttan som Inkubera gjort för bolaget.
– Det har varit krokiga vägar och spretigt, särskilt till en början. Jag vet faktiskt inte hur det hade gått i början utan stöttningen från Inkubera. Inte mist har Erik Eskils och andra på Inkubera hjälpt oss att fokusera på rätt saker. Dessutom fick vi fantastisk coachning inom marknadsföring och hur man lägger upp säljmöten så att de blir effektiva. Det här är saker jag tänker på ofta än idag – till exempel när jag har haft mina möten på Manhattan.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.