Nyheter

Startade hos Inkubera, nu intar wec360° Manhattan

Allt börjar med att Mattias von Corsvant och Per Hjaldahl – som då inte ens känner varann – delar rum på ”Promotionbåten”.  De börjar prata, samtalet leder till nya idéer kring 3D-visualisering och en tid senare befinner de sig på Inkubera för att presentera dem. Inkubera tar sig an de två unga entreprenörerna som just hunnit bilda bolag. Resten är – som det brukar heta – historia. Idag har wec360°cirka 30 anställda och dominerar den skandinaviska marknaden för 3D-visualisering av fastigheter. Företaget satsar nu stort på den amerikanska marknaden.
– Responsen vi fått från fastighetsbranschen i New York är fantastisk berättar Mattias von Corsvant. Vi har fått flera kvitton på att vi ligger steg före våra konkurrenter i USA.

Wec360°har haft en stadig tillväxt i flera år. Parallellt med framgångarna på hemmaplan har man också lyckats etablera sig i de nordiska grannländerna samt i Polen. Samtidigt har ägarna närt en dröm att lyckas i New York.
– USA är högvilt för oss, säger Mattias. USA är ett land där real estate är riktigt stort. Och Manhattan så klart hett.  Dels för att det finns många spännande projekt där, men också för att det är en bra referens att lyckas på New York.

Startskottet när drömmen nu realiseras var ett möte med SACCY (Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York). Inkubera introducerade wec360° för SACCY, en organisation som Örebro universitet sedan länge haft goda relationer till. Allt resulterade i SACCY nu hjälpt wec360° med bland annat mötesbokningar i New York.

Mötena med de amerikanska fastighetsbolagen blir både längre och mer intressanta än någon hade räknat med.
–Att få komma innanför dörren på de stora amerikanska fastighetsbolagen är inte alltid lätt, berättar Mattias. Men när de sett vår teknik, utvecklas det korta mötet ofta till ett tvåtimmarsmöte med företagets ledningsgrupp. Det är tydligt att vi något nytt att tillföra, inte minst inom virutal reality och augmented reality.

Efter att har slutfört ett projekt på Manhattan och ha flera på ingång, är beslutet inte svårt att nu satsa med full kraft på den amerikanska marknaden. Och enligt en av de nya kunderna i New York, vd:n Michael Kirchmann på renommerade arkitekt- och byggfirman GDSNY på Manhattan, har wec360 redan gjort starkt intryck:
– Att ta sig an New York är ingen enkel sak, men jag tror faktiskt att wec360°’s erbjudande kan göra ett tillräckligt starkt intryck för att göra skillnad och förändra en hel industri här, säger han.

När man tar del av wec360°’:s framgångssaga är det lätt att glömma att resan inte alltid varit spikrak. Mattias betonar nyttan som Inkubera gjort för bolaget.
– Det har varit krokiga vägar och spretigt, särskilt till en början. Jag vet faktiskt inte hur det hade gått i början utan stöttningen från Inkubera. Inte mist har Erik Eskils och andra på Inkubera hjälpt oss att fokusera på rätt saker. Dessutom fick vi fantastisk coachning inom marknadsföring och hur man lägger upp säljmöten så att de blir effektiva. Det här är saker jag tänker på ofta än idag – till exempel när jag har haft mina möten på Manhattan.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."